Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η επιτυχία των Reamonn, η σόλο καριέρα και οι αναμνήσεις από την Ελλάδα

Written by on 21 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Rea Garvey στο Hit Channel.

Αγαπήσαμε τη χαρακτηριστική φωνή του Rea Garvey μέσα το κλασικό τραγούδι «Supergirl» των Reammon πριν από δύο και πλέον δεκαετίες.

Η μουσική του έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας όταν οι Reammon κυκλοφόρησαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 τη μεγάλη επιτυχία «Tonight» και άφησε ανεξίτηλο σημάδι στις αναμνήσεις μας μέσα από την ελληνική – αγγλική εκδοχή του τραγουδιού σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ο Rea Garvey, ο οποίος κατάγεται από την Ιρλανδία και πλέον αποτελεί μία εξέχουσα προσωπικότητα στη γερμανική μουσική σκηνή, είναι αναμφισβήτητα ένας καλλιτέχνης που διακρίνεται για την αυθεντικότητα της μουσικής για πάνω από δύο δεκαετίες.

Διαφήμιση

Η αξιοθαύμαστη διαδρομή του από σερβιτόρος ταπεινές παμπ των χωριών της Ιρλανδίας στις μεγάλες σκηνές της Ευρώπης αποτελεί απόδειξη του αταλάντευτου πάθους του και της αφοσίωσής του στην τέχνη του.

Η μουσική του Rea Garvey, ένα συναρπαστικό κράμα rock και pop, αναδεικνύει με όμορφο τρόπο τις ιρλανδικές ρίζες του. Τα τραγούδια του, που χαρακτηρίζονται από ειλικρινείς στίχους και σαγηνευτικές μελωδίες, αποτίουν φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της ιρλανδικής μουσικής, ενώ η επιβλητική φωνή του αντανακλά τα σκληρά γονίδια της ροκ.

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη μουσική δεινότητά του, ο Rea Garvey τυγχάνει επίσης να χαίρει ευρείας εκτίμησης για τις αξιέπαινες φιλανθρωπικές δράσεις του. Μέσω του ιδρύματός του, Saving An Angel, έχει αλλάξει τις ζωές χιλιάδων οικογενειών σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την τεράστια δύναμη της συμπόνιας και της καλοσύνης.

Ο απίστευτα χαρισματικός Rea Garvey μιλά αποκλειστικά στο Hit Channel και μοιράζεται απλόχερα μαζί μας μία ματιά στον κόσμο του ως δημιουργός και καλλιτέχνης, το ευρύ φάσμα των επιρροών του και μία ενδιαφέρουσα πρόγευση των μελλοντικών σχεδίων του.

Ο Rea Garvey, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο single του «Free Like The Ocean» (Universal Music), μοιράζεται επίσης τις όμορφες αναμνήσεις του από την επίσκεψή του Ελλάδα, μία χώρα όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Rea Garvey, ενός καλλιτέχνη του οποίου τα τραγούδια όχι μόνο αγγίζουν τις πιο βαθιές γωνιές της καρδιάς μας, αλλά και ανάβουν τη φλόγα της έμπνευσης για να μας παροτρύνουν όλους να αλλάξουμε τις ζωές μας και τον κόσμο.

Rea Garvey

Έχεις διαγράψει μία επιτυχημένη σόλο καριέρα μετά τη συμμετοχή σου στο δημοφιλές συγκρότημα των Reamonn. Ποιες ήταν δυσκολίες που συνάντησες κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης;

Νομίζω ότι το να πιστέψω στον εαυτό μου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην αρχή. Ήμουν σε ένα πολύ επιτυχημένο συγκρότημα και επρόκειτο να προχωρήσω μόνος μου και υποθέτω ότι στην αρχή αμφισβητούσα τα πάντα.

Η Josephine και εγώ νιώθαμε ότι τα βάζαμε με τον κόσμο, αλλά νιώθαμε επίσης ανίκητοι, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αγνοήσαμε τα ρίσκα και απολαύσαμε την περιπέτεια.

Το νέο σου σόλο single «Free Like The Ocean» έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Ποια ήταν η έμπνευσή σου για τη δημιουργία του και ποιο μήνυμα ή ποια ιστορία ελπίζεις να μεταφέρεις μέσα από τους στίχους και τη μουσική του;

Το «Free Like The Ocean» είναι ένα τραγούδι που λέει ότι είσαι σε μια σχέση όπου ο σύντροφός σου σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι και δεν προσπαθεί να σε αλλάξει. Περιγράφει ότι η αγάπη δεν έχει εγγυήσεις και η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να είσαι ο εαυτός σου με κάποιον που σε θέλει ακριβώς όπως είσαι.

Η σόλο δουλειά σου έχει χαρακτηριστεί ως πιο εσωστρεφής και προσωπική σε σχέση με τα προηγούμενα τραγούδια σου. Πώς έχουν εξελιχθεί τα τραγούδια που γράφεις με την πάροδο του χρόνου;

Διαφήμιση

Πάντα νιώθω σαν περιπλανώμενος όταν αρχίζω να γράφω για ένα άλμπουμ, τα πρώτα τραγούδια είναι καταπληκτικά μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι δεν είναι αρκετά καλά και πρέπει να ξεκινήσω ξανά και ξανά και ξανά.

Σίγουρα νιώθω χαμένος στην αρχή, αλλά μετά βρίσκω κάτι που μου μιλάει πραγματικά σε έναν στίχο ή μια μελωδία και εκείνη τη στιγμή ξέρω ότι το άλμπουμ έχει ξεκινήσει. Χρειάζεται πολλή ενδοσκόπηση και απαιτήσεις από τον εαυτό μου ότι το επόμενο άλμπουμ πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Όταν τελειώσει, είμαι άδειος από ιδέες, λέξεις και μελωδίες, αλλά έχω ένα αίσθημα πληρότητας γνωρίζοντας ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα… μέχρι το επόμενο άλμπουμ.

Πώς έχει επηρεάσει η ιρλανδική καταγωγή σου τη μουσική και τα τραγούδια σου; Υπάρχουν συγκεκριμένοι Ιρλανδοί μουσικοί ή καλλιτέχνες από τους οποίους αντλείς έμπνευση;

Όταν ήμουν έφηβος μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό ακούγοντας ιρλανδικά παραδοσιακά συγκροτήματα που έπαιζαν στην παμπ στην οποία δούλευα ως σερβιτόρος και στη συνέχεια τις νύχτες άκουγα με ακουστικά ιρλανδικά ροκ συγκροτήματα όπως οι Aslan, οι Golden Horde, οι U2, το όνειρό μου ήταν πάντα να βρεθώ στις μεγάλες σκηνές με τα μεγάλα τραγούδια.

Η καρδιά της παραδοσιακής μουσικής και η τέχνη της αφήγησης ιστοριών εξακολουθεί να μου δίνει έμπνευση και καθώς έχω συναντήσει τους περισσότερους από τους εφηβικούς μου ήρωες, υποθέτω ότι ζω το εφηβικό όνειρό μου.

Είχες την ευκαιρία να συμβουλεύεις ανερχόμενους τραγουδιστές ως coach στη γερμανική έκδοση του «The Voice». Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο σημαντική συμβουλή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με τη μουσική βιομηχανία;

Νομίζω ότι το να τραγουδάς από καρδιάς, με τη φωνή που αποκαλείς δική σου, είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχω δώσει ποτέ στον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να ξέρεις τι είναι κουλ ή τάση ή επίκαιρο, αλλά αν βρεις τη φωνή σου, το στυλ σου και τα λόγια σου πιστεύω ότι ο κόσμος θα θέλει να σε ακούσει.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχεις ασχοληθεί με πολλές φιλανθρωπικές δράσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μέσω του δικού σου ιδρύματος, Saving An Angel. Θα μπορούσες να μας μιλήσεις για κάποια δράση που είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσένα;

Το ίδρυμα Saving An Angel ιδρύθηκε από εμένα και τα μέλη του συγκροτήματος Reamonn για να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν ανάγκη, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος συνέχισα το έργο. Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο και αν είμαι ειλικρινής είναι ένα μεγαλύτερο συναίσθημα επιτυχίας από αυτό που θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει η μουσική.

Πρόσφατα πήγαμε στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε μικρά παιδιά που φεύγουν από τον πόλεμο, μερικές φορές έχουν μείνει χωρίς γονείς, χωρίς φαγητό, χωρίς βοήθεια και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους προσφέρουμε ασφάλεια, φαγητό και μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και δεν νομίζω ότι η ανάγκη για τις προσπάθειές μας θα τελειώσει για αρκετό καιρό ακόμα δυστυχώς.

Το 2007, κυκλοφόρησες ένα ντουέτο της επιτυχίας «Tonight» των Reamonn με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και εμφανιστήκατε μαζί στην Ελλάδα. Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες αξιομνημόνευτες εμπειρίες ή όμορφες αναμνήσεις που έχεις από την παραμονή σου στην Ελλάδα;

Δεν νομίζω ότι έκρυψα ποτέ την αγάπη μου για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Κάθε φορά που ήρθα εκεί, έζησα αξέχαστες στιγμές.

Αφού μοιραστήκαμε τη σκηνή με τον Μιχάλη στην Ελλάδα και στη Γερμανία, ένιωσα να με καλωσορίζει η ελληνική μουσική σκηνή σαν να ήμασταν δικοί της.

Το απόλυτο μουσικό high ήταν να περπατάς στους δρόμους της Ελλάδας και να ακούς τη μουσική σου να ακούγεται από τα μαγαζιά και το ραδιόφωνο.

Έχεις κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ ως σόλο καλλιτέχνης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο για το οποίο είσαι ιδιαίτερα υπερήφανος, ή για το οποίο θεωρείς ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα το καλλιτεχνικό όραμά σου;

Δεν θα μπορούσα να επιλέξω μόνο ένα, νομίζω ότι υπάρχουν τραγούδια σε κάθε άλμπουμ που με κάνουν υπερήφανο, αλλά θα ήταν δύσκολο να αποφασίσω ποιο είναι το αγαπημένο μου.

Επιπλέον, τα άλμπουμ των Reamonn είναι επίσης ένα μεγάλο μέρος της μουσικής καριέρας μου και δεν θα μπορούσα να τα διαχωρίσω από τα σόλο άλμπουμ… Θα αφήσω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση σε εσάς!

Έχεις σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, αλλά η μουσική σου έχει βρει επίσης θαυμαστές και σε άλλα μέρη του κόσμου. Πώς πιστεύεις ότι συνδέεται η μουσική σου με ακροατές από διαφορετικές κουλτούρες και υπόβαθρα;

Είναι αστείο όταν βρίσκεσαι σε μια χώρα όπου δεν μιλάς τη γλώσσα, αλλά όλοι τραγουδούν τα τραγούδια σου και χαίρονται που βρίσκεσαι εκεί.

«Η μουσική είναι μεγαλύτερη από τον δημιουργό της» ήταν πάντα η γνώμη μου και ως μουσικός θεωρώ ότι βρίσκομαι στο κάθισμα του συνοδηγού και απλά τα δέχομαι όλα.

Θα μπορούσες να μας δώσεις μία γεύση για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον; Ετοιμάζεις κάποιο project, περιοδεία ή νέα μουσική που θα μπορούσαμε να περιμένουμε;

Βρισκόμαστε στο στούντιο και δουλεύουμε πάνω στο υπόλοιπο άλμπουμ ελπίζοντας να το κυκλοφορήσουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Καλοκαιρινές συναυλίες σε φεστιβάλ για τους επόμενους μήνες στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, μετά έχουμε μία μικρή περιοδεία σε clubs το Νοέμβριο και μία μεγαλύτερη περιοδεία το 2024.

Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να εμφανιστούμε ξανά στην Ελλάδα σύντομα, έχει περάσει πολύς καιρός.

 

[ad_2]

Source link