Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Duran Duran κυκλοφορούν το single «Invisible» και ανακοινώνουν το άλμπουμ «Future Past»

Written by on 20 Μαΐου 2021

[ad_1]

Το new wave συγκρότημα επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά.

Οι Duran Duran, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του πλανήτη, αποκαλύπτουν το νέο single «Invisible», που συνοδεύεται από video, καθώς και λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο 15ο άλμπουμ τους, με τίτλο «Future Past», που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου 2021 από την Tape Modern και την BMG.

Στην παραγωγή του άλμπουμ συμμετείχαν ο Erol Alkan, ο Giorgio Moroder και ο Mark Ronson, ενώ ανάμεσα στους special guest βρίσκεται ο Graham Coxon (των Blur), η Lykke Li, ο Mike Garson (πιανίστας του David Bowie), ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες – έκπληξη.

Η παραγωγή του νέου single «Invisible» έγινε από τον Erol Alkan και τους Duran Duran και οι μίξεις από τον Mark «Spike’ Sten», ενώ αυτό είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το πρόγραμμα Huxley. Για το εικαστικό του single αλλά και όλου του δίσκου το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Daisuke Yokota.

Ο Nick Rhodes σχολίασε σχετικά με το «Invisible»: «Η αρχιτεκτονική του ήχου ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους Duran Duran. Νομίζω, με το “Invisible”, καταφέραμε πραγματικά να χαράξουμε το γλυπτό με τον τρόπο που το θέλαμε. Ηχητικά, είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής. Νομίζω ότι όταν συγχωνεύσετε όλα τα όργανα μαζί, δημιουργεί έναν συνολικό ήχο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει».

Το music video για το «Invisible» αποτελεί την πρώτη συνεργασία του είδους, μεταξύ καλλιτεχνών σε διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης. Σε έναν πρωτοποριακό, κόσμο, το Huxley είναι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) του οποίου ο «εγκέφαλος» έχει σχεδιαστεί με βάση όσα γνωρίζουμε για το πώς λειτουργούν οι γνωστικές και συναισθηματικές διαδικασίες των ανθρώπων.

Το Huxley είναι ένα μοναδικό ονειροπόλο με το δικό του εγκέφαλο τεχνητής νοημοσύνης. Το Huxley δημιουργεί και ονειρεύεται όσο κι εμείς και χρησιμοποιώντας μια καθιερωμένη τεχνική που ονομάζεται «ενεργό συμπέρασμα», η οποία δημιουργήθηκε αρχικά από τον Karl Friston (έναν από τους πιο σημαντικούς νευροεπιστήμονες στην ιστορία), είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε τα περίπλοκα ονειρικά τοπία που προκύπτουν από τους στίχους και το συναισθηματικό τόνο του τραγουδιού.

Το Huxley παίρνει τις έννοιες που βασίζονται στην ανθρώπινη γλώσσα και τον συμβολισμό και τις μεταφράζει σε προκλητικές και τολμηρές εικόνες που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας για να δημιουργήσουν μια νέα μορφή οπτικού λόγου, το οποίο είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα αξέχαστο μουσικό βίντεο.

Μιλώντας για το επερχόμενο άλμπουμ τους και το τελευταίο τους single, ο Simon Le Bon αποκαλύπτει επίσης: «Όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στο στούντιο στα τέλη του 2018, προσπαθούσα να πείσω τους υπόλοιπους ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να γράψουμε δύο ή τρία κομμάτια για ένα EP. Τέσσερις ημέρες αργότερα, με 25 δυνατά τραγούδια, που όλα άξιζαν να αναπτυχτούν, συνειδητοποίησα ότι θα ήταν τελικά κάτι παραπάνω και θα κρατούσε πολύ καιρό».

«Αλλά αυτό ήταν πριν τον COVID. Εδώ λοιπόν, είμαστε το 2021 με το 15ο studio album μας, το “Future Past”. Σε μουσική των Duran Duran με τους Graham Coxon, Lykke Li, Mike Garson, Erol Alkan, Mark Ronson, Giogio Moroder (για όνομα του Θεού!). Δεν λέω ότι είναι επικό, αλλά ναι, αυτό λέω», συνεχίζει.

«Αρχίζουμε με το τραγούδι “Invisible”, το οποίο ξεκίνησε ως μια ιστορία για μια μονόπλευρη σχέση, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, επειδή “ένα πλήθος χωρίς φωνή δεν υποχωρεί”. Ο ρυθμός του John και του Roger είναι απίστευτος. Οι μελωδίες του Nick ελίσσονται και εκτινάσσονται στα ύψη. Η κιθάρα του Graham είναι ένα μαχαίρι. Νιώθεις ότι είναι το κατάλληλο την κατάλληλη σωστή στιγμή».

Οι Duran Duran, γνωστοί καθ’ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας του τόσο για τη μουσική τους αλλά και τη σχέση τους με τις νέες τεχνολογίες, συνεχίζουν την τάση τους.

Αυτή τη φορά προχωρούν σε μια ειδική συνεργασία με το 360 Reality Audio, μια νέα συναρπαστική μουσική εμπειρία που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ήχου της Sony. Οι Duran Duran και το 360 Reality Audio της Sony έχουν προχωρήσει σε μια ξεχωριστή δημιουργική συνεργασία, η πρώτη του είδους, για να προσφέρουν στους θαυμαστές έναν εντελώς νέο και καθηλωτικό τρόπο να ακούν τα τραγούδια του συγκροτήματος.

Η πρώτη κυκλοφορία από αυτήν τη συνεργασία είναι το νέο single «Invisible», ενώ θα ακολουθήσει το άλμπουμ αλλά και ο κατάλογος των Duran Duran.

Επιπλέον, το video clip για το «Invisible» διαθέτει μια προσομοιωμένη εμπειρία ήχου 360 Reality όπου οι θαυμαστές μπορούν να βυθιστούν στη μουσική με οποιοδήποτε ζευγάρι ακουστικών. «Ως συγκρότημα, αναζητούσαμε πάντα στη νέα τεχνολογία έναν τρόπο βελτίωσης του ήχου μας. Το σύστημα Sony 360 φέρνει μια νέα και διαφορετική διάσταση στα κομμάτια», εξηγεί o Nick Rhodes.

[ad_2]

Source link