Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το περιβάλλον «δεν είναι κατάλληλο» για νέα μουσική από τους Nine Inch Nails

Written by on 18 Ιουνίου 2023

[ad_1]

«Η έλλειψη σημασίας της μουσικής στον σημερινό κόσμο είναι λίγο απογοητευτική».

Ο Trent Reznor μίλησε για τη σχέση του με τη μουσική σε μία εκτενή νέα συνέντευξη με τον Rick Rubin, αποκαλύπτοντας ότι αυτές τις ημέρες τον ενδιαφέρει περισσότερο να συνθέτει μουσική για ταινίες παρά να γράφει μουσική και να κάνει περιοδείες με τους Nine Inch Nails.

Μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ, συνήθως ακολουθεί μία περιοδεία δύο ετών για την προώθησή του και στη συνέχεια ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Ο Trent Reznor, ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών, δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό σε ηλικία 58 ετών πλέον.

«Δεν θέλω να είμαι μακριά από τα παιδιά μου. Δεν θέλω να χάσω τη ζωή τους για να πάω να κάνω κάτι που είμαι ευγνώμων που μπορώ να κάνω και εκτιμώ που είστε εδώ για να το δείτε, αλλά το έχω κάνει πολλές φορές,;», εξήγησε.

Διαφήμιση

Ο Trent Reznor το συνειδητοποίησε αυτό όταν ξέσπασε η πανδημία και ο αρχικός ενθουσιασμός του για την ευκαιρία να γράψει περισσότερη μουσική στον ελεύθερο χρόνο που απέκτησε μετατράπηκε στην επιθυμία να μην κάνει… τίποτα.

Τότε σκέφτηκε: «Δεν θέλω πραγματικά να κάνω τίποτα αυτή τη στιγμή. Θέλω κατά κάποιο τρόπο να νιώθω καλά και θέλω να βεβαιωθώ ότι η οικογένειά μου είναι καλά, και αυτό είναι υπέροχο. Δεν πειράζει.»

Η μουσική βιομηχανία έχει επίσης αλλάξει σημαντικά από τότε που οι Nine Inch Nails έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο. Το ίδιο και η σχέση της κοινωνίας με τη ροκ μουσική, και ιδιαίτερα με τα ροκ άλμπουμ.

Ο Trent Reznor επεσήμανε αυτή την αλλαγή ως έναν ακόμη λόγο για τον οποίο προτιμά να παραμείνει στη δημιουργία μουσικής για τον κινηματογράγο.

«Στο πλαίσιο των Nine Inch Nails, όσον αφορά το κοινό και την κουλτούρα, η σημασία της μουσικής – ή η έλλειψη σημασίας της μουσικής – στον σημερινό κόσμο, από τη δική μου οπτική γωνία, είναι λίγο απογοητευτική», δήλωσε.

«Μου φαίνεται, γενικά – και το λέω αυτό ως ένας 57χρονος άνδρας – ότι η μουσική ήταν κάποτε αυτό που, αυτό που έκανα όταν είχα χρόνο. Άκουγα μουσική. Δεν το έκανα στο παρασκήνιο, ενώ έκανα άλλα πέντε πράγματα, και δεν την αντιμετώπιζα σαν ένα αναλώσιμο αγαθό», συνέχισε.

Trent Reznor - Nine Inch Nails

«Μου λείπει η προσοχή που έπαιρνε η μουσική, μου λείπει η προσοχή που έπαιρνε η μουσική από τους κριτικούς», ανέφερε.

«Όχι ότι με ενδιαφέρει η γνώμη των κριτικών, αλλά το να στέλνεις κάτι στον κόσμο και να νιώθεις ότι άγγιξε κάποια μέρη, μπορεί να πήρε μία αρνητική ή θετική κριτική, αλλά κάποιος το άκουσε, αναγνωρίστηκε με τον δικό του τρόπο πολιτισμικά. Πολιτισμικά, αυτό μοιάζει λάθος», είπε.

Ο Trent Reznor αναφέρθηκε επίσης στην είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ακόμα και την κριτική μουσικής.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία κριτική που να με ενδιαφέρει σήμερα και να την εμπιστεύομαι. Θα μπορούσα να τη γράψω πριν βγει, επειδή είναι ήδη γραμμένη. Στην πραγματικότητα, το ChatGPT θα μπορούσε ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά. Ή κάνει αυτή τη στιγμή τη δουλειά», σχολίασε.

«Αυτό δημιουργεί αυτό που αισθάνομαι ότι είναι ένα λιγότερο γόνιμο περιβάλλον για να κυκλοφορήσει μουσική – στον κόσμο των Nine Inch Nails», τόνισε.

Διαφήμιση

Ο Trent Reznor επανέλαβε στη συνέχεια την πρόθεσή του να επικεντρωθεί στη δημιουργία μουσικής για τον κινηματογράφο και εξήγησε γιατί ο συγκεκριμένος τομέας τον ενθουσιάζει περισσότερο από τους Nine Inch Nails.

«Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο ο ενθουσιασμός της δημιουργίας μουσικής για τον κινηματογράφο με έχει οδηγήσει σε μέρη που δεν θα βρισκόμουν ποτέ με το συγκρότημά μου», είπε.

«Με έκανε να μάθω και να νιώθω δέος για το τι είναι η μουσική και πόσο ισχυρή είναι και πόσα πρέπει να μάθω γι’ αυτήν και πόσα δεν ξέρω γι’ αυτήν», συνέχισε.

«Και νιώθω δέος βλέποντας αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να σε επηρεάσει συναισθηματικά, και τις τεχνικές και τον ήχο και τα ηχητικά τοπία και πράγματα που δεν νομίζω ότι θα είχα συναντήσει στην τυπική πορεία της συμμετοχής σε ένα συγκρότημα», σημείωσε.

[ad_2]

Source link