Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι ΗΠΑ «πηγαίνουν προς τα πίσω» στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Written by on 22 Ιουνίου 2023

[ad_1]

«Επαίσχυντα» χαρακτηρίζει ο Elton John τα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Elton John πιστεύει ότι οι ΗΠΑ «πηγαίνουν προς τα πίσω» όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο 76χρονος τραγουδιστής καταφέρθηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Radio Times εναντίον των «επαίσχυντων» νόμων στις ΗΠΑ που κάνουν διακρίσεις εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Υπάρχει βία, υπάρχουν νόμοι που θεσπίστηκαν στη Φλόριντα, οι οποίοι είναι επαίσχυντοι», είπε.

Διαφήμιση

«Υπάρχει τώρα ένας νόμος που προβλέπει ότι, αν επισκεφτείς έναν γιατρό στη Φλόριντα, μπορεί να αρνηθεί να σε περιθάλψει αν είσαι γκέι, το οποίο θεωρώ απλά απίστευτο», συνέχισε.

«Φαίνεται ότι πηγαίνουμε προς τα πίσω. Και αυτό εξαπλώνεται. Είναι σαν ένας ιός από τον οποίο πλήττεται το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ», δήλωσε ο Elton John.

Σύμφωνα με μία έκθεση του Movement Advancement Project (MAP), το 2023 χαρακτηρίζεται ως μία ιστορικά δύσκολη και τρομακτική χρονιά για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση περιγράφει το σημερινό πολιτικό τοπίο ως έναν «πόλεμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Αμερική και του δικαιώματος και της ικανότητάς τους να ζουν ελεύθερα».

Ο όγκος και η ταχύτητα των νομοσχεδίων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ που προωθούνται στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα έχουν εντείνει αυτόν τον πολιτικό πόλεμο.

Elton John - David Furnish - Oscars 2023 - viewing party

Στα νομοσχέδια αυτά περιλαμβάνονται ενδεικτικά η απαγόρευση παροχή υπηρεσιών για τον επαναπροσδιορισμό φύλου των νέων, οι αυξανόμενες προσπάθειες για τον περιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές μαθαίνουν για τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα στα σχολεία και η αύξηση της απάνθρωπης ρητορικής που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για περιστατικά παρενόχλησης ή βίας.

Ακόμα και όταν αυτά τα νομοσχέδια δεν γίνονται νόμοι, εξακολουθούν να προκαλούν ζημιά, σύμφωνα με την Olivia Hunt, διευθύντρια πολιτικής στο Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Τρανσέξουαλ.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, όπως η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το NBC News και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, πάνω από 540 νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν κατατεθεί στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023.

Τουλάχιστον 45 από αυτά τα νομοσχέδια έχουν ήδη υπερψηφιστεί, συμπεριλαμβανομένων 13 νόμων που απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών για τον επαναπροσδιορισμό φύλου των νέων.

Ο Elton John είναι πρωτοπόρος για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια. Αποκάλυψε ότι ήταν αμφιφυλόφιλος σε μία συνέντευξη στο Rolling Stone το 1976 και δήλωσε δημοσίως ότι «ένιωθε άνετα να είναι ομοφυλόφιλος» το 1988.

Έκτοτε, είναι σημαντικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και προσφέρει τις συμβουλές του στους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξή του στο Variety το 2019 είπε: «Απλά να είστε ο εαυτός σας. Μην αφήνετε κανέναν να σας μειώσει. Να είστε περήφανοι για αυτό που είστε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι, διαφορετικοί άνθρωποι στον κόσμο. Straight άνθρωποι, gay άνθρωποι, τρανσέξουαλ άνθρωποι. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού».

Ο Elton John είχε επίσης εξίσου έμμεση και άμεση επιρροή στην κουλτούρα των gay καθώς έβγαινε από το περιθώριο για να γίνει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

[ad_2]

Source link