Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Drake αγόρασε για 1 εκατομμύριο δολάρια το δαχτυλίδι του Tupac από την τελευταία εμφάνισή του

Written by on 29 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ο Drake επιβεβαίωσε ότι είναι ο κάτοχος του ακριβότερου αντικειμένου στην ιστορία του hip-hop.

Το δαχτυλίδι από χρυσό, ρουμπίνια και διαμάντια που φορούσε ο Tupac Shakur κατά τη διάρκεια της τελευταίας δημόσιας εμφάνισής του στα MTV VMA του 1996 ανήκει πλέον επίσημα στον Drake.

Η νονά του Tupac, Yaasmyn Fula, ήταν εκείνη που έβγαλε σε δημοπρασία το δαχτυλίδι, το οποίο είχε σχεδιάσει ο θρυλικός ράπερ λίγους μήνες πριν από τον τραγικό θάνατό του σε ηλικία 25 ετών τον Σεπτέμβριο του 1996.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Sotheby’s νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαφήμιση

Ο Drake παρουσίασε το νέο απόκτημά του σε μία ανάρτησή του στις ιστορίες του λογαριασμού του στο Instagram την Παρασκευή, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ «Utopia» του Travis Scott, στο οποίο συμμετέχει στο τραγούδι «Meltdown».

Ο οίκος Sotheby’s επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου ότι ο Drake αγόρασε το δαχτυλίδι του Tupac έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 1,01 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά υπολογιζόταν ότι η τιμή πώλησης του δαχτυλιδιού θα ανερχόταν σε 200.000 έως 300.000 δολάρια.

Πλέον είναι το πιο ακριβό αντικείμενο της hip-hop που έχει πωληθεί σε δημοπρασία και το μοναδικό hip-hop αντικείμενο που έχει πουληθεί για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Αυτό το μοναδικό στο είδος του δαχτυλίδι σχεδιάστηκε προσεκτικά από τον Tupac και είναι ένα από τα τελικά προϊόντα της αστείρευτης δημιουργικής ενέργειάς του – ένα μοναδικό τεχνούργημα από μία εποχή που αποδεικνύει τη διαρκή επιρροή του τόσο στο hip-hop όσο και στον παγκόσμιο σύγχρονο πολιτισμό», δήλωσε η Cassandra Hatton, Παγκόσμια Επικεφαλής Επιστημών και Δημοφιλούς Κουλτούρας του Sotheby’s.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το εξαιρετικό κομμάτι έχει ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στα χέρια ενός άλλου θρυλικού καλλιτέχνη», πρόσθεσε.

Tupac ring

Η χρυσή ζώνη του δαχτυλιδιού που είναι διακοσμημένη με διαμάντια και ολοκληρώνεται από ένα χρυσό στέμμα με ένα ρουμπίνι καμπουσόν στο κέντρο του, το οποίο πλαισιώνεται από δύο στρογγυλά διαμάντια και πέντε άλλα ρουμπίνια στις άκρες του στέμματος.

Το δαχτυλίδι φέρει επίσης στην εξωτερική πλευρά της ζώνης, προς την πλευρά της παλάμης, την επιγραφή «Pac & Dada 1996», μία αναφορά στον αρραβώνα του Tupac με την Kidada Jones.

Ο Tupac Shakur φορούσε με υπερηφάνεια το εντυπωσιακό δαχτυλίδι στον παράμεσο του αριστερού χεριού του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Drake αποδεικνύει την αγάπη του για τον Tupac βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Τον Ιούλιο του 2020, ο Καναδός ράπερ αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει ένα ζευγάρι ασορτί μενταγιόν «Tupac Shakur Jesus» – το ένα σε μπλε και το άλλο σε κόκκινο χρώμα – αξίας 300.000 δολαρίων το καθένα.

Κάθε μενταγιόν, στο οποίο ο Tupac απεικονίζεται να φοράει ένα ακάνθινο στεφάνι, συνοδευόταν από μία αλυσίδα με διαμάντια περίπου 70 καρατίων.

[ad_2]

Source link