Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Nathy Peluso κάνει δικό της το «Vivir Así Es Morir De Amor»

Written by on 12 Δεκεμβρίου 2021

[ad_1]

Η Nathy Peluso φέρνει στο σήμερα ένα κλασικό ισπανικό τραγούδι.

Μετά το βραβείο για το Καλύτερο Εναλλακτικό Άλμπουμ με το «Calambre» στο Latin Grammy και την υποψηφιότητά της για Grammy, η Nathy Peluso κλείνει μια επιτυχημένη χρονιά που σημαδεύτηκε από επιτυχίες όπως το «Ateo» με τον C. Tangan και το «Mafiosa», με τη διασκευή του κλασικού ισπανικού τραγουδιού «Vivir Así Es Morir De Amor».

Το αξέχαστο τραγούδι, το οποίο έγραψε και κυκλοφόρησε ο Camilo Sesto το 1978, ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες και καθήλωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη νέα επίδειξη ευελιξίας και δύναμης, η υποψήφια για έξι Latin Grammy Nathy Peluso κάνει αυτή την εμβληματική δημιουργία δική της, παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την περίσταση.

Η Nathy Peluso δήλωσε: «Αποφάσισα να τραγουδήσω το “Vivir Asi Es Morir De Amor” αφού το άκουσα ξανά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής μου και μου φάνηκε σαν μία στιγμή αποκάλυψης. Ήξερα αμέσως ότι έπρεπε να φέρω το τραγούδι στο σήμερα, ένιωσα την ανάγκη να γράψω νέα ενορχήστρωση πάνω σε αυτή την εμβληματική αρμονία και να αναπτύξω τον χαρακτήρα που είχε έρθει στο μυαλό μου καθώς φανταζόμουν τον εαυτό μου να το τραγουδάει».

«Η επανεκτέλεση ενός τραγουδιού από το παρελθόν γίνεται πάντα μια μαγική τελετουργία που ξεχειλίζει από ευαισθησία. Ήθελα το τραγούδι να έχει μια ατμόσφαιρα από τη δεκαετία του ’90, οπότε κάλεσα εμβληματικούς μουσικούς με το ίδιο στυλ και από εκείνη την εποχή, καλλιτέχνες που θαυμάζω και που έχουν παίξει σε άλμπουμ που ακούω ξανά και ξανά», συνέχισε.

Είναι πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη να επαναφέρει στη ζωή ένα τραγούδι όπως το «Vivir Así Es Morir De Amor». Πάντα υπάρχουν συγκρίσεις με το πρωτότυπο. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς είναι να θεωρήσεις τη διαδικασία ως αυτοσκοπό.

«Αυτό το τραγούδι αποτέλεσε έργο τεχνίτη, κάθε λεπτομέρεια έχει κατασκευαστεί σχολαστικά. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία να το τραγουδήσω και να διασκευάσω εκ νέου κάθε όργανο. Μάλιστα, ηχογραφήσαμε τη φωνή μου σε μία λήψη, καθώς ήθελα να μείνω στην ουσία του τρόπου με τον οποίο ηχογραφούνταν τα φωνητικά πριν από δεκαετίες», είπε η 26χρονη τραγουδίστρια από την Αργεντινή.

Η Nathy Peluso δεν διασκεύασε μόνο το «Vivir Así Es Morir De Amor», αλλά σκηνοθέτησε και το μουσικό βίντεο για το τραγούδι μαζί με την Iris Vallés και επέβλεψε τη δημιουργική διεύθυνση.

Το βίντεο για το «Vivir Así Es Morir De Amor» μας ταξιδεύει πίσω στην εποχή της δεκαετίας του ’60, αλλά διαθέτει ένα σουρεαλιστικό και σχεδόν ψυχεδελικό στοιχείο. Η Nathy Peluso έκανε το τραγούδι δικό της δημιουργώντας την αφήγηση και τον χαρακτήρα.

«Ήξερα από την αρχή πώς θα είναι ο χαρακτήρας, καθώς και την αισθητική του μουσικού βίντεο. Οραματίστηκα τον χώρο, τις διαστάσεις και τις υφές, τα χρώματα, την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα. Ήταν ξεκάθαρο για μένα από την αρχή. Η σκηνοθεσία του βίντεο ήταν μια καταπληκτική πρόκληση όπου θέλαμε να δώσουμε ανθρώπινη μορφή στην επιδίωξη του ασυνείδητου», εξήγησε.

Η ουσία του «Vivir Así Es Morir De Amor» άλλαξε μέσα από την ερμηνεία της Nathy Peluso. Τώρα το τραγούδι είναι «μία πικρή ιστορία που αποτυπώνει τον εσωτερικό και προσωπικό πόλεμο του να ερωτεύεσαι αυτό που ξέρεις ότι σε καταστρέφει, να είσαι ο ίδιος σου ο εχθρός χωρίς καν να το συνειδητοποιείς».

Μια νέα δημιουργική και σοφή κίνηση από τη Nathy Peluso, μια καλλιτέχνιδα που δεν διστάζει ποτέ στην επιτυχημένη πορεία της καλλιτεχνικής εξέλιξής της.



[ad_2]

Source link