Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

The National και Bon Iver συνεργάζονται στο «Weird Goodbyes» – Hit Channel

Written by on 23 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Οι The National συνεχίζουν την παράδοση των συνεργασιών με τους Bon Iver.

Οι The National έχουν παρουσιάσει ζωντανά αρκετά νέα τραγούδια από τότε που επέστρεψαν στις συναυλίες τον Μάιο και τώρα κυκλοφορούν ένα από αυτά ως single μέσω της 4AD.

Το «Weird Goodbyes» συνεχίζει την παράδοση των συνεργασιών των The National με τους Bon Iver του Justin Vernon στο στούντιο και επί σκηνής.

«Το τραγούδι μιλά για τις δεύτερες σκέψεις που σε κατακλύζουν όταν αφήνεις το παρελθόν και προχωράς», εξηγεί ο τραγουδιστής των The National, Matt Berninger.

Στο «Weird Goodbyes» συμμετέχουν επίσης έγχορδα από τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου (London Contemporary Orchestra) σε ενορχήστρωση του Bryce Dessner.

Ο Aaron Dessner προσθέτει σχετικά με τη δημιουργία του single: «Το “Weird Goodbyes” ήταν ένα από τα πρώτα νέα τραγούδια που κάναμε. Έκανα κατάχρηση των drum machines, ως συνήθως, και κατέληξα σε αυτό το beat που κόλλησε στο μυαλό μου, έμοιαζε με κάτι που μόνο ο Bryan θα μπορούσε να παίξει με φυσικό τρόπο. Χτίσαμε το τραγούδι πάνω σε αυτό το beat».

«Η μελωδία και οι στίχοι του Matt ήταν τόσο καλαίσθητοι και συγκινητικοί από την αρχή. Θρηνούν την απώλεια της αθωότητας και των κινήτρων, την προσκόλληση σε αναμνήσεις και συναισθήματα που αναπόφευκτα χάνονται και τη θλίψη που όλοι βιώνουμε σε περίεργους αποχαιρετισμούς», συνεχίζει.

Ο Aaron Dessner περιγράφει επίσης πώς προέκυψε η συμμετοχή των Bon Iver στο τραγούδι: «Μπορούσα κατά κάποιο τρόπο να ακούσω τη φωνή και την καρδιά του φίλου μας Justin σε αυτό το τραγούδι από την αρχή. Του το στείλαμε και τον συγκίνησε – στη συνέχεια τραγούδησε μαζί με τον Matt τόσο δυναμικά».

Οι The National σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1999 και αποτελούνται από τον Matt Berninger (φωνή), τα αδέλφια Aaron (κιθάρα, μπάσο, πιάνο) και Bryce Dessner (κιθάρα, πιάνο, ενορχήστρωση) και τα αδέλφια Scott (μπάσο, κιθάρα) και Bryan Devendorf (ντραμς).

Πέντε άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν ανέβει στο Top 10 του Billboard 200, ενώ το «Sleep Well Beast» του 2017 κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Εναλλακτικό Άλμπουμ.

Εκτός από τα άλμπουμ και τις sold-out περιοδείες του, οι παράλληλες δραστηριότητες των The National σχηματίζουν ένα πυκνό οικοσύστημα από σόλο κυκλοφορίες (όπως το «Serpentine Prison» του Berninger το 2020 και το «Royal Green» του Bryan Devendorf) και side projects (το avant-rock supergroup LNZNDRF των αδελφών Devendorf με τους Ben Lanz και Aaron Arntz).

Ως παραγωγός, ο Aaron Dessner έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Sharon Van Etten, Ben Howard, Gracie Abrams και King Princess. Ήταν επίσης συμπαραγωγός στα άλμπουμ «Folklore» και «Evermore» της Taylor Swift (σε ενορχήστρωση του Bryce), τα οποία ήταν και οι δύο υποψήφια για το Άλμπουμ της Χρονιάς στα Grammy, με το «Folklore» να κερδίζει το βραβείο.

Οι Big Red Machine, το διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ του Aaron Dessner των The National και του Justin Vernon των Bon Iver, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους το 2021.



[ad_2]

Source link