Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Απόστολος Ρίζος ερμηνεύει το τραγούδι της σειράς «Αγάπη Παράνομη»

Written by on 31 Ιανουαρίου 2022

[ad_1]

Ο Απόστολος Ρίζος ερμηνεύει με την ιδιαίτερα αισθαντική και ευαίσθητη φωνή του το τραγούδι της σειράς «Αγάπη Παράνομη».

«Το Θεριό» είναι ο τίτλος  του τραγουδιού που έκλεισε ως επίλογος τη μίνι σειρά – έκπληξη «Αγάπη Παράνομη», μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1.

Η σειρά «Αγάπη Παράνομη», σε σκηνοθεσία του Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο της Ελένης Ζιώγα, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς.

Η συγκλονιστική σειρά έξι επεισοδίων μας μετέφερε στην Κέρκυρα του 1906, ζωντανεύοντας με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Μια ιστορία εγκληματικού πάθους με πρωταγωνιστές την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Το τραγούδι «Το Θεριό» υπογράφει μουσικά ο Χρίστος Στυλιανού, ο οποίος έχει γράψει και την πρωτότυπη μουσική για τη σειρά «Αγάπη Παράνομη» και στιχουργικά η Ελένη Ζιώγα,

Το ιδιαίτερο αυτό τραγούδι ερμηνεύει με την ιδιαίτερα αισθαντική και ευαίσθητη φωνή του ο Απόστολος Ρίζος, ο αγαπημένος τροβαδούρος που συστήθηκε στο κοινό με το άλμπουμ  «Ένας Κύκνος Κλαίει» του Νίκου Ζούδιαρη και με το τραγούδι «Τι Να Θυμηθώ».

Το «Θεριό» είναι γραμμένο πάνω στο κεντρικό μουσικό θέμα της σειράς, μια συγκλονιστική μελωδία σε νοτιο-ιταλιάνικο κλίμα. Στην ουσία συνοψίζει στιχουργικά το πνεύμα του συνταρακτικού διηγήματος, που ανατέμνει αριστοτεχνικά τη φύση της ανθρώπινης ψυχής.

«Να ‘μουν από σκόνη να ζω χωρίς ζωή / Ψυχές να μη σκοτώνει η άγρια μου ψυχή / Τίποτα ας ήμουν και πριν να γεννηθώ / Να ημέρευε μαζί μου στου χρόνου το βυθό το θεριό / Βαθιά να κοιμηθώ προτού με ξαγρυπνήσει το θεριό»

[ad_2]

Source link