Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Dean Lewis επιστρέφει με το νέο single «Looks Like Me»

Written by on 24 Οκτωβρίου 2021

[ad_1]

Το νέο τραγούδι του Dean Lewis συνδυάζει διαφορετικές μουσικές επιρροές.

Ο Dean Lewis κυκλοφορεί το νέο single «Looks Like Me», το μουσικό αντίδοτο που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή: ένα δυναμικό, up-tempo κομμάτι για την απελευθέρωση από μια κατάσταση εγκλωβισμού και καταπίεσης.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης, ο οποίος άντλησε έμπνευση για το τραγούδι από μία προσωπική σχέση, περιγράφει: «Ήταν απλά μια από εκείνες τις σχέσεις που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν – όσο κι αν το ήθελα. Ένα βράδυ που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ζούσαμε σε διαφορετικές πόλεις, μου είπε ότι έκανε παρέα με έναν τύπο που μου έμοιαζε».

«Δηλαδή προτιμάς να είσαι με κάποιον που μου μοιάζει, παρά με τον “πραγματικό μου εαυτό”!», λέει ο Lewis, που τώρα θυμάται την εμπειρία αυτή με χιούμορ.

Ο Dean Lewis, βραβευμένος με τρία βραβεία ARIA, ξεκίνησε να ετοιμάζει το «Looks Like Me» με τον νέο του συνεργάτη / παραγωγό Jake Torrey στο Λος Άντζελες, πριν βάλει τις τελευταίες πινελιές στο τραγούδι δύο μήνες αργότερα στο Λονδίνο με τους μακροχρόνιους συνεργάτες του Ed Holloway και Nick Atkinson.

«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σε αυτό το τραγούδι είναι ότι κάθε φορά που το παίζω στον κόσμο, αρχίζουν αμέσως να κουνάνε το σώμα τους. Είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα ως τραγουδοποιό. Είναι σαν να κρατάς το ένα πόδι σε ένα γνώριμο έδαφος και με το άλλο να κάνεις το βήμα προς τον γκρεμό. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να προσεγγίσω κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά να παραμείνω ο εαυτός μου», σχολιάζει.

Κάτι που ενδεχομένως εξηγεί τα δύο διαφορετικά μουσικά είδη που αναμειγνύονται τόσο επιδέξια σε όλο το κομμάτι. Ο rap ρυθμός του pre-chorus οδηγεί σε ένα ρεφρέν με latin επιρροές και στην κορύφωση του τραγουδιού με τον στίχο: «Αλλά ίσως δεν είμαι καθόλου αρκετά καλός για να νιώσω την αγάπη σου», μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του «Looks Like Me, τόσο σε ηχητικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο.

Το μουσικό βίντεο για το «Looks Like Me» γυρίστηκε στο Νάσβιλ με τη σκηνοθεσία του Tim Mattia, ο οποίος σκηνοθέτησε και το «Falling Up».

Αυτή την περίοδο, ο Dean Lewis μοιράζει τον χρόνο μεταξύ του Λος Άντζελες και του Νάσβιλ, όπου βάζει τις τελευταίες πινελιές στο δεύτερο άλμπουμ του, στην επόμενη δισκογραφική δουλειά του μετά το βραβευμένο με ARIA Music Award άλμπουμ «A Place We Knew» του 2019.

[ad_2]

Source link