Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Έκθεση για τον JAY-Z στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν

Written by on 15 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η έκθεση «The Book of Hov» είναι μία εκτεταμένη παρουσίαση της ζωής και της καριέρας του JAY-Z.

Ο JAY-Z τιμάται με την εντυπωσιακή έκθεση «The Book of Hov» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν.

Από τον Marcel Duchamp μέχρι την punk rock, ο κόσμος της τέχνης παλεύει να βρει τρόπους να παρουσιάσει τις επαναστατικές μορφές τέχνης σε ένα μουσείο και η hip-hop σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Υπήρξαν πολλές εκθέσεις σχετικές με τη rap τις τελευταίες δύο δεκαετίες, από το Rock and Roll Hall of Fame μέχρι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, μερικές καλές, μερικές λιγότερο καλές.

Διαφήμιση

Οι εκθέσεις για μεμονωμένους καλλιτέχνες ήταν πιο επιτυχημένες – όπως το «David Bowie Is», το «Rolling Stones Exhibitionism» και ακόμη και το ολοκληρωμένο μουσείο που ήταν αφιερωμένο στον Bob Dylan.

Ωστόσο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μία πιο ολοκληρωμένη ή διεξοδική έκθεση από τα 3.719 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης «The Book of Hov», τον φόρο τιμής της Roc Nation στον ιδρυτή της, JAY-Z, η οποία εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν στις 14 Ιουλίου, όχι μακριά από τα πλέον διάσημα Marcy Projects όπου μεγάλωσε ο καλλιτέχνης.

Αξιοσημείωτα, ολόκληρο το εγχείρημα κρατήθηκε μυστικό από τον JAY-Z και τη σύζυγό του Beyoncé μέχρι την παραμονή των εγκαινίων, αν και η περιοδεία «Renaissance» της Beyoncé ήταν πιθανώς μία χρήσιμη απόσπαση της προσοχής.

The Book of Hov
Shareif Ziyadat

Έχοντας χαρακτηριστεί ως φόρος τιμής στην επιρροή του JAY-Z στον πολιτισμό, τη μουσική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνική δικαιοσύνη, το «The Book of Hov» είναι μία εκτεταμένη παρουσίαση της ζωής και της καριέρας του.

Η έκθεση εκτείνεται σε δύο ορόφους της βιβλιοθήκης και περιέχει ηχογραφήσεις, ρούχα, αντικείμενα από την καριέρα του, ηχητικές ξεναγήσεις, πλήθος βίντεο και το κυριότερο, μία ζωντανή μαρτυρία των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων του JAY-Z τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.

The Book of Hov
Shareif Ziyadat

Το καλύτερο απ’ όλα; Είναι δωρεάν για όποιον έχει κάρτα βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν έχει δημιουργήσει 13 διαφορετικές κάρτες, που αντικατοπτρίζουν τα εξώφυλλα των άλμπουμ του – και για όσους δεν μπορούν να την επισκεφθούν, ολόκληρη η έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση thebookofhov.com, με λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφίες για κάθε αντικείμενο.

Αντί να ακολουθήσει μία χρονολογική προσέγγιση, η έκθεση χωρίζεται σε επτά «ζώνες», βασισμένες σε στίχους ή φράσεις από τραγούδια του JAY-Z όπως «Hov Did That,» «So Fly,» «A Work of Art Already,» και άλλα.

Το εξωτερικό του κτιρίου αποτελεί επίσης μέρος της έκθεσης, με ολόκληρη την ιστορική πρόσοψή του να είναι καλυμμένη με μία τεράστια αυτοκόλλητη διαφήμιση με δηλώσεις του JAY-Z, καθώς και έναν μεγάλο video cube μπροστά από το κτίριο, που θυμίζει (αλλά είναι μικρότερος από) αυτόν στο κέντρο της σκηνής στην περιοδεία «Lemonade» της Beyoncé το 2016.

The Book of Hov
Shareif Ziyadat

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roc Nation, Desiree Perez, δήλωσε ότι η ιδέα προέκυψε καθώς εργαζόταν για την καταγραφή και την αποθήκευση των τεράστιων αρχείων του JAY-Z και εξερευνούσε ιδέες για τρόπους δημόσιας έκθεσής τους.

Η εταιρεία είχε αρχικές συζητήσεις με το Μουσείο του Μπρούκλιν, που παρουσίασε την έκθεση για τον David Bowie, αλλά δεν έμοιαζε με το κατάλληλο μέρος, πιθανώς επειδή – αν και δεν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη – μπορεί να έμοιαζε ελιτίστικο.

Ωστόσο, όταν η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Μπρούκλιν, Linda Johnson, επικοινώνησε με τη Roc Nation αναζητώντας αντικείμενα για μία έκθεση που σχεδίαζε με αφορμή τα 50 χρόνια του hip-hop, η Desiree Perez συνειδητοποίησε ότι είχε βρει το σωστό μέρος.

Η βιβλιοθήκη είχε το σωστό μέγεθος και κλίμακα γι’ αυτό που είχαν στο μυαλό τους και δεν είναι μακριά από τα διάσημα Marcy Projects όπου ο JAY-Z γεννήθηκε, μεγάλωσε και ονειρευόταν την καριέρα που ακολουθεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Διαφήμιση

The Book of Hov
Shareif Ziyadat

Ο JAY-Z είναι ένα ζωντανό σύμβολο των στίχων και των λέξεων και το πιο σημαντικό, απευθύνεται για όλους.

Αυτή η φιλοσοφία του «χωρίς αποκλεισμούς» βρίσκεται στον πυρήνα της έκθεσης, η οποία πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τη Roc Nation.

Η Desiree Perez είπε μόνο ότι κόστισε «εκατομμύρια» – και τόνισε το γεγονός ότι η έκθεση είναι δωρεάν για όλους όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν και ότι θα παρακινήσει πολλούς ανθρώπους να βγάλουν κάρτες βιβλιοθήκης.

Θα κυκλοφορήσει ακόμη και μία σειρά ειδικών καρτών βιβλιοθήκης, μία για το καθένα από τα 13 άλμπουμ του JAY-Z, και ένα συλλεκτικό box set καρτών, υπογεγραμμένο από τον ράπερ, που θα βγει σε δημοπρασία, με τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη των δημόσιων βιβλιοθηκών.

The Book of Hov
Shareif Ziyadat

Ο συνιδρυτής και αντιπρόεδρος της Roc Nation, JAY Brown, είπε στο Variety: «Είναι απόλυτη τιμή που φέρνουμε στη ζωή αυτή την έκθεση και αναδεικνύουμε την πρωτοφανή επιρροή του JAY στη μουσική, τον πολιτισμό, τις επιχειρήσεις, τη φιλανθρωπία και την κοινωνία».

«Αξιοποίησε την καλλιτεχνικό ιδιοφυΐα του για να ανέλθει σε ύψη που ήταν προηγουμένως αδιανόητα. Η έκθεση είναι μία μαρτυρία ότι ο JAY-Z έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο για τους ηγέτες του αύριο», πρόσθεσε.

Η έκθεση, σε παραγωγή και σχεδιασμός των Bruce και Shelly Rogers (που έχουν συνεργαστεί με τη Roc Nation σε HalfTimes Shows του Super Bowl και στην περιοδεία του JAY-Z με τον Eminem το 2010) και της νεοϋορκέζικης εταιρείας σχεδιασμού General Idea, έχει έναν λιτό, καθαρό σχεδιασμό, με πολύ χάλυβα, γυαλί και λευκό.

[ad_2]

Source link