Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Roger Taylor των Queen κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «The Clapping Song»

Written by on 22 Σεπτεμβρίου 2021

[ad_1]

Μία τρυφερή αναδρομή στην εφηβεία του Roger Taylor.

Το «The Clapping Song» είναι το μοναδικό τραγούδι που δεν έχει γράψει ή συνυπογράψει ο Roger Taylor των Queen στο επερχόμενο προσωπικό άλμπουμ του «Outsider», που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου από την EMI / Universal Music.

Ένα τραγούδι που προφανώς άφησε το σημάδι του στα νεανικά χρόνια του Roger Taylor. Μια αναπάντεχα αισιόδοξη νότα σε ένα άλμπουμ αυτοκριτικής και στοχαστικής παρατήρησης, που του επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Το «The Clapping Song», μια ευχάριστα απροσδόκητη έκπληξη στο άλμπουμ «Outsider», είναι γνωστό από την αρχική έκδοσή του με την ερμηνεία της Shirley Ellis το 1965, που ανέβηκε στο Top 10 των ΗΠΑ από τη Shirley Ellis και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από δεκάδες καλλιτέχνες, όπως ο Tom Waits και οι Radiohead.

Αυτό το φωτεινό τραγούδι είναι μια τρυφερή αναδρομή στις pop προτιμήσεις που είχε ο Roger Taylor στην εφηβεία του.

«Λάτρευα το πρωτότυπο της Shirley Ellis», λέει. «Είναι τόσο χαρούμενο και απλό. Έχει ένα swing και προσπάθησα να αναδημιουργήσω αυτό το swing χρησιμοποιώντας ένα αρχαίο drum kit. Ήταν πραγματική ευχαρίστηση που έκανα αυτό το τραγούδι, είναι σαν ένα παιδικό τραγούδι», περιγράφει.

Queen + Adam Lambert

Για να προσδώσει στην εκδοχή του για το «The Clapping Song» μια απολαυστική ρετρό αναλογική αίσθηση, ο Roger χρησιμοποίησε ένα vintage drumkit Trixon Telstar, ένα εμβληματικό όργανο που κατασκευάστηκε αρχικά στο Αμβούργο.

Στα drumkits Trixon Telstar έδειξαν την προτίμησή τους μερικοί από τους μεγαλύτερους ντράμερ της τζαζ και της ροκ της δεκαετίας του ’50 και του ’60, όπως οι Lionel Hampton, Gene Krupa, Buddy Rich, Ringo Starr και Keith Moon.

«Είναι πολύ σπάνιο, ένα παλιό kit Trixon, πολύ ασυνήθιστα ντραμς. Έχουν κατά κάποιον τρόπο έναν παλιό ήχο. Επίσης σε αυτό το τραγούδι χρησιμοποίησα ένα σύνολο πνευστών, το οποίο είναι ωραίο», λέει ο Roger Taylor.

«Η σύζυγός μου είπε: “Βάλε αληθινά πνευστά, δεν χρειάζεσαι τα samples”. Και αυτό του δίνει αυτό το, πώς το λένε; Αυθεντικότητα. Αγαπώ αυτό το τραγούδι και απλά ήθελα να κάνω τη δική μου εκδοχή. Είναι τόσο ωραίο, τέλειο τραγούδι. Ελπίζω να έχω μεταφέρει λίγη από την υπέροχη ατμόσφαιρα του πρωτότυπου», πρόσθεσε.

Με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Outsider» την 1η Οκτωβρίου, ο Roger Taylor θα πραγματοποιήσουν μία μεγαλοπρεπή περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των 14 συναυλιών της περιοδείας, το κοινό θα απολαύσει ένα πλούσιο set list με παλιά και νέα τραγούδια της σόλο καριέρας του, καθώς και κλασικά τραγούδια των Queen και μερικές ευχάριστες pop εκπλήξεις.

«Εδώ και αρκετό καιρό, όλοι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Τώρα, επιστρέφουμε στα βασικά, εγώ και μερικοί σπουδαίοι φίλοι μουσικοί να βγούμε ξανά εκεί έξω και να παίξουμε ροκ. Προφανώς, θα εντάξουμε μερικά από τα κλασικά τραγούδια των Queen και κάποια από τις προηγούμενες σόλο δουλειές μου, αλλά θα παρουσιάσουμε και λίγο από το καινούργιο υλικό», εξηγεί ο Roger Taylor.

[ad_2]

Source link