Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Damon Albarn: «Είμαι ένας θλιμμένος 55χρονος»

Written by on 27 Ιουλίου 2023

[ad_1]

«Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις κάποια θλίψη στη ζωή σου όταν είσαι 55 ετών».

Ο Damon Albarn εξομολογήθηκε ότι πάλεψε με την ιδέα της ηλικίας όταν οι Blur έκαναν νωρίτερα φέτος τη μεγάλη επιστροφή τους στα μουσικά δρώμενα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης των Blur στο Apple Music 1, ο Damon Albarn αποκάλυψε ότι νιώθει σαν ένας «θλιμμένος 55χρονος» καθώς προχωρούν οι δεκαετίες στη ζωή του και μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις του, τελικά υπέθεσε ότι δεν ήταν και τόσο άσχημα.

Διαφήμιση

«Είμαι λυπημένος. Είμαι επίσημα ένας λυπημένος 55χρονος. Είναι εντάξει να είσαι λυπημένος. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις κάποια θλίψη στη ζωή σου όταν είσαι 55 ετών», είπε.

«Αν καταφέρεις να φτάσεις στα 55 σου – μπορώ να μιλήσω μόνο επειδή μέχρι εκεί έχω φτάσει – και να μην έχεις καθόλου θλίψη στη ζωή σου, τότε είχες μία ευλογημένη, μαγευτική ζωή», τόνισε.

Ο Damon Albarn μίλησε και για την αγάπη του για την κλασική μουσική και ανέφερε ότι κάθε φορά που ακούει κάτι με θλίψη, το «αυτί του οξύνεται».

Τα μέλη των Blur έχουν περάσει όλα τους τα 50 χρόνια, αλλά η αγάπη τους για τη μουσική και η ενέργειά τους στις συναυλίες είναι πιο ζωντανή όσο ποτέ.

Οι Blur, οι οποίοι αποτελούνται από τον Damon Albarn, τον Alex James, τον Graham Coxon και τον Dave Rowntree, σχηματίστηκαν ο 1988 και κυριάρχησαν στην Britpop σκηνή. Το συγκρότημα πραγματοποίησε πρόσφατα δυο μεγαλειώδεις συναυλίες στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου για να γιορτάσει την επιστροφή του.

Μιλώντας για τις συναυλίες, ο Damon Albarn δήλωσε: «Το βράδυ της Κυριακής ήταν η καλύτερη συναυλία όλων των εποχών».

Ο μπασίστας Alex James ήταν μάλιστα συγκινημένος μετά τη συναυλία, καθώς περιέγραψε: «Εμφανίστηκα ζωντανά στην τηλεόραση χθες και το άτομο που καθόταν δίπλα μου είχε έρθει στη συναυλία και το ρώτησαν: “Πώς ήταν το Wembley;”. Και απλά άρχισε να εκστασιάζεται και σχεδόν άρχισα να κλαίω».

Damon Albarn - Graham Coxon - Blur

Επίσης, οι Blur απόλαυσαν το γεγονός ότι μπορούσαν να δουν τα πρόσωπα των θαυμαστών τους, καθώς η συναυλία ξεκίνησε με το φως της ημέρας και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Μπορεί να έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που έπαιξαν μουσική για πρώτη φορά μαζί, αλλά η χημεία μεταξύ τους εξακολουθεί να είναι ζωντανή.

«Την πρώτη φορά που δουλέψαμε μαζί, όλοι μας, οι τέσσερις μας σε ένα δωμάτιο, γράψαμε ένα τραγούδι που παίζουμε ακόμα και σήμερα. Ήταν εκεί αμέσως. Και μετά περάσαμε χρόνια παίζοντάς το επί ώρες κάθε μέρα. Είναι κάτι απίστευτα πολύτιμο που έχουμε», αποκάλυψε ο Alex James.

«Θυμάμαι ότι ανέβηκα στη σκηνή τις προάλλες και είπα στον Dave: “Αυτό είναι εύκολο, έτσι δεν είναι;”. Και είπε: “Το κάνουμε εδώ και 35 χρόνια, φίλε. Όλα είναι εύκολα όταν το κάνεις για 35 χρόνια”», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Αλλά φαίνεται ότι ο κιθαρίστας Graham Coxon δεν το θεωρεί τόσο εύκολο: «Ίσως τα 35 χρόνια είναι το σημείο όπου γίνεται εύκολο, γιατί μέχρι τότε είχα πάντα αρκετό άγχος», αστειεύτηκε.

Αναπολώντας τις παλιές ημέρες, ο Damon Albarn υπολογίζει ότι οι Blur έδωσαν έπαιξαν μόνο περίπου έξι συναυλίες πριν υπογράψουν συμβόλαιο, με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται στην παμπ «The Crown» στο Soho.

Την περασμένη εβδομάδα οι Blur έδωσαν μία ζεστή συναυλία για το BBC Radio 2 μπροστά σε μόλις 300 θαυμαστές τους, με μία εμφάνιση – έκπληξη από τον Phil Daniels, ο οποίος συμμετείχε στο κλασικό τραγούδι «Parklife» του συγκροτήματος το 1994.

Ο Damon Albarn ήταν δυναμικός όπως πάντα, καθώς έκλεισε τη συναυλία πηδώντας μέσα στο πλήθος. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Blur είναι τόσο χαρούμενοι όσο και οι θαυμαστές τους που είναι και πάλι μαζί.

«Εγώ νιώθω ότι αυτά τα τραγούδια πρέπει να τραγουδηθούν ξανά. Πραγματικά ένιωσα σαν να ακουγόταν η κόρνα στο φιόρδ. Ειλικρινά, έτσι ήταν. Ήταν σαν, πρέπει να τραγουδήσω ξανά αυτά τα τραγούδια», δήλωσε ο Damon Albarn.

[ad_2]

Source link