Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το κάλεσμα στην Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την κλιματική αλλαγή

Written by on 21 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Η Rihanna καλεί την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας να εντείνουν την υποστήριξή τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Καθώς οι κοινότητες υποφέρουν όλο και περισσότερο από την κλιματική κρίση, η Rihanna θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν θα είναι μόνες τους στον αγώνα τους για αλλαγή.

Στο πλαίσιο της υποστήριξής της στο κάλεσμα της Global Citizen για δράση μέσω της πρωτοβουλίας Power Our Planet, η Rihanna κάλεσε την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ajay Banga να προσφέρουν έμπρακτη στήριξη στις κοινότητες αυτές.

«Χρειαζόμαστε να κάνετε τολμηρές δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της χρηματοδότησης και του χρέους», έγραψε η Rihanna στο Twitter.

Διαφήμιση

Το μήνυμα της Rihanna απευθύνεται τόσο στη Yellen όσο και στον Banga, με την τραγουδίστρια να τους ζητά να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την πρωθυπουργό των Μπαρμπάντος Mia Mottley και «να ενισχύσουν τις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κλιματικές καταστροφές».

Στη συνέχεια τόνισε τη δική της συμβολή στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή: το Ίδρυμα Clara Lionel Foundation, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2012.

Στη δήλωση αποστολής του ιδρύματος αναφέρεται ότι «το CLF επενδύει σε πρωτοβουλίες για την κλιματική δικαιοσύνη στην Καραϊβική και τις Ηνωμένες Πολιτείες και βοηθά τις κοινότητες να προετοιμαστούν για φυσικές καταστροφές και να αντέξουν σε αυτές».

Η πρωτοβουλία Power Our Planet, που ξεκίνησε από την Global Citizen τον Απρίλιο, μοιράζεται τον ίδιο στόχο με το ίδρυμα της Rihanna για την παροχή χρηματικών πόρων σε ευάλωτες χώρες και κοινότητες.

Η καμπάνια θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στοχεύει στην ενίσχυση των οικονομικών θεμελίων και της πρόσβασης για τη στήριξη της εκπαίδευσης και των συστημάτων υγείας.

«Πρέπει να δώσουμε ενέργεια στον πλανήτη μας αν θέλουμε να τον προστατεύσουμε», δήλωσε το Ίδρυμα Clara Lionel στο Instagram τον Μάιο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CLF συνεργάζεται με την πρωθυπουργό Mottley και το Global Citizen για να ζητήσει την παροχή χρηματοδότησης στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου που θα συμβάλει στον περιορισμό των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής!», συνέχισε.

«Ελάτε μαζί μας καθώς απαιτούμε και από άλλους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση ΤΩΡΑ», τόνισε το ίδρυμα της Rihanna.

Η Global Citizen έχει μακρά ιστορία συνεργασιών με καλλιτέχνες για την ευαισθητοποίηση του κοινού για παγκόσμια ζητήματα.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η οργάνωση θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι τη φιλανθρωπική συναυλία «Power Our Planet: Live in Paris» με τη συμμετοχή των Lenny Kravitz, Billie Eilish, H.E.R. και Jon Batiste.

Στη συναυλία, που θα μεταδοθεί μέσω livestream στο διαδίκτυο, θα εμφανιστούν επίσης ως special guests οι Finneas, Ayra Starr, Joé Dwèt Filé και Mosimann.



[ad_2]

Source link