Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ακούστε το νέο τραγούδι «Higher Power» – Έκανε πρεμιέρα στο διάστημα

Written by on 7 Μαΐου 2021

[ad_1]

Το νέο τραγούδι των Coldplay κυκλοφορεί.

Οι Coldplay έστειλαν το νέο single τους «Higher Power» έξω από τον πλανήτη Γη.

Το συγκρότημα έκανε την πρεμιέρα του τραγουδιού και του μουσικό βίντεο που το συνοδεύει στο διάστημα και το μοιράστηκε το πρώτα με τον Γάλλο αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Thomas Pesquet, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ως διοικητής αποστολής.

Έπειτα την πρεμιέρα του τραγουδιού, ο Chris Martin και ο Thomas Pesquet συζήτησαν για τις ομοιότητες μεταξύ της ζωής σε περιοδεία και της ζωής στον ΔΔΣ, την ευθραυστότητα του πλανήτη Γη, ενώ ο Pesquet ρωτήθηκε επίσης αν έχει εντοπίσει εξωγήινους.

Αμέσως μετά το «Higher Power» κυκλοφόρησε από τις Parlophone / Atlantic Records σε όλες τις επίγειες ψηφιακές πλατφόρμες.

Σε παραγωγή του Max Martin, το «Higher Power» είναι ένα εμψυχωτικό τραγούδι που ωθεί τον ακροατή να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να βρει το σκοπό του στη ζωή.

Ο Chris Martin των Coldplay είπε στον Thomas Pesquet ότι πιστεύει πως «είναι ασφαλέστερο» για τους ανθρώπους να ελέγχουν τη ζωή σε άλλους πλανήτες, επειδή φοβούνται πολύ να δουν τη ζωή στη Γη με τον ίδιο φακό. «Πραγματικά είναι μια μεγάλη αλληγορία. Το τραγούδι λέει να προσπαθήσουμε να βρούμε τον αστροναύτη μέσα σε όλους μας, τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει καταπληκτικά πράγματα», πρόσθεσε.

Ωστόσο το τραγούδι προέκυψε πολύ πιο συνηθισμένα, σύμφωνα με συνέντευξη του Chris Martin στον Zane Lowe του Apple Music.

«Ήρθε σε ένα νεροχύτη κουζίνας. Σε ένα νεροχύτη μπάνιου. Ο τίτλος “Higher Power” υπήρχε για λίγο. Αν πας στο τηλέφωνό μου, υπάρχουν 15 εγκαταλελειμμένα “Higher Power” που δεν είναι τόσο καλά. Και μετά απλώς προέκυψε με αυτό το τραγούδι. Σε ένα αρμόνιο που μου δάνεισε ο φίλος του φίλου μου. Λόγω του τόπου που μέναμε, δεν υπήρχε πιάνο. Έτσι ήμουν πολύ ευγνώμων», σχολίασε.

Οι Coldplay πρόκειται να τραγουδήσουν το νέο single τους στην έναρξη της τελετής απονομής BRIT Awards 2021 στις 11 Μαΐου. Το συγκρότημα θα συμμετάσχει επίσης στις 22 Μαΐου στη διαδικτυακή έκδοση του φεστιβάλ «Glastonbury».

Το «Higher Power» είναι το πρώτο δείγμα από το ένατο άλμπουμ των Coldplay, το οποίο έχει προαναγγελθεί από την μπάντα μέσω της παγκόσμιας καμπάνιας «AlienRadio».

Στο μουσικό βίντεο που συνοδεύει το «Higher Power», οι Coldplay τραγουδούν καθώς ολογράμματα εξωγήινων χορεύουν γύρω τους.

[ad_2]

Source link