Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Τον σταμάτησε η αστυνομία του Όσλο επειδή μπήκε με ηλεκτρικό πατίνι σε τούνελ

Written by on 11 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ο Lil Nas X ανακάλυψε με άσχημο τρόπο ότι δεν επιτρέπονται τα ηλεκτρικά πατίνια στις σήραγγες του Όσλο.

Ο Lil Nas X φέρεται να ήταν μεταξύ τεσσάρων Αμερικανών τουριστών που σταμάτησε η νορβηγική αστυνομία όταν διέσχισαν σήραγγα του Όσλο με ηλεκτρικά πατίνια.

Η αστυνομία έκλεισε προσωρινά τη σήραγγα Festning του Όσλο, αλλά κανένας από τους οδηγούς των σκούτερ δεν συνελήφθη ούτε τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο Lil Nas X και η παρέα του φέρονται να ακολουθούσαν τη διαδρομή που τους είχε προτείνει το GPS και έτσι μπήκαν στη σήραγγα μήκους 1,8 χιλιομέτρων αργά το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Διαφήμιση

Οι τέσσερις τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται να χάθηκαν στη σήραγγα, «χρησιμοποίησαν μεγάλα τμήματα του οδοστρώματος» και το κέντρο οδικής κυκλοφορίας αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία σε ορισμένες λωρίδες.

«Ζήτησαν συγγνώμη. Τους συνοδέψαμε έξω», ανέφερε η αστυνομία του Όσλο σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η νορβηγική εφημερίδα Dagbladet επιβεβαίωσε ότι ένας από τους τέσσερις τουρίστες ήταν ο Lil Nas X, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Montero Lamar Hill.

Η εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία που ανάρτησε ο Lil Nas στις ιστορίες του λογαριασμού του στο Instagram, στην οποία φωτογραφίζεται με δύο Νορβηγούς αστυνομικούς μπροστά από το περιπολικό τους, με τον ράπερ να γονατίζει στο έδαφος ανάμεσα στους χαμογελαστούς αστυνομικούς.

Ο Lil Nas X δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία στην οποία στέκεται μέσα στο τούνελ, σχολιάζοντας: «Στο δρόμο για να φυλακιστώ στη Νορβηγία».

Οι νορβηγικές αστυνομικές αρχές δεν αποκάλυψαν αν ο Lil Nas X αν ήταν μεταξύ των τουριστών που σταμάτησαν. Ανέφεραν μόνο ότι σταμάτησαν τέσσερις Αμερικανούς επειδή χάθηκαν στο τούνελ – αλλά οι αναρτήσεις του 24χρονου ράπερ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.

Ο Lil Nas X βρίσκεται στο Όσλο για να εμφανιστεί στο μουσικό φεστιβάλ Slottsffell την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ξένος τουρίστας διασχίζει μέρος των τεράστιων και πολυσύχναστων τούνελ στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας με ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Το 2019, ένας άνδρας που δήλωσε ότι ακολούθησε μια διαδρομή που του δόθηκε από το Google Maps εισήλθε στο σύμπλεγμα της σήραγγας Opera Tunnel μήκους σχεδόν 16 χιλιομέτρων. Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ούτε συνελήφθη.

Τον Ιούλιο του 2021, το δημοτικό συμβούλιο του Όσλο ενέκρινε την εφαρμογή νέων κανονισμών που έθεσαν διάφορους περιορισμούς στα ηλεκτρικά πατίνια.

Στόχος των μέτρων της νορβηγικής πρωτεύουσας ήταν να μειωθεί ο αριθμός των ατυχημάτων και η ενόχληση που προκαλούν τα ηλεκτρικά πατίνια, ιδίως σε άτομα με μειωμένη όραση ή/και κινητικότητα.

Τα πιο σημαντικά μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση της ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ μεταξύ 11 μ.μ. και 5 π.μ. στο Όσλο και τον καθορισμό ανώτατου ορίου στον αριθμό των ηλεκτρικών σκούτερ που διατίθενται προς ενοικίαση, μειώνοντας τον αριθμό τους από πάνω από 25.000 σε 8.000.

Διαφήμιση

Οι 8.000 άδειες χορηγήθηκαν, ισομερώς κατανεμημένες σε όλες τις εταιρείες που έλαβαν άδεια λειτουργίας από τον δήμο του Όσλο.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά πατίνια θα πρέπει να συλλέγονται και να σταθμεύουν σε ειδικές ζώνες στη νορβηγική πρωτεύουσα, όπως συμβαίνει και με τα κοινόχρηστα ποδήλατα.



[ad_2]

Source link