Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε υπογεγραμμένη πένα κιθάρας του τραγουδιστή των Nirvana

Written by on 9 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ένα από τα πρώτα υπογεγραμμένα αντικείμενα των Nirvana.

Μία υπογεγραμμένη πένα κιθάρας του Kurt Cobain των Nirvana πωλήθηκε σε δημοπρασία για το ιλιγγιώδες ποσό των 14.678 δολαρίων.

Δεν είναι μόνο μία υπογεγραμμένη πένα κιθάρας του Kurt Cobain.

Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα υπογεγραμμένα αυθεντικά αντικείμενα των Nirvana, καθώς χρησιμοποιήθηκε και υπογράφηκε από τον Kurt Cobain το 1990, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ «Bleach» του επιδραστικού grunge συγκροτήματος το 1989 και πριν ενταχθεί στο συγκρότημα ο ντράμερ Dave Grohl.

Διαφήμιση

Η πένα κιθάρας του Kurt Cobain αποκτήθηκε όταν οι Nirvana έκαναν demo ηχογραφήσεις για το άλμπουμ «Nevermind», το οποίο θα γινόταν η μεγάλη τους επιτυχία το 1991.

Η δημοπρασία για την πένα κιθάρας, η οποία περιλαμβάνει την υπογραφή «Kurdt Kobain» από την περίοδο του «Bleach» και ζωγραφισμένη τη χελώνα των πενών Dunlop Tortex, διοργανώθηκε τον Ιούνιο από την Iconic Auctions.

Στην επιστολή πιστοποίησης προέλευσης αναφέρεται ότι ένας θαυμαστής απέκτησε την πένα κιθάρας του Kurt Cobain την «Παρασκευή, 6 Απριλίου 1990», ανάμεσα σε μία παρτίδα άλλων υπογεγραμμένων αντικειμώνεν των Nirvana από την εποχή του «Bleach», συμπεριλαμβανομένης μίας υπογεγραμμένης αφίσας του συγκροτήματος.

«Από τις 2 Απριλίου 1990 έως τις 6 Απριλίου 1990, οι Nirvana βρίσκονταν στα Smart Studios του Butch Vig στο Μάντισον του Ουισκόνσιν. Ηχογράφησαν πολύ πρώιμες εκδοχές τραγουδιών που τελικά θα κατέληγαν στο “Nevermind”. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με μία συναυλία στο “The Club Underground”», περιγράφει η επιστολή.

guitar pick

Ο θαυμαστής, ο οποίος παρακολούθησε τη συγκεκριμένη συναυλία, πήρε αυτόγραφα σε διάφορα αντικείμενα εκείνο το βράδυ.

«Μια αυθεντική αφίσα των Nirvana από την περιοδεία του “Bleach” είναι εξαιρετικά σπάνια. Τα αυτόγραφα του συγκροτήματος από την περίοδο όπου ντράμερ ήταν ο Chad (Channing) είναι σχεδόν ανύπαρκτα και είναι εξαιρετικά σπάνια», σημειώνεται.

«Το “Nevermind” δεν θα κυκλοφορούσε μέχρι το 1991. Ο μόνος λόγος για τον οποίο υπάρχουν είναι επειδή το άτομο που τα συνέλεξε αρχικά είχε τη συνήθεια να παίρνει υπογεγραμμένα αντικείμενα από όποιον κι αν έπαιζε», εξηγεί η επιστολή.

Ένας άλλος μακροχρόνιος θαυμαστής των Nirvana, ο Shaun Ertischek, ο οποίος πλειοδότησε για την πένα του Kurt Cobain, δήλωσε στο Guitar World: «Ήξερα ότι αυτό το κομμάτι ήταν ξεχωριστό όταν το είδα να βγαίνει σε δημοπρασία. Οι κιθάρες και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε ο Kurt Cobain έχουν πωληθεί σε εξωφρενικές τιμές».

«Συχνά προσπαθώ να πάρω στα χέρια μου πένες κιθάρας κατά τη διάρκεια ζωντανών συναυλιών. Αλλά συνήθως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πιστοποιήσω την αυθεντικότητά τους. Αυτή η πένα, ωστόσο, ήταν υπογεγραμμένη από τον Kurt στη μία πλευρά και είχε κάνει μία ζωγραφιά στην άλλη πλευρά. Η προσωπικότητά του βγαίνει μέσα από αυτή τη μικρή ζωγραφιά», τόνισε.

Kurt Cobain - Nirvana - MTV Live Loud

«Είναι σουρεαλιστικό να έχω στην κατοχή μου αυτό το κομμάτι της μουσικής ιστορίας. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και είναι πραγματικά μοναδικό στο είδος του. Ο Kurt ήταν προφανώς ένας απίστευτος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας», συνέχισε.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο και ξεχωριστό να έχεις κάτι που έχει παιχτεί από το χέρι του και στη συνέχεια το υπέγραψε», είπε.

Διαφήμιση

Αν και σίγουρα είναι η πιο ακριβή πένα κιθάρας στον κόσμο, δεν πωλείται για πρώτη φορά για χιλιάδες δολάρια μία πένα του Kurt Cobain.

Μια διαφορετική πένα που είχε χρησιμοποιήσει ο τραγουδιστής των Nirvana πωλήθηκε πέρυσι για 5.760 δολάρια. Αλλά οι κιθάρες του Kurt Cobain πωλούνται για πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Η κιθάρα 1959 Martin D18E του Kurt Cobain από την εμφάνιση των Nirvana στο MTV Unplugged το 1993 έσπασε κάθε ρεκόρ όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2020 έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κιθάρα Fender Mustang του Kurt Cobain από το music video του «Smells Like Teen Spirit» πωλήθηκε για 4,5 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

[ad_2]

Source link