Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Τους απαγορεύτηκε να εμφανιστούν ξανά στη χώρα – Ο Matty Healy φίλησε στο στόμα μέλος του συγκροτήματος

Written by on 23 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ακύρωσε τη συνέχεια του φεστιβάλ στο οποίο εμφανίστηκαν οι The 1975.

Η εμφάνιση των The 1975 στο μουσικό φεστιβάλ Good Vibes Festival στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας διακόπηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου όταν ο frontman του συγκροτήματος Matty Healy αποδοκίμασε επί σκηνής τους νόμους της χώρας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στο συγκρότημα απαγορεύτηκε επίσης να εμφανιστεί ξανά στη Μαλαισία, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία της χώρας που είναι υπεύθυνη για την έγκριση αιτημάτων κινηματογράφησης και εμφάνισης από ξένους καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των The 1975, ο Matty Healy κατακεραύνωσε επίσης την κυβέρνηση της Μαλαισίας για τη στάσης της απέναντι στους ομοφυλόφιλους και φίλησε τον μπασίστα του συγκροτήματος Ross MacDonald επί σκηνής.

Διαφήμιση

Η νομοθεσία της Μαλαισίας ποινικοποιεί τη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, με τον Ποινικό Κώδικα της χώρας να απαγορεύει τη «σαρκική συνεύρεση ενάντια στην τάξη της φύσης» και τις πράξεις «βαριάς ακολασίας».

«Έκανα ένα λάθος. Όταν κλείσαμε τις συναυλίες, δεν το έψαξα. Δεν βλέπω ποιο είναι το γ—- νόημα, να προσκαλείς τους The 1975 σε μία χώρα και μετά να μας λες με ποιον μπορούμε να κάνουμε σεξ», είπε ο Matty Healy πριν διακόψει την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Good Vibes Festival.

«Λυπάμαι αν αυτό σας προσβάλλει και είστε θρησκευόμενοι, αλλά η κυβέρνησή σας είναι ένα μάτσο γ—-. Δεν με νοιάζει πια. Αν με πιέσετε, θα σας πιέσω κι εγώ. Δεν έχω διάθεση», συνέχισε.

Κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί, ο Matty Healy είπε στη συνέχεια στο κοινό: «Δυστυχώς, δεν πρόκειται να παρακολουθήσετε μία συναυλία γεμάτη ανεβαστικά τραγούδια, επειδή είμαι τσαντισμένος όσο δεν πάει. Και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς, γιατί δεν είστε εκπρόσωποι της κυβέρνησής σας. Είστε νέοι άνθρωποι και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είστε γκέι και προοδευτικοί».

Ο Matty Healy αποκάλυψε ότι οι The 1975 σκέφτηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους εξαιτίας των νόμων της Μαλαισίας κατά των ομοφυλοφίλων.

«Ακύρωσα τη συναυλία χθες και κάναμε μία συζήτηση. Είπαμε: “Ξέρετε κάτι; Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τα παιδιά γιατί δεν είναι η κυβέρνηση”. Αν θέλετε να με καλέσετε εδώ για να κάνω μία παράσταση, μπορείτε να πάτε να γ—-. Θα πάρω τα λεφτά σας, μπορείτε να με απαγορεύσετε, αλλά το έχω κάνει ξανά και δεν αισθάνομαι καλά», πρόσθεσε.

Ο μπασίστας Ross MacDonald των The 1975 στη συνέχεια πλησίασε τον Matty Healy και μοιράστηκαν ένα παρατεταμένο φιλί στο στόμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νόμους της Μαλαισίας κατά των ομοφυλοφίλων.

Πριν αποχωρήσουν οι The 1975 από τη σκηνή, ο Matty Healy ανέφερε: «Εντάξει, πρέπει να φύγουμε. Μόλις μας απαγόρευσαν τις εμφανίσεις στην Κουάλα Λουμπούρ, θα σας δούμε αργότερα».

Μετά το περιστατικό, το φεστιβάλ της Κουάλα Λουμπούρ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η συναυλία των The 1975 είχε διακοπεί λόγω «μη συμμόρφωσης με τις τοπικές οδηγίες για τις παραστάσεις», αλλά ότι οι υπόλοιπες δύο ημέρες του φεστιβάλ επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κανονικά, με τους θαυμαστές που είχαν εισιτήρια της Παρασκευής να μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε από τις δύο ημέρες δωρεάν.

Ωστόσο, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Επικοινωνιών της Μαλαισίας ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι συναντήθηκε με τους διοργανωτές του φεστιβάλ Future Sound Asia και διέταξε την ακύρωση του υπόλοιπου φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, το Good Vibes Festival επιβεβαίωσε την ακύρωση της διοργάνωσης και εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη μετά το περιστατικό κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των The 1975.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που το υπόλοιπο πρόγραμμα του Good Vibes Festival, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και αύριο, ακυρώθηκε μετά την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά και τα σχόλια του Βρετανού καλλιτέχνη Matty Healy του συγκροτήματος The 1975», έγραψε το φεστιβάλ.

Διαφήμιση

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με την εντολή άμεσης ακύρωσης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Ψηφιακής Πολιτικής στις 13:20 της 22ας Ιουλίου 2023. Το Υπουργείο έχει τονίσει την αμετακίνητη στάση του απέναντι σε κάθε μέρος που αμφισβητεί, γελοιοποιεί ή παραβιάζει τους νόμους της Μαλαισίας», συνέχισε.

Matty Healy - The 1975

Σε μία μακροσκελή δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, το Good Vibes Festival ισχυρίστηκε ότι είχε «διαβεβαιωθεί» από τους μάνατζερ των The 1975 πριν από τη συναυλία ότι ο Matty Healy και το συγκρότημα θα «τηρούσαν τις τοπικές οδηγίες».

«Δυστυχώς ο Healy δεν τήρησε αυτές τις διαβεβαιώσεις, παρά την εμπιστοσύνη μας στη δέσμευσή τους. Οι ενέργειες του Healy μας αιφνιδίασαν εντελώς και ακυρώσαμε τη συναυλία το συντομότερο δυνατό μετά το περιστατικό», πρόσθεσε το φεστιβάλ.

«Η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Healy και η ανοιχτή περιφρόνηση των νόμων και κανονισμών της Μαλαισίας είναι ανησυχητική», ανέφερε.

«Ο Healy επέλεξε να χρησιμοποιήσει την εμφάνισή του ως πλατφόρμα για να εκφράσει τις προσωπικές απόψεις του αντί να προσφέρει την ποιοτική συναυλία που περίμεναν με ανυπομονησία οι Μαλαισιανοί θαυμαστές του», συνέχισε.

Το Good Vibes Festival υποστήριξε ότι η κίνηση του Matty Healy ήταν βαθιά άδικη για τους θαυμαστές που περίμεναν με ανυπομονησία μία αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Το Future Sound Asia σημείωσε, ολοκληρώνοντας, ότι «αφήνεται τώρα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των ενεργειών ενός ατόμου που δεν είναι παρόν για να λογοδοτήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του – οι οποίες επηρεάζουν τους θαυμαστές, τους παράγοντες της βιομηχανίας και το έθνος».

Αν και οι The 1975 δεν έχουν ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση, μία πηγή προσκείμενη στο συγκρότημα δήλωσε στο Variety: «Ο Matty έχει μία μακρά ιστορία υπεράσπισης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το συγκρότημα ήθελε να υπερασπιστεί τους ΛΟΑΤΚΙ+ θαυμαστές και την κοινότητά τους».



[ad_2]

Source link