Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Δεν ήταν δική του απόφαση» να ηχογραφήσει το «The Chronic»

Written by on 13 Ιουλίου 2023

[ad_1]

«Με έπεισαν να το κάνω».

Ο Dr. Dre αποκάλυψε ότι «δεν ήταν δική του απόφαση» να ηχογραφήσει το εμβληματικό πρώτο άλμπουμ του «The Chronic».

Σε εμφάνισή του στο talk show «Hart to Heart» του Kevin Hart στο Peackok, ο Dr. Dre μίλησε για τη δημιουργία του «The Chronic», την ταινία «Straight Outta Compton» για τους N.W.A. και τις προκλήσεις της διατήρησης της αυθεντικότητάς του ως δημιουργός.

Οι N.W.A. ήταν στις αρχές των είκοσί τους όταν εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το ανελέητο πρώτο άλμπουμ τους «Straight Outta Compton» και οι προτεραιότητές τους μετατοπίστηκαν όταν τα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν να εξερευνούν τις σόλο καριέρες του.

Διαφήμιση

«Η διαφορά εκεί ήταν ότι τα χρήματα και οι δουλειές μπλέχτηκαν, και αυτό απομάκρυνε τη φιλία», υποστήριξε ο Dr. Dre.

«Έπρεπε να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον (Eazy-E) επειδή αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Ο (Ice) Cube είχε ήδη φύγει, οπότε ήμουν εδώ έξω μόνος μου. Δεν είχα απολύτως καμία ιδέα για το τι στο καλό θα έκανα, απλά ήξερα ότι έχω αυτό το ταλέντο», συνέχισε.

Ο Dr. Dre κυκλοφόρησε το εμβληματικό πρώτο προσωπικό άλμπουμ του «The Chronic» στις 15 Δεκεμβρίου 1992.

Το άλμπουμ περιείχε τις επιτυχίες: «Nuthin’ But a ‘G’ Thang» και «Dre Day» (Νο. 8), ενώ ένα άλλο single από το «The Chronic», το «Let Me Ride», χάρισε στον Dr. Dre το πρώτο του βραβείο Grammy.

«Ένας στενός μου φίλος, ας τον πούμε D.O.C., με έπεισε να κάνω το “The Chronic”. Δεν ήταν δική μου απόφαση, με έπεισαν να το κάνω. Απλά μπήκα εκεί μέσα και το έκανα γιατί ένιωθα, εκείνη τη στιγμή, ότι ήταν μία υπόθεση ζωής ή θανάτου», αποκάλυψε ο Dr. Dre στον Kevin Hart.

Dr. Dre - Super Bowl 2022

Για τον Dr. Dre, η ποιότητα και η επιτυχία του «The Chronic» θα καθόριζε αν θα «έμενε στο στούντιο» ή όχι.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις αυτήν τη φιλοδοξία και την ενέργεια σήμερα», σημείωσε με νοσταλγία.

Επτά χρόνια πέρασαν από το «The Chronic» έως το δεύτερο άλμπουμ του Dr. Dre, το πολυπλατινένιο «2001» (1999). Άλλα 16 χρόνια μεσολάβησαν από το «2001» μέχρι το «Compton» (2015), το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ του πρώτου δισεκατομμυριούχου της hip-hop.

Παρ’ όλα αυτά, ο Dr. Dre βρισκόταν σε όλους τομείς της μουσικής βιομηχανίας, από την παραγωγή μουσική, την τεχνολογία και την καθοδήγηση άλλων καλλιτεχνών μέχρι τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές συμφωνίες, έναν άθλο που έπρεπε να πραγματοποιήσει, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητα που παρουσίασε για πρώτη φορά με το «Straight Outta Compton» και το «F-k the Police».

«Το κάναμε πραγματικά για να εντυπωσιάσουμε τη γειτονιά μας. Μπορούσαμε να ήμασταν καλοί στο Λος Άντζελες και όλοι στο Λος Άντζελες μας έδιναν προσοχή. Δεν ξέραμε ότι θα τραβούσαμε την προσοχή όλου του κόσμου και από το FBI και όλα αυτά, ήταν τρελό», θυμήθηκε για την εποχή των N.W.A.

Το 2015, ο Dr. Dre ένωσε τις δυνάμεις του με ένα άλλο πρώην μέλος των N.W.A., τον Ice Cube και τον σκηνοθέτη F. Gary Gray για να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του θρυλικού rap συγκροτήματος με την ταινία «Straight Outta Compton».

Διαφήμιση

«Νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ταινία στην αρχή δεν πίστευαν στην ταινία και δεν την εμπιστεύονταν. Εγώ, ο Cube και ο Gary Gray, το κυνηγήσαμε. Αυτό που βλέπετε στην οθόνη είναι αποτέλεσμα αυτού που κάναμε εγώ, ο Cube και ο Gary», τόνισε ο Dr. Dre.

Το «Straight Outta Compton» κατέγραψε εισπράξεις ύψους 201,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office και κέρδισε μία υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

[ad_2]

Source link