Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Dave Gahan και οι Soulsavers βάζουν τη δική τους πινελιά στο «The Dark End Of The Street»

Written by on 24 Οκτωβρίου 2021

[ad_1]

Ακόμα ένα τραγούδι από το νέο άλμπουμ του Dave Gahan και των Soulsavers.

O Dave Gahan και οι Soulsavers του Rich Machin μοιράζονται με το κοινό τους το «The Dark End Of The Street», το δεύτερο single από το επερχόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους «Imposter» που θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Το «The Dark End Of The Street» γράφτηκε αρχικά από τους Chips Moman και Dan Penn το 1966, ενώ ο soul τραγουδιστής James Carr το ανέδειξε σε τραγούδι που καθόρισε την καριέρα του.

Η εκδοχή του James Carr έκανε είσοδο στο Billboard Hot 100 και ενέπνευσε καλλιτέχνες όπως οι Aretha Franklin, Dolly Parton και Porter Wagoner, Elvis Costello, Frank Black και άλλους να ηχογραφήσουν τις δικές τους διασκευές.

Τώρα, ο Dave Gahan προσθέτει στο «The Dark End Of The Street» μία μπλουζ πινελιά για να τονίσει ακόμα περισσότερο την πρωτότυπη εκδοχή του.

Dave Gahan - Soulsavers

Το πρώτο τραγούδι από το άλμπουμ «Imposters» ήταν μία διασκευή του Dave Gahan και των Soulsavers για το «Metal Heart» της Cat Power.

Το Brooklyn Vegan έγραψε: «Η εκδοχή του Dave Gahan ξεκινάει όπως το λιτό πρωτότυπο τραγούδι της Cat Power, από το “Moon Pix” του 1998, μόνο με τη φωνή του και μια κιθάρα, αλλά σύντομα εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο ροκ έπος». Το mxdwn σημείωσε: «Το απαλό συναισθηματικό τραγούδι πλημμυρίζει τα αυτιά του ακροατή με υπέροχες αρμονίες μαζί με τα κρουστά στοιχεία που αναπτύσσονται αργά και κλιμακώνονται προς ένα αισιόδοξο τέλος».

Φυσικά, ακόμα περισσότερες κριτικές γράφτηκαν από τα The Guardian, Pitchfork, Rolling Stone, Stereogum και άλλα μέσα ενημέρωση.

Το «Clash» τόνισε ότι το «Imposter» είναι «μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε τον Dave Gahan να τραγουδάει υλικό άλλων καλλιτεχνών, αλλά είναι και κάτι πολύ περισσότερο από έναν τυπικό δίσκο διασκευών».

Στο «Imposter», ο Dave Gahan καλεί τους ακροατές σε ένα νέο μουσικό ταξίδι μέσα από 12 τραγούδια διαφόρων ειδών και περιόδων, από καλλιτέχνες όπως οι Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power και Mark Lanegan, μεταξύ άλλων.

Κάποιοι θα χαρακτήριζαν το «Imposter» ως ένα άλμπουμ διασκευών, ωστόσο αφηγείται μια ιστορία μέσα από τα τραγούδια, τα οποία ο Dave Gahan και οι Soulsavers τα άκουσαν, τα μελέτησαν και τα ζωντάνεψαν. Όλα τα τραγούδια μιλούν στην ψυχή του Dave Gahan, μετατρέποντας το «Imposter» σε μια αντανάκλαση της ζωής του, μια ιστορία με τα λόγια άλλων, αλλά με τη δική του μοναδική φωνή.

[ad_2]

Source link