Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ «Skinty Fia»

Written by on 22 Μαρτίου 2022

[ad_1]

Οι Fontaines D.C. κυκλοφορούν το ομότιτλο τραγούδι του επερχόμενου νέου άλμπουμ τους.

Τον περασμένο μήνα, οι Fontaines D.C. παρουσίασαν το δεύτερο τραγούδι από το νέο άλμπουμ τους «Skinty Fia», που θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου από την Partisan Records.

Το «I Love You» έτυχε διεθνούς αποδοχής και μαζί με το πρώτο single, «Jackie Down The Line», δημιούργησαν εκτεταμένο ενθουσιασμό για το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Σήμερα, η αγαπημένη ιρλανδική μπάντα – που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος στον Κόσμο στα BandLab NME Awards του 2022 – κυκλοφορεί το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ «Skinty Fia», συνοδευόμενο από ένα μουσικό βίντεο.

Το «Skinty Fia» είναι μία ιρλανδική φράση που μεταφράζεται στα αγγλικά ως «η καταδίκη του ελαφιού» και το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει ένα ελάφι, το οποίο έχει αποσπαστεί από το φυσικό του περιβάλλον και έχει εναποτεθεί στο διάδρομο ενός σπιτιού, φωτισμένο από μία τεχνητή κόκκινη λάμψη.

Η φράση, η οποία χρησιμοποιείται για να εκφράσει απογοήτευση ή ενόχληση, αποτέλεσε για τον frontman των Fontaines D.C., τον Grian Chatten, τη σωστή έκφραση των συναισθημάτων του απέναντι στη «μετάλλαξη» της ιρλανδικής κουλτούρας στο εξωτερικό.

Το τραγούδι εξερευνά την ιδέα μέσα από τον φακό μίας σχέσης που καταστρέφεται από την παράνοια, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Το μουσικό βίντεο για το «Skinty Fia», σε σκηνοθεσία του Hugh Mulhern, αποτυπώνει την ένταση του τραγουδιού καθώς ο Grian Chatten περνά από το πολύβουο πλήθος σε ένα πάρτι, φαινομενικά απαρατήρητος, σε ένα σουρεαλιστικό ονειρικό τοπίο που αποπροσανατολίζει.

Το «Skinty Fia» λειτουργεί ως βάση του άλμπουμ, δίνοντας τον τόνο για τον υπόλοιπο δίσκο καθώς το συγκρότημα εξερευνά νέα μουσικά εδάφη, ενώ στιχουργικά καταπιάνεται με την ανάγκη να διευρύνει τους ορίζοντές του μετά την πρόσφατη μετακόμισή του στο Λονδίνο.

Υπάρχουν αναφορές στο καταιγιστικό rock ‘n’ roll των Dogrel και στην πιο ζοφερή ατμόσφαιρα του A Hero’s Death, αλλά το «Skinty Fia», το τρίτο άλμπουμ των Fontaines D.C., είναι πολύ πιο επεκτατικό και κινηματογραφικό.

Εν τω μεταξύ, οι Fontaines D.C. θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Mogwai την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του «Release Athens 2022», σε ένα ονειρικό lineup για κάθε μουσικόφιλο.



[ad_2]

Source link