Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Beyoncé κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «Be Alive» για την ταινία «King Richard»

Written by on 12 Νοεμβρίου 2021

[ad_1]

Ακούστε το νέο τραγούδι της Beyoncé.

Η Beyoncé κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «Be Alive» για την επερχόμενη βιογραφική δραματική ταινία «King Richard» της Warner Bros, εμπνευσμένη από την ιστορία των θρύλων του τένις Venus και Serenas Williams και του πατέρα τους Richard Williams.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί πρωταγωνιστεί ο Will Smith στο ρόλο του Richard Williams, του πατέρα και προπονητή των επαγγελματιών αθλητριών του τένις Venus και Serena Williams, τις οποίες υποδύονται η Saniyya Sidney και η Demi Singleton, αντίστοιχα. Συμμετέχουν επίσης οι Tony Goldwyn, Jon Bernthal, Andy Bean, Kevin Dunn και Craig Tate.

Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης που ξέρει πώς να απογειώσει ένα soundtrack, αυτή είναι η Beyoncé.

Μετά το αριστουργηματικό «The Lion King: The Gift» (2019), με τραγούδια εμπνευσμένα από το live action remake της αγαπημένης ταινίας «The Lion King» (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών) της Disney, που αποτέλεσε βάση και για την ταινία «Black Is King» (2020), η Beyoncé βάζει τη σφραγίδα της σε ακόμα ένα κινηματογραφικό εγχείρημα.

Το «Be Alive», ένας ύμνος ενδυνάμωσης, χρησιμοποιεί αποσπάσματα από το κλασικό τραγούδι «Five To One» (1967) των The Doors, το οποίο χρησιμοποίησε και ο JAY-Z στο τραγούδι «Takeover» του περίφημου άλμπουμ του «The Blueprint» (2001).

Οι στίχοι του τραγουδιού αντλούν έμπνευση τόσο από την ιστορία των αδελφών Williams και του πατέρα τους Richard Williams που εξερευνάται στο «King Richard» όσο και από την προσωπική ιστορία της Beyoncé.

«Έχω ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα πάνω μου / Θέλουν να δουν πόσο μακριά θα πάω / Το μονοπάτι δεν ήταν ποτέ στρωμένο με χρυσό / Δουλέψαμε και το χτίσαμε μόνοι μας»,  τραγουδά.

Beyonce - Coachella 2018 (9)

Να σημειωθεί ότι το «Be Alive» είναι το πρώτο τραγούδι της Beyoncé μετά το «Black Parade», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 για να τιμήσει την ιστορία, την κουλτούρα, την υπερηφάνεια και τον ακτιβισμό των Μαύρων.

Το «Black Parade» συμπεριλήφθηκε στην deluxe έκδοση του «The Lion King: The Gift», ενώ μία εκτεταμένη έκδοση του τραγουδιού επένδυσε τους τίτλους τέλους της ταινίας «Black Is King».

Επίσης ήταν το τραγούδι με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy του 2021. Συνολικά είχε αποσπάσει τέσσερις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων από μία υποψηφιότητα για την Ηχογράφηση της Χρονιάς και το Τραγούδι της Χρονιάς και έλαβε το βραβείο για την Καλύτερη R&B Ερμηνεία, αναδεικνύοντας την Beyoncé στη γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία (28) στην ιστορία των Grammy.

Η ταινία «King Richard» θα κυκλοφορήσει επίσημα στους αμερικανικούς κινηματογράφους και στην πλατφόρμα του HBO MAX στις 19 Νοεμβρίου. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride τον περασμένο μήνα και θα κλείσει το AFI Fest με μια προβολή στο TCL Chinese Theatre του Χόλιγουντ στις 14 Νοεμβρίου.

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας εδώ.

[ad_2]

Source link