Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Iggy Pop και Dr. Lonnie Smith διασκευάζουν το «Sunshine Superman»

Written by on 13 Μαρτίου 2021

[ad_1]

Η χημεία του Dr. Lonnie Smith και του Iggy Pop είναι εμφανής.

Ο jazz μουσικός Dr. Lonnie Smith συμπράττει με το ίνδαλμα της rock Iggy Pop στο νέο single «Sunshine Superman».

Πρόκειται για μια funky soul jazz έκδοση του ομότιτλο τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 1996 από τον Σκοτσέζο τραγουδιστή Donovan.

Το «Sunshine Superman» είναι μια από τις δύο συνεργασίες μεταξύ των θρύλων της μουσικής που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο άλμπουμ του Dr. Lonnie Smith με τίτλο «Breathe», το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Blue Note Records. τις 26 Μαρτίου.

«Έπαιζα με το τρίο μου στο Arts Garage στην παραλία Delray της Φλόριντα», λέει ο Smith, ο οποίος ζει στο Fort. Lauderdale.

«Ο Iggy ερχόταν και έλεγε ότι ήθελε να παίξει μαζί μου. Τον άφησα να παίξει slaparoo και του άρεσε. Το απόλαυσε να παίζει μαζί μας. Σκεφτήκαμε να ηχογραφήσουμε μερικά τραγούδια, οπότε μπήκαμε στο στούντιο με το τρίο μου να μας υποστηρίζει και είχε αποτέλεσμα», περιγράφει.

Ο Iggy Pop και ο Dr. Lonnie Smith συναντήθηκαν σε ένα στούντιο του Μαϊάμι με το σταθερό τρίο του οργανίστα, τα οποίο αποτελείται από τον κιθαρίστα Jonathan Kreisberg, τον ντράμερ Johnathan Blake και τον Richard Bravo στα κρουστά.

Από τη μοναδική χημεία τους γεννήθηκαν δύο εντυπωσιακές ερμηνείες που θα ανοίγουν και θα κλείνουν αντίστοιχα το άλμπουμ «Breathe»: Το «Why Can’t We Live Together», μια διασκευή του ομότιτλου R&B τραγουδιού του Timmy Thomas που κυκλοφόρησε το 1972 και το «Sunshine Superman».

Ο δίσκος «Breathe» θα περιέχει οκτώ τραγούδια σε παραγωγή του Don Was.

Τα μεσαία έξι κομμάτια των οποίων ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 75ων γενεθλίων του Dr. Lonnie Smith στο «Jazz Standard» της Νέας Υόρκης το 2017. Στις ζωντανές ηχογραφήσεις παίζει τόσο το τρίο του Smith όσο και ένα διευρυμένο σεπτέτο με τον John Ellis στο τενόρο σαξόφωνο, τον Jason Marshall στο βαρύτονο σαξόφωνο, τον Sean Jones στην τρομπέτα και τον Robin Eubanks στο τρομπόνι, το οποίο συμμετέχει στο επιβλητικό single του άλμπουμ «Bright Eyes».

Το «Breathe» είναι η συνέχεια του άλμπουμ «All In My Mind» του Dr. Lonnie Smith, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας εορταστικής εβδομάδας στο «Jazz Standard».

[ad_2]

Source link