Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το «Fuel» των Metallica δίνει ώθηση στο διαστημικό πρόγραμμα Artemis της NASA

Written by on 14 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η NASA ενώνει τις δυνάμεις της με τους Metallica για να προωθήσει το φιλόδοξο πρόγραμμά της για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη.

Το κλασικό τραγούδι «Fuel» των Metallica είναι η μουσική επένδυση σε ένα βίντεο της NASA για την προώθηση του διαστημικού προγράμματος Artemis.

Το βίντεο, που ονομάζεται «Artemis: One Giant Leap For Mankind» (Ένα Γιγάντιο Βήμα Για Την Ανθρωπότητα), καταγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών Artemis.

Το τραγούδι «Fuel», από το έβδομο άλμπουμ «Reload» των Metallica που κυκλοφόρησε το 1997, παίζει στο background του βίντεο καθώς οι αστροναύτες προετοιμάζονται για την εκτόξευση και ταξιδεύουν στο φεγγάρι.

Διαφήμιση

Η NASA δήλωσε ότι επέλεξε το «Fuel» των Metallica επειδή αντιπροσωπεύει «την ενέργεια και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν οι διαστημικές αποστολές».

Οι Metallica μοιράστηκαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Τι κοινό έχουμε με τις αποστολές Artemis της NASA στη Σελήνη; “Καύσιμα” και φωτιά!»

«Μάθετε περισσότερα για το πώς ο πύραυλος Space Launch System (SLS) της NASA και το διαστημικό σκάφος Orion θα στείλουν τέσσερις αστροναύτες σε σεληνιακή πτήση γύρω από τη Σελήνη για την αποστολή Artemis II της NASA στη διεύθυνση http://nasa.gov/sls», πρόσθεσαν.

Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη

Η αποστολή Artemis II αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2024 και είναι η δεύτερη από τις δύο δοκιμαστικές πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί πριν από την επιστροφή των ΗΠΑ στην επιφάνεια της Σελήνης.

Τέσσερις επιλεγμένοι αστροναύτες θα πετάξουν γύρω από τη Σελήνη με το διαστημόπλοιο Orion και θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν πιο μακριά από τη χαμηλή γήινη τροχιά μετά την αποστολή Apollo 17 της NASA το 1972.

Η Artemis II είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που αποτελεί μέρος του σχεδίου της NASA για την ίδρυση μιας μακροπρόθεσμης παρουσίας στη Σελήνη για επιστημονική έρευνα και εξερεύνηση.

Η πτήση διάρκειας δέκα ημερών θα δοκιμάσει για πρώτη φορά με αστροναύτες τις θεμελιώδεις δυνατότητες της NASA για εξερεύνηση του βαθέος διαστήματος, το όχημα Space Launch System και το διαστημόπλοιο Orion.

Η πτήση, που θα βασιστεί στην επιτυχημένη μη επανδρωμένη αποστολή Artemis I που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, θα θέσει τα θεμέλια για την παρουσία της πρώτης γυναίκας και του πρώτου ανθρώπου χρώματος στη Σελήνη μέσω του προγράμματος Artemis, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές αποστολές μακροπρόθεσμης ανθρώπινης εξερεύνησης στη Σελήνη και τελικά στον Άρη.

Με το διαστημικό πρόγραμμα Artemis, η NASA θα χρησιμοποιήσει καινοτόμες τεχνολογίες για να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης σε μεγαλύτερο βαθμό από ποτέ.

Η NASA θα συνεργαστεί με εμπορικούς και διεθνείς εταίρους και θα εγκαθιδρύσει την πρώτη μακροπρόθεσμη παρουσία στη Σελήνη. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει όσα μαθαίνει στη Σελήνη και γύρω από αυτήν για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα: να στείλει τους πρώτους αστροναύτες στον Άρη.

[ad_2]

Source link