Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Robert Plant και Alison Krauss ενώνουν τις φωνές τους στο «High and Lonesome»

Written by on 8 Οκτωβρίου 2021

[ad_1]

Το δεύτερο τραγούδι από το νέο άλμπουμ του Robert Plant και της Alison Krauss.

Ο Robert Plant και η Alison Krauss παρουσιάζουν το νέο single «High and Lonesome» από το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο «Raise The Roof», την πρώτη κοινή δισκογραφική δουλειά τους μετά από 14 χρόνια.

Ενώ το «Raise The Roof» περιέχει κατά κύριο λόγο διασκευές σε τραγούδια των Merle Haggard, Allen Toussaint, Everly Brothers και Bert Jansch, το «High and Lonesome» αποτελεί το μοναδικό πρωτότυπο τραγούδι του άλμπουμ.

Ο Robert Plant έχει γράψει το «High and Lonesome» μαζί με τον T-Bone Burnett, ο οποίος ήταν παραγωγός τόσο του «Raise The Roof» όσο και του προηγούμενου άλμπουμ του Plant και της Krauss, του «Raising Sand» που κυκλοφόρησε το 2007.

Στο τραγούδι συμμετέχει μια all-star σύνθεση που περιλαμβάνει τον ντράμερ Jay Bellerose, τον μπασίστα Dennis Crouch, τον κιθαρίστα Marc Ribot και τον παίκτη του pedal steel Russell Pahl, καθώς και τον Viktor Krauss στο mellotron, τον Jeff Taylor στο μπάσο ακορντεόν και τον Burnett στην ηλεκτρική κιθάρα και το mellotron.

«Διαφέρει τόσο πολύ από όλα όσα έχω κάνει στο παρελθόν», δήλωσε ο Robert Plant για το άλμπουμ «Raise The Roof».

«Λατρεύω όλο το καλειδοσκόπιο της μουσικής που έχω εξερευνήσει, αλλά αυτό είναι ένα σημείο όπου μπορείς να σκεφτείς μέσα στο τραγούδι, μπορείς να αποφασίσεις πώς να φέρεις στο προσκήνιο ένα συναίσθημα. Είναι άλλο ένα μείγμα που έχουμε και μακάρι να έχουμε κι άλλα τέτοια», ανέφερε ο τραγουδιστής των Led Zeppelin.

Διαβάστε επίσης: Robert Plant και Alison Krauss επανασυνδέονται και ανακοινώνουν το άλμπουμ «Raise The Roof»

Η συνέχεια του «Raising Sand» βρισκόταν εδώ και καιρό στα σκαριά και τελικά μπήκε στο συρτάρι. Η ιδέα επανήλθε στο προσκήνιο όταν η Alison Krauss άκουσε το «Quattro (World Drifts In)» των Calexico, μία διασκευή του οποίου ανοίγει το «Raise The Roof».

«Εκείνη ήταν η στιγμή που ήξερα ότι θα κάνουμε άλλο ένα άλμπουμ», σημείωσε πρόσφατα Krauss «Θέλαμε να προχωρήσει. Φέραμε και άλλους ανθρώπους, άλλες προσωπικότητες μέσα στην μπάντα και το γεγονός ότι βρεθήκαμε ξανά στο στούντιο έδωσε μια νέα οικειότητα στις αρμονίες».

Ο Robert Plant και η Alison Krauss σχεδιάζουν να κάνουν το 2022 μια κοινή περιοδεία για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Warner Music στις 19 Νοεμβρίου 2021.

[ad_2]

Source link