Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Blur – «The Ballad Of Darren»

Written by on 21 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Μία ολόκληρη γενιά θαυμαστών που δεν έζησαν ποτέ την ακμή των Blur, απολαμβάνουν τώρα την εμπειρία που λαχταρούσαν.

Η μεγάλη επιστροφή των Blur κορυφώνεται με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους «The Ballad Of Darren».

Το «The Ballad Of Darren» περιλαμβάνει 10 τραγούδια. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Blur μετά το «The Magic Whip» του 2015, το οποίο με τη σειρά του είχε κυκλοφορήσει δώδεκα χρόνια μετά το «Think Tank» του 2003.

Την παραγωγή του «The Ballad Of Darren» έχει αναλάβει ο James Ford, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλά από τα προηγούμενα άλμπουμ των Gorillaz σε συνεργασία με τον frontman των Blur, Damon Albarn.

Διαφήμιση

Η επιστροφή των Blur στις μεγάλες σκηνές ανά τον κόσμο ήταν θριαμβευτική για το συγκρότημα και τους θαυμαστές του.

Το «The Ballad of Darren» εξερευνά την πιο εσωστρεφή πλευρά των Blur συνδυάζοντας στοχαστικά τραγούδια, όπως το ομώνυμο τραγούδι, με ροκ κομμάτια που χαρακτηρίζονται από τη σκληρή κιθάρα του Graham Coxon και τη ρυθμική ραχοκοκαλιά των Alex James και Dave Rowntree.

Αν και είναι μαζί από τη δεκαετία του ’90, οι Blur ακούγονται ανανεωμένοι στο «The Ballad of Darren» και ανεβαίνουν σε νέα ύψη.

«Αυτός ο δίσκος είναι ένας μετασεισμός – ένας προβληματισμός και ένα σχόλιο για το πού βρισκόμαστε τώρα», δηλώνει ο Damon Albarn.

Τραγούδια όπως το ανήσυχο αλλά και αγέρωχο «St. Charles Square» δείχνουν τη νέα ατρόμητη πλευρά του Graham Coxon. Εν τω μεταξύ, ο Damon Albarn φέρνει τους πειραματισμούς των Gorillaz σε τραγούδια όπως το «Barbaric», κρύβοντας στο φόντο ήχους από drum machines.

Blur

Οι Blur επεκτείνουν παράλληλα τον ήχο τους με πλούσια πιάνα και έγχορδα. Τραγούδια όπως το «Far Away Island» και το «Avalon» αποτυπώνουν με όμορφο τρόπο την επιθυμία τους να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι.

Ο κιθαρίστας Graham Coxon προσθέτει: «Όσο μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο θυμωμένοι, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό αυτό που παίζουμε να είναι φορτισμένο με το σωστό συναίσθημα και τη σωστή πρόθεση. Μερικές φορές ένα απλό riff δεν κάνει τη δουλειά».

«Για να διαρκέσει μία μακροχρόνια σχέση, πρέπει να μπορείς να εκπλήσσεις τον άλλον με κάποιο τρόπο, και με κάποιο τρόπο όλοι μας συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό», επισημαίνει ο μπασίστας Alex James.

Αποφεύγοντας τη νοσταλγία, οι Blur αιφνιδιάζουν ευχάριστα με αστραφτερά τραγούδια όπως το «Goodbye Albert».

«Πάντα νιώθουμε πολύ φυσικά όταν κάνουμε μουσική μαζί. Με κάθε δίσκο που κάνουμε, η διαδικασία αποκαλύπτει κάτι καινούργιο και εξελισσόμαστε ως συγκρότημα. Δεν το θεωρούμε αυτό δεδομένο», τονίζει ο ντράμερ Dave Rowntree.

Συναρπαστικές εκπλήξεις συμπληρώνουν αυτό το τρυφερό και συνάμα αναζωογονητικό άλμπουμ, που αποδεικνύει ότι οι Blur ωριμάζουν αντί να επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Μία ολόκληρη γενιά θαυμαστών που δεν έζησαν ποτέ την ακμή των Blur, απολαμβάνουν τώρα την εμπειρία που λαχταρούσαν, καθώς ένα θρυλικό συγκρότημα αναγεννιέται.

Διαφήμιση

Σε αυτό το νέο άλμπουμ οι Blur αναζητούν την ψυχή τους, αλλά δεν ενδίδουν στους πειρασμούς. Το αποτέλεσμα είναι μία από τις καλύτερες δουλειές τους εδώ και δεκαετίες.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify.

[ad_2]

Source link