Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το video του «Numb» ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια προβολές

Written by on 3 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Το πρώτο music video των Linkin Park που σπάει το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων προβολών στο YouTube.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που οι Linkin Park ταρακούνησαν τον κόσμο της μουσικής με την επιτυχία τους «Numb» το 2003 και αυτή την εβδομάδα, το συναισθηματικά φορτισμένο μουσικό βίντεο του τραγουδιού ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Αυτό είναι το πρώτο music video των Linkin Park που επιτυγχάνει αυτό το εντυπωσιακό ορόσημο.

Το music video του «Numb», το οποίο ανέβηκε στο YouTube τον Μάρτιο του 2007, σκηνοθετήθηκε από τον DJ των Linkin Park, τον Joe Hahn, και γυρίστηκε σε τοποθεσίες στην Πράγα της Τσεχίας όπως η Γέφυρα του Καρόλου και το Γυμνάσιο Jana Keplera.

Διαφήμιση

Το βίντεο επικεντρώνεται σε  μία νεαρή μαθήτρια καλλιτεχνικής κατεύθυνσης, η οποία γελοιοποιείται και περιθωριοποιείται από τους συμμαθητές της.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Τσεχία τον Ιούνιο του 2003. Όμως επειδή ο Chester Bennington υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιά και την πλάτη εκείνη την περίοδο, οι σκηνές όπου το συγκρότημα τραγουδά το «Numb» γυρίστηκαν στη συνέχεια σε έναν καθεδρικό ναό στο Λος Άντζελες.

Το music video του «Numb» έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών το 2018, ένα χρόνο αφότου οι θαυμαστές των Linkin Park ξεκίνησαν μία ανεπίσημη καμπάνια μετά τον θάνατο του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Chester Bennington, στις 20 Ιουλίου 2017.

Linkin Park

Εκείνη τη στιγμή, ήταν το παλαιότερο βίντεο στο YouTube που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές.

Το «Numb» συμπεριλαμβάνεται στο εμβληματικό δεύτερο άλμπουμ «Meteora» των Linkin Park που κυκλοφόρησε το 2003. Ήταν το 13ο και τελευταίο τραγούδι του δίσκου και το τρίτο single που προωθήθηκε από το «Meteora».

Το «Numb» παρέμεινε στην κορυφή του Alternative Chart στις ΗΠΑ για 12 εβδομάδες και του Rock Chart για τρεις εβδομάδες.

Οι Linkin Park συνεργάστηκαν στη συνέχεια με τον Jay-Z για ένα remix του τραγουδιού με τον τίτλο «Numb/Encore».

Το remix συμπεριλήφθηκε στο EP και video album «Collision Course» που κυκλοφόρησαν μαζί ο Jay-Z και οι Linkin Park το 2004 και τους χάρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας και ένα βραβείο Grammy.

Στις 15 Μαρτίου 2022, το «Numb» έγινε το δεύτερο τραγούδι των Linkin Park μετά το «In The End» που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify.

[ad_2]

Source link