Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε EDM φεστιβάλ στην Ουάσινγκτον

Written by on 18 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί τυχαία μέσα στο πλήθος.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς έξω από το EDM φεστιβάλ Beyond Wonderland στο The Gorge Amphitheatre στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Λόγω της τραγωδίας, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής την ακύρωση της δεύτερης ημέρας του Beyond Wonderland.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα περίπου στις 8:23 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή του κάμπινγκ έξω από τον γραφικό χώρο του George στην Ουάσινγκτον το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Διαφήμιση

Την ώρα των πυροβολισμών το EDM φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν οι Dillon Francis, Timmy Trumpet, Armnhmr και άλλοι, διεξαγόταν κανονικά μέσα στον χώρο και δεν διακόπηκε.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του γραφείου του σερίφη της κομητείας Grant, Kyle Foreman, ο ύποπτος – ο οποίος συνελήφθη αργότερα – πυροβόλησε «τυχαία μέσα στο πλήθος» στην περιοχή του κάμπινγκ, σε απόσταση περίπου 20 έως 30 λεπτών με τα πόδια από το αμφιθέατρο.

«Ο δράστης στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό», δήλωσε ο Foreman, προσθέτοντας ότι όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ο άνδρας ύποπτος «συνέχισε να πυροβολεί τυχαία στο πλήθος και ο ύποπτος τέθηκε τελικά υπό κράτηση».

Ο Foreman πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά το βράδυ του Σαββάτου: «Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρα ή ποιες οι προθέσεις του δράστη και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα μπορέσουμε να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες αργότερα».

Τα ονόματα του υπόπτου και των θυμάτων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από τις αρχές.

Το πρωί της Κυριακής, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Grant ανακοίνωσε ότι την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε μια ανεξάρτητη υπηρεσία, επειδή επρόκειτο εν μέρει για «πυροβολισμούς με τη συμμετοχή αστυνομικών».

Το KXLY μετέδωσε ότι ο ύποπτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Το Σάββατο, μετά το επεισόδιο, το Beyond Wonderland ενημέρωσε μέσω του Twitter τους θεατές «να αποφύγουν την περιοχή κατασκήνωσης Gorge Gate H, καθώς είναι κλειστή λόγω ενός περιστατικού που χειρίζονται οι τοπικές αρχές».

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος κίνδυνος για τους επισκέπτες του φεστιβάλ ή τους χώρους κατασκήνωσης», σημείωσε το φεστιβάλ.

Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου, οι διοργανωτές του Beyond Wonderland ανακοίνωσαν την ακύρωση της δεύτερης ημέρας του EDM φεστιβάλ.

«Λόγω του περιστατικού που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο χώρο του κάμπινγκ, με λύπη μας σας ανακοινώνουμε ότι η δεύτερη ημέρα του Beyond Wonderland στο Gorge έχει ακυρωθεί», ανέφερε το φεστιβάλ.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας προς τις τοπικές αρχές και το επιτελείο τους που αντέδρασαν γρήγορα για να διαχειριστούν την κατάσταση», συνέχισε το Beyond Wonderland.

Διαφήμιση

«Οι ειλικρινείς μας σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στην οικογένεια, τους φίλους και όλους όσους έχουν πληγεί από αυτό το τραγικό γεγονός», κατέληξε.

Οι Afrojack, Marshmello, Joyride και άλλοι ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Beyond Wonderland την Κυριακή.



[ad_2]

Source link