Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Νόμος Taylor Swift» στη Βραζιλία για την πάταξη του λαθρεμπορίου εισιτηρίων

Written by on 21 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Οι λαθρέμποροι εισιτηρίων στη Βραζιλία απειλούν μέχρι και με όπλα τους θαυμαστές της Taylor Swift που προσπαθούν να αγοράσουν εισιτήρια για τις συναυλίες της τραγουδίστριας στη χώρα του.

Το Κογκρέσο της Βραζιλίας προχώρησε στην υποβολή ενός νέου νομοσχεδίου, με το προσωνύμιο «Νόμος Taylor Swift», που προβλέπει την αύξηση των ποινών για το λαθρεμπόριο εισιτηρίων στη χώρα.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Taylor Swift ότι η περιοδεία της «The Eras Tour» θα κάνει στάση στη Βραζιλία, η έναρξη της πώλησης εισιτηρίων για τις συναυλίες της στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο σημαδεύτηκε από τις απεγνωσμένες προσπάθειες επιτήδειων.

Οι θαυμαστές της Taylor Swift στη Βραζιλία φέρεται να δέχτηκαν απειλές για χρήση βίας από τους επιτήδειους καθώς περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια για τις επερχόμενες συναυλίες της περιοδείας «The Eras Tour».

Διαφήμιση

Σύμφωνα με διάφορα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας, οι επιτήδειο επιχείρησαν επανειλημμένα να μπουν στην ουρά για την πώληση εισιτηρίων τόσο στο Σάο Πάολο όσο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ορισμένοι θαυμαστές κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν με όπλα, αλλά και με μεταλλικά ρόπαλα. Ένας 19χρονος θαυμαστής με το όνομα Rylie Nef δήλωσε στο Joven Pan ότι δέχτηκε προφορικές απειλές από μια ομάδα επιτήδειων, οι οποίοι τον πληροφόρησαν ότι σκόπευαν να «χτυπήσουν αυτές τις αδερφές μέχρι θανάτου».

Άλλοι θαυμαστές ισχυρίστηκαν ότι είδαν διάφορους επιτήδειους να μεταμφιέζονται σε ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία προκειμένου να έχουν προνομιακή πρόσβαση στην ουρά για τα εισιτήρια.

Η αστυνομία κλήθηκε πολλές φορές και στις δύο τοποθεσίες, αλλά προσέφερε ελάχιστη βοήθεια, σύμφωνα με την O Globo. Ωστόσο, φέρεται να απομάκρυνε ορισμένους επιτήδειους από την ουρά.

Το λαθρεμπόριο εισιτηρίων θεωρείται ήδη έγκλημα στη Βραζιλία, αλλά η βουλευτής Simone Marquetto θέλει να αυστηροποιήσει τις ήδη προβλεπόμενες ποινές.

Taylor Swift - The Eras Tour

Σύμφωνα με το Brazilian Report, ο «Νόμος Taylor Swift» προτείνει την αύξηση της μέγιστης ποινής φυλάκισης για το λαθρεμπόριο εισιτηρίων από ένα έτος σε τέσσερα χρόνια και θεσπίζει πρόστιμα έως και 100 φορές την τιμή που ζητούν οι λαθρέμποροι για τα εισιτήρια.

Αυτό σημαίνει ότι για τις συναυλίες της Taylor Swift, τα πρόστιμα θα μπορούσαν να αγγίξουν το ποσό των 125.500 δολαρίων.

«Η εκμετάλλευση του πληθυσμού της Βραζιλίας από τους λεγόμενους λαθρέμπορους εισιτηρίων σε οποιαδήποτε εκδήλωση επί πληρωμή που αναμένεται να έχει μεγάλη προσέλευση κοινού είναι γνωστή και διαβόητη», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

«Η δραστηριότητα αυτών των επιτήδειων πωλητών εισιτηρίων στερεί τη δυνατότητα από τους λιγότερο τυχερούς να παρακολουθήσουν την παράσταση που επιθυμούν και αποτελεί πραγματικό έγκλημα κατά της δημόσιας οικονομίας», σημειώνεται.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι οι ανησυχίες που εκφράζονται είναι δικαιολογημένες.

«Το πιο πρόσφατο είναι η περίπτωση της πώλησης εισιτηρίων συναυλίας διεθνούς τραγουδιστή. Οι θαυμαστές ισχυρίζονται ότι οι λαθρέμποροι αγόρασαν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, εμποδίζοντας τους υπόλοιπους καταναλωτές να αγοράσουν εισιτήρια», αναφέρεται.

Διαφήμιση

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις εισιτηρίων για το «The Eras Tour» της Taylor Swift προκαλούν πολιτική παρέμβαση.

Τον Ιανουάριο, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Amy Klobuchar και Mike Lee πραγματοποίησαν ακρόαση σχετικά με τη δεοντολογία της Ticketmaster και της μητρικής της εταιρείας, Live Nation, μετά τον κακό χειρισμό της προπώλησης των εισιτηρίων για το «The Eras Tour».

Η Taylor Swift θα πραγματοποιήσει πέντε συνολικά συναυλίες στη Βραζιλία τον Νοέμβριο – δύο συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο Nilton Santos στο Ρίο ντε Τζανέιρο και δύο συναυλίες στο Allianz Parque στο Σάο Πάολο.

[ad_2]

Source link