Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Billie Eilish έγραψε το τραγούδι της για την «Barbie» σε μία περίοδο αυτοαμφισβήτησης

Written by on 14 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η Billie Eilish και ο Finneas είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν μπορούσαν να γράψουν πλέον τραγούδια.

Η ταινία «Barbie» ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Billie Eilish.

Η 21χρονη τραγουδίστρια περνούσε μία περίοδο χαμηλής αυτοπεποίθησης πριν η ίδια και ο αδελφός της Finneas δημιουργήσουν το τραγούδι «What I Was Made For?» για το soundtrack της «Barbie», το οποίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Σε συνέντευξή της στον Zane Lowe στο Apple Music 1, η Billie Eilish δήλωσε ότι το τραγούδι γεννήθηκε όταν αντιμετώπισαν μία «απογοήτευση στο γράψιμο».

Διαφήμιση

«Και ο Finneas ήταν πάντα αυτός που έλεγε: “Όχι, όχι, όχι, όχι, ας γράψουμε. Ας γράψουμε”. Και ειλικρινά, βρισκόμασταν σε μία περίοδο όπου ήμασταν και οι δύο… Όπως τον τελευταίο χειμώνα, ήμασταν και οι δύο απίστευτα ανέμπνευστοι», αποκάλυψε.

«Και συνεχίσαμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα. Και ειλικρινά, αυτό το τραγούδι ήταν το πρώτο πράγμα που γράψαμε μέσα σε ένα λεπτό», πρόσθεσε.

Περίπου στη μέση εκείνης της περιόδου, η Billie Eilish πίστευε ότι η ίδια και ο αδερφός της «το έχουν ακόμα» όταν ξεκινούσαν ένα τραγούδι. Στη συνέχεια, όμως, εμφανιζόταν η αμφισβήτηση.

«Ήμασταν πραγματικά σε μία ζώνη που νιώθαμε ότι το χάσαμε και λέγαμε: “Φίλε, δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό πια”. Και ήμασταν όπως όταν ήμουν 15, 16, 17 ετών και εκείνος ήταν έφηβος, μπορείτε να φανταστείτε τις αμφιβολίες μου. Ότι “δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια”», εξήγησε η Eilish.

Ευτυχώς για την Billie Eilish, η «Barbie» και η σκηνοθέτρια της ταινίας Greta Gerwig απλά «το έβγαλαν από μέσα της».

Η Billie Eilish και ο Finneas παρακολούθησαν μία πρώιμη εκδοχή της «Barbie», μόνο με την Greta Gerwig και μερικούς παραγωγούς της Warner Bros.

Στο τέλος της προβολής, η Greta Gerwig τους ζήτησε να «φτιάξουν κάτι» αν έβρισκαν έμπνευση. Ο Finneas αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να γράψουν ένα «τραγούδι για την Barbie», αλλά η Billie Eilish απέρριψε αυτή την ιδέα.

Billie Eilish

Επίσης, συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να γράψουν ένα διαφορετικό τραγούδι από το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι τους «No Time To Die» για την ομώνυμη ταινία του James Bond. Σύντομα οι στίχοι του «What I Was Made For?» απλά «βγήκαν κατευθείαν», τόνισε η Billie Eilish.

«Στην αρχή της δημιουργίας αυτού του τραγουδιού, την πρώτη ημέρα, ο Finneas και εγώ, ειδικά εγώ, επειδή είναι από τη δική μου οπτική γωνία, σκεφτόμασταν καθαρά μόνο την Barbie», εξήγησε η Billie Eilish.

«Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Οπότε αυτό είναι ολόκληρο το πρώτο κουπλέ, το pre-chorus, το ρεφρέν, ίσως και το δεύτερο κουπλέ, όλα σε μία νύχτα», είπε.

Η Billie Eilish ανέφερε ότι «εμπνεύστηκε καθαρά» από την ταινία, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την Barbie και το πώς θα ένιωθε η εμβληματική κούκλα. Ωστόσο, σύντομα αντιλήφθηκε ότι το τραγούδι αφορούσε στην πραγματικότητα την ίδια.

«Πραγματικά δεν θέλω να φανεί καθόλου αλαζονικό, αλλά κάνω πράγματα που δεν ξέρω καν ότι… Γράφω για τον εαυτό μου και δεν το ξέρω καν», παραδέχτηκε.

Διαφήμιση

«Είναι ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα που ζω στη ζωή μου. Φίλε, την επόμενη εβδομάδα το έβαζα όλη μέρα στο αυτοκίνητο και το έβαζα σε όλους. Και σκεφτόμουν: “Έτσι ακριβώς νιώθω. Και δεν ήθελα καν να το πω”», συνέχισε.

Η Billie Eilish υποστήριξε ότι η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι «What I Was Made For?» αναφέρεται στην ίδια ήταν «το πιο τρελό πράγμα» που έχει ζήσει στη ζωή της.

«Έλεγα: “Ω, έγραφα οπωσδήποτε για τον εαυτό μου”, αλλά σκεφτόμουν για τον εαυτό μου από την οπτική γωνία ενός τρίτου προσώπου. Και σκεφτόμουν για τον εαυτό μου αντικειμενικά, το οποίο με έκανε επίσης να αισθάνομαι πραγματικά συνδεδεμένη μαζί της, με εμένα», θυμήθηκε.

Η Billie Eilish δήλωσε αργότερα ότι ήταν πολύ «ξεχωριστό» που σκηνοθέτησε η ίδια το music video για το «What I Was Made For?», στο οποίο εμφανίζεται με πλατινέ ξανθά μαλλιά και ένα κίτρινο φόρεμα καθώς ασχολείται ένα κουτί με ρούχα από κούκλες Barbie που είναι εμπνευσμένα από τις δικές της εμφανίσεις.

«Δεν ξέρω, αγαπώ όλα τα βίντεο μου και κάποια από αυτά φυσικά δεν είναι καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, αλλά εξακολουθώ να τα αγαπώ πραγματικά όλα. Αλλά αυτό εδώ, νομίζω, δεν ξέρω, νιώθω πραγματικά υπερήφανη γι’ αυτό», ανέφερε.

[ad_2]

Source link