Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το Twitter επανέφερε τον λογαριασμό του Kanye West

Written by on 31 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Το Twitter έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο Kanye West δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να χρησιμοποιήσει αντισημιτική ή άλλη επιβλαβή γλώσσα.

Το Twitter επανέφερε τον λογαριασμό του Kanye West, αφού είχε προχωρήσει στην αναστολή του για σχεδόν οκτώ μήνες επειδή ο ράπερ είχε παραβιάσει τους κανόνες της πλατφόρμας κατά της υποκίνησης βίας.

Στον λογαριασμό του Kanye West, ο οποίος διαθέτει 31 εκατομμύρια followers, εμφανίζεται πλέον η τελευταία ανάρτησή του την 1 Δεκεμβρίου 2022, μία ημέρα πριν από την επιβολή της αναστολής.

Μετά από σωρεία αντισημιτικών δηλώσεων σε διάφορες συνεντεύξεις του, ο Kanye West δημοσίευσε στο Twitter μία σειρά από προσβλητικά tweets, μεταξύ των οποίων ένα σύμβολο που συνδύαζε μία σβάστικα και το Άστρο του Δαυίδ.

Διαφήμιση

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Elon Musk είχε δηλώσει τότε ότι ο Kanye West είχε «παραβιάσει τους κανόνες μας κατά της υποκίνησης βίας» και ότι ο λογαριασμός του επρόκειτο να ανασταλεί.

Τον Οκτώβριο, μόλις δύο μήνες νωρίτερα, είχαν ανασταλεί ξανά οι λογαριασμοί του Kanye West στο Twitter και το Instagram για τα αντισημιτικά μηνύματα που είχε αναρτήσει ο ράπερ. Και οι δύο πλατφόρμες αφαίρεσαν τις επίμαχες αναρτήσεις του.

Τον ίδιο μήνα, η Adidas διέκοψε τους δεσμούς της με τον Kanye West, αναφέροντας ότι «δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ρητορικής μίσους».

Kanye West

Ο Kanye West αποβλήθηκε επίσης από το Instagram για 24 ώρες τον Μάρτιο του 2022 για τη ρατσιστική ανάρτησή του με στόχο τον κωμικό Trevor Noah.

Ούτε το Twitter/X ούτε ο Elon Musk έχουν σχολιάσει την επαναφορά του λογαριασμού του Kanye West, ο οποίος δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα καμία ανάρτηση.

Το Twitter φέρεται να επανέφερε το Σάββατο τον λογαριασμό του Kanye West αφού «έλαβε διαβεβαιώσεις ότι (ο Ye) δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να χρησιμοποιήσει αντισημιτική ή άλλη επιβλαβή γλώσσα», όπως ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Οι New York Times πρόσθεσαν ότι ενημερώθηκαν από το Twitter ότι ο λογαριασμός του Kanye West «δεν θα μπορεί να κερδίζει χρήματα και δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις δίπλα στις αναρτήσεις του».

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Elon Musk επανέφερε επίσης τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο Twitter, έχοντας πραγματοποιήσει ψηφοφορία που έδειξε ότι το 51,8% των χρηστών υποστήριζε την κίνηση αυτή.

Ωστόσο, ο Donald Trump δήλωσε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

[ad_2]

Source link