Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Ghost κυκλοφορούν το «Stay» με τον Patrick Wilson για την ταινία «Insidious: The Red Door»

Written by on 8 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Το τραγούδι των Ghost για την ταινία «Insidious: The Red Door».

Η αστραπή χτυπάει δύο φορές σε πολλές γωνιές του κόσμου των Ghost με την κυκλοφορία της δικής τους διασκευής του βραβευμένου με BRIT Award τραγουδιού «Stay» (1992) των Shakespears Sister για την ταινία «Insidious: The Red Door» (Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα), με τη συμμετοχή του πρωταγωνιστή Patrick Wilson.

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του θεατρικού ροκ της Σουηδίας επενδύουν για δεύτερη φορά το μεγαλειώδες φινάλε μίας μεγάλης κινηματογραφικής ταινίας, μετά το «Hunter’s Moon» για το «Halloween Kills» το 2021.

Το νέο single τους περιλαμβάνει επίσης ένα ιδιαίτερο ντουέτο μεταξύ του Tobias Forge και ενός πολύ ξεχωριστού καλεσμένου, του ηθοποιού, σκηνοθέτη και υποψήφιου για Tony, Patrick Wilson, μετά την κυκλοφορία του «Spillways» με τη συμμετοχή του Joe Elliott των Def Leppard νωρίτερα φέτος.

Διαφήμιση

Όσο για το πώς ακριβώς προέκυψε το τραγούδι, η ιστορία ξεκινάει με τη δηλωμένη αγάπη του Patrick Wilson για τους Ghost.

Έχοντας παρακολουθήσει το συγκρότημα ζωντανά δύο φορές μόνο το 2022, συναντήθηκε με τον Tobias Forge ενώ ετοίμαζε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το «Insidious: The Red Door» και ήδη σκεφτόταν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συμπεριλάβει τους Ghost στην ταινία.

Επιπλέον, εμπνευσμένος από την συμμετοχή του Joe Elliott στη νέα εκδοχή του «Spillways» από το Νο. 1 άλμπουμ «Impera» των Ghost, ο Patrick Wilson επικοινώνησε ξανά με τον Tobias Forge.

Όπως ήθελε η μοίρα, ο Tobias Forge δούλευε πάνω σε μία εκδοχή του «Stay» των Shakespears Sister – μία επιτυχία που έφτασε στο Νο. 1 το 1992 στην πατρίδα του, τη Σουηδία – και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η κλασική κατάρτιση του Patrick Wilson στο Broadway αποδείχτηκε το τέλειο αντίβαρο για τη γλυκιά και σκοτεινή ερμηνεία του Tobias Forge, καταλήγοντας σε ένα εκπληκτικό ντουέτο και την τέλεια στοιχειωμένη μπαλάντα για το φινάλε του «Insidious: The Red Door».

Ο Patrick Wilson θυμάται: «Ο Joe Bishara, ο συνθέτης του “Insidious” και μόνιμος κάτοικος του “Lipstick Demon”, ήταν αυτός που με μύησε για πρώτη φορά στους Ghost πριν από περίπου 10 χρόνια… Ο Joe ήξερε ότι μου άρεσε το metal, αλλά ήξερε επίσης ότι μου άρεσαν οι μελωδίες».

«Τι μπορώ να πω; Είμαι παιδί της δεκαετίας του ’80… Όταν οι υψίφωνες φωνές και οι καυτές κιθάρες έπαιζαν σε κάθε χορό, σε κάθε πάρκινγκ fast food και κάθε ημέρα στο σπίτι μου», προσθέτει.

Οι Ghost στο AthensRocks 2023.

«Οι Ghost είχαν το σωστό συνδυασμό metal, μελωδίας και μίας αξέχαστης εικόνας. Αυτό το λέει ένας άνθρωπος που συγκέντρωνε κάρτες των KISS τη δεκαετία του ’70… οπότε καταλαβαίνω το καλό rock branding και την εικόνα όταν τα βλέπω!», αναφέρει.

Ο Patrick Wilson σημειώνει στη συνέχεια ότι οι Ghost είναι ένα από τα πιο μοναδικά ροκ συγκροτήματα και τεκμηριώνει την άποψή του.

«Οι καταιγιστικές εικόνες του Tobias Forge και του συγκροτήματος δεν μοιάζουν με άλλες. Η ισορροπία των σκοτεινών στίχων με τις απογειωτικές (και τολμώ να πω… αγγελικές) μελωδίες, κάνουν το άκουσμά τους μία διαφορετική εμπειρία από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα εκεί έξω. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για εμένα», σχολιάζει.

«Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι, όταν ήθελα ένα συγκρότημα που να ενσαρκώνει το πνεύμα της ιστορίας των ταινιών του “Insidious”, ήξερα πού να κοιτάξω πρώτα», τονίζει.

Διαφήμιση

«Το “Stay” είναι ένα τόσο στοιχειωτικά όμορφο τραγούδι για να κλείσει η ταινία μου, γιατί οι σκοτεινοί στίχοι σε αντιπαράθεση με τη σαρωτική μελωδία (γραμμένη από τον Dave Stewart) είναι ένα εξαιρετικό κλείσιμο για την ταινία μου», λέει.

Ο Patrick Wilson αναφέρθηκε επίσης στην «απόλυτη συγκίνησή του» που είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει μαζί με τον Tobias Forge των Ghost.

«Ήθελα το τραγούδι να μοιάζει σαν να είναι ο Josh Lambert (ο χαρακτήρας μου) αυτός που τραγουδάει και στη συνέχεια να τον βάζει σε πειρασμό ο διάβολος (ο Lipstick Demon), σε αυτή την περίπτωση, με τη φωνή του εξαιρετικού Tobias Forge», εξηγεί.

«Η χροιά του Tobias έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη δική μου, και η νέα διασκευή του τραγουδιού είναι πιστή στο πρωτότυπο αλλά και φρέσκια. Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στο τραγούδι, και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον Tobias και την ομάδα των Ghost, ειδικά τον Tim Bickford και την Kristen Mulderig, που το έκαναν να συμβεί», συνεχίζει.

«Οι Ghost είναι το τέλειο μείγμα θεατρικότητας που συναντά τη μουσική μαεστρία. Ο Tobias είναι ο καλύτερος του είδους του και είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχει στο soundtrack και είναι τιμή μου που τραγουδάω μαζί του», καταλήγει.

[ad_2]

Source link