Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Τι έμαθα από την Tina Turner

Written by on 20 Ιουνίου 2023

[ad_1]

«Επί σκηνής και εκτός, ήταν χωρίς απολογία η Tina».

Η Kamala Harris έγραψε ένα άρθρο – αφιέρωμα στην αείμνηστη Tina Turner, σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατό της σε ηλικία 83 ετών.

Η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξηγεί στο άρθρο της, που δημοσιεύθηκε στο Rolling Stone, πώς το «Proud Mary» και η βασίλισσα του rock & roll διαμόρφωσαν την παιδική ηλικία της και τη μετέπειτα ζωή της.

«Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου έπαιζε το “Proud Mary” σε επανάληψη καθώς χόρευα στο σαλόνι μας, και τραγουδούσα στο παιδικό μικρόφωνο με όλη μου τη δύναμη. Η δύναμη στη φωνή της και σε αυτό το τραγούδι με έκανε θαυμάστρια της Tina Turner για όλη μου τη ζωή», έγραψε.

Διαφήμιση

Η Kamala Harris σημείωσε ότι η Tina Turner μιλούσε μία παγκόσμια γλώσσα και πρόσθεσε ότι μέσα από τη μουσική της, διηγήθηκε ιστορίες αγάπης και απώλειας, θριάμβου και πόνου, και τις διηγήθηκε με τρόπους που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούσαν να καταλάβουν και να ταυτιστούν μαζί τους.

Τα τραγούδια της Tina Turner και η δύναμη με την οποία τα τραγουδούσε έχουν συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους, όπως υπενθυμίζει η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Τόσα πολλά από αυτά τα τραγούδια είχαν τις ρίζες τους στην ελευθερία, την ατομικότητα και τον αυτοπροσδιορισμό – σε μία εποχή που τέτοιες έννοιες έμοιαζαν απαγορευμένες για τις μαύρες καλλιτέχνιδες», συνέχισε η Kamala Harris.

«Όμως η Tina Turner έκανε κάτι περισσότερο από το να δώσει φωνή σε αυτές τις αξίες – τις έζησε. Επί σκηνής και εκτός, ήταν χωρίς απολογία η Tina», τόνισε.

«Με την ίδια της την παρουσία να αποτελεί προσβολή για το status quo, στάθηκε όρθια και υπερήφανη, αποδεικνύοντας στον κόσμο ότι και οι ροκ σταρ μπορούν να μοιάζουν με εκείνη και υπενθυμίζοντας σε όλους μας τη δύναμη του να ζούμε σύμφωνα με τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό μας», ανέφερε.

Η Tina Turner το 2017.

Η Kamala Harris πραγματοποίησε στη συνέχεια μία ανασκόπηση των αμέτρητων διακρίσεων της Tina Turner και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αντίκτυπό της στη μουσική.

«Η αληθινή, αυθεντική Tina Turner ήταν ένα παγκόσμιο είδωλο που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην αμερικανική μουσική και την κουλτούρα», έγραψε.

«Ανάμεσα σε αμέτρητα βραβεία και τιμές, η “Βασίλισσα του Rock & Roll” εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Έχοντας κερδίσει βραβεία Grammy στις κατηγορίες pop, rock και R&B, η Tina Turner είχε αντίκτυπο σε ένα φάσμα ειδών ευρύτερο από ό, τι πολλοί καλλιτέχνες πριν από αυτήν», συνέχισε.

«Συνέβαλε στην εξέλιξη της μουσικής του έθνους μας», υπογράμμισε.

Η Kamala Harris υπενθύμισε επίσης ότι η Tina Turner θυσίασε πολλά για να αποκτήσει την επιτυχία που σημείωσε.

Όπως εξήγησε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Tina Turner υπέμεινε τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ενδοοικογενειακή βία – εμπειρίες που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να αντιμετωπίσει.

Διαφήμιση

«Αλλά αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις με θάρρος και πεποίθηση. Όπως είπε αργότερα, εμπειρίες που “θα μπορούσαν να με είχαν συντρίψει, αντίθετα έγιναν κίνητρο για τη διαδρομή μου, σπρώχνοντάς με προς τα πάνω”», συνέχισε.

Tina Turner

Η Kamala Harris τόνισε ότι οι εμπειρίες της Tina Turner έγιναν το κίνητρο για τις διαδρομές τόσων άλλων ακροατών στους οποίους έδωσε έμπνευση με τα τραγούδια της για τον αγώνα και την υπερπήδηση των εμποδίων.

Και σήμερα, η ζωή της παραμένει μία απόδειξη για όλους εκείνους που πιστεύουν σε αυτό που μπορεί να γίνει, χωρίς να επιβαρύνονται από αυτό που έχει συμβεί.

«Όταν μεγάλωνα, η μητέρα μου συχνά μου έλεγε: “Kamala, μπορεί να είσαι η πρώτη που θα κάνει πολλά πράγματα. Φρόντισε να μην είσαι η τελευταία”», θυμήθηκε στη συνέχεια η Kamala Harris, η πρώτη γυναίκα και η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Tina Turner ήταν όντως η πρώτη που έκανε πολλά πράγματα. Ήταν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος μαύρος άνθρωπος που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Rolling Stone, μεταξύ σε άλλες “πρωτιές”», περιέγραψε.

«Όμως, μέσα από το δια βίου έργο της να συμβουλεύει και να αναδεικνύει νεότερους καλλιτέχνες, διεύρυνε τον δρόμο και φρόντισε να μην είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο της, η Kamala Harris αναφέρει ότι η Tina Turner μέσα από τη μουσική και το στυλ της άλλαξε τους τρόπους με τους οποίους εκφραζόμαστε και διασκεδάζουμε.

«Η χαρά που μοιράστηκε μαζί μας θα ζει στη μουσική της για όσο συνεχίζουμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε μαζί της», κατέληξε.

[ad_2]

Source link