Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Συνέντευξη – Μάνος Κοκολάκης: «Προτιμώ τα τραγούδια που έχουν κάτι να πουν»

Written by on 19 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Ο Μάνος Κοκολάκης πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Θέλει Θράσος», το οποίο είναι ένα γνήσιο ζεϊμπέκικο και έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες views στο Youtube.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, μίλησε στο e-stage για το νέο του τραγούδι, τις εμφανίσεις του σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κρήτης και αποκάλυψε τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια.

«Θέλει θράσος» το νέο σου τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και ήδη έχει καταφέρει να συγκεντρώσεις χιλιάδες views στο Youtube. Μίλησέ μας για αυτή τη δουλειά σου;

Αυτό το τραγούδι το αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Ο στίχος του Γιάννη Μπαγουλή με “στόχευσε” κατευθείαν στην καρδιά. Η μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα το κατατάσσει στα κλασσικά ζεϊμπέκικα, που αγαπώ πάρα πολύ. Ο Νίκος Κέρκυρας έκανε εξαιρετική δουλειά στην ενορχήστρωση και ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος μετέφερε άριστα το συναίσθημα σε εικόνα ρετρό, που θυμίζει film noir. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω την εταιρεία μου την Panik που έκανε κι αυτό το project πράξη.

Πρόκειται για ένα ζεϊμπέκικο, που πλέον με δυσκολία βγάζουν οι τραγουδιστές και πόσο μάλλον οι νεότεροι. Εσύ πώς κατέληξες σε ένα τέτοιο τραγούδι;

Γενικά όπως προείπα αγαπώ τα κλασσικά τραγούδια. Τις μελωδίες που έχουν αυθεντική μουσικότητα και το όλο αποτέλεσμα είναι πραγματικό, κι όχι αποτέλεσμα ειδικών fake options στο στούντιο. Αυτό το ζεϊμπέκικο θυμίζει μουσικούς δρόμους κλασικών λαϊκών ερμηνευτών που εκτιμώ. Ήταν λοιπόν δική μου επιλογή να πάω σε τέτοιους δρόμους.

Πιστεύεις οτι λείπουν στο κοινό τέτοιου είδους τραγούδια;

Το κοινό αγαπάει το καλό τραγούδι σε όποιο είδος μουσικής κι αν κατατάσσεται. Ένα κλασικό λαϊκό τραγούδι αγαπιέται πάντα. Κι εγώ προτιμώ τα τραγούδια που έχουν κάτι να πουν, που σου αγγίζουν την ψυχή. Πιστεύω ότι το “θέλει θράσος” είναι ένα τέτοιο τραγούδι.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμφανίζεσαι σε νυχτερινό κέντρο της Κρήτης όπου κάθε βράδυ είστε sold out. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο που έκανε το νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανίζονται το “απόλυτο νυχτερινό στέκι”. Είναι δύναμη ψυχής να είσαι σχεδόν κάθε βράδυ επί 4 χρόνια sold out και ο κόσμος να μένει μαζί σου ως τα ξημερώματα και να τραγουδάει με πάθος. Αυτό νομίζω οφείλεται στην πραγματική σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη. Ο κόσμος μπορεί να αναγνωρίσει την σκληρή δουλειά που έχει γίνει για να παρουσιαστεί ένα άρτιο και πλούσιο πρόγραμμα και αναγνωρίζει ότι σε κάθε εμφάνισή μου θα τα δώσω όλα, ώστε ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί, να αισθανθεί, να περάσει καλά…

Έχεις εμφανιστεί και σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, όπου το κοινό σε αγκάλιασε. Έχεις εντοπίσει διαφορές ανάμεσα στο κοινό της Αθήνας με εκείνο της Κρήτης;

Εμφανιζόμουν σε μεγάλο και γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας και ήταν εντυπωσιακό ότι κι εκεί οι βραδιές ήταν επιτυχημένες εξ αρχής. Κι ήταν εντυπωσιακό γιατί οι εμφανίσεις ήταν κάθε Κυριακή, θεωρητικά δύσκολη μέρα για νυχτερινή έξοδο, κι όμως ήμασταν πάντα sold out. Στην αρχή νόμιζα ότι τα δύο κοινά είχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, όμως στην πορεία αντιλήφθηκα ότι οι διαφορές ήταν κυρίως εξωτερικές κι ασήμαντες, ενώ στην πράξη το συναίσθημα, το πάθος, η ψυχή ήταν σχεδόν ίδια.

Με ποιον καλλιτέχνη είναι όνειρο ζωής για σένα να συνεργαστείς;

Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ όνειρο ζωής να συνεργαστώ με κάποιον. Όμως εννοείται ότι υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες με τους οποίους θα χαιρόμουν να συνεργαστώ. Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής, Νότης Σφακιανάκης, Άννα Βίσση, Πέγκυ Ζήνα είναι μερικοί από αυτούς. Αν δεν ήταν ανέφικτο, θα ήταν τεράστια χαρά και τιμή να συνεργαστώ με τον αγαπημένο μου Αντώνη Βαρδή.

Έγινες ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από το «Final Four» του ΑΝΤ1 όπου έφτασες μέχρι τον μεγάλο τελικό. Τι αποκόμισες από αυτή σου την εμπειρία; Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα το ξανά έκανες;

Όπως το είπες, ήταν μια μεγάλη εμπειρία ζωής. Το να με επιλέξουν μέσα από 5500 χιλιάδες άτομα στους 4, μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση κι αυτοπεποίθηση. Η συμμετοχή μου επί σχεδόν 5 μήνες σε αυτό το show, μέχρι τον τελικό μου έδωσε τηλεοπτική εμπειρία, σκηνική παρουσία, γνωριμίες, μουσικές γνώσεις, απίστευτες στιγμές χαράς, έλεγχο άγχους, συντονισμό, αυτοσυγκέντρωση, σεβασμό προς τους συναδέλφους μου… Κορυφαίες στιγμές οι νίκες μου επί των “αντιπάλων”, τα 3 τραγούδια του τελικού και το ντουέτο μου με την Πέγκυ Ζήνα. Εννοείται ότι θα το ξαναέκανα.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Υπάρχουν πολλά επαγγελματικά σχέδια που είναι στα σκαριά. Επιλεγμένες καλοκαιρινές εμφανίσεις, προετοιμασία για την σεζόν που ξεκινάει από Σεπτέμβριο, αλλά και ένα καινούριο τραγούδι σε στίχους και μουσική που έχω γράψει ο ίδιος. Σίγουρα θα προκύψουν και άλλες προτάσεις! Καλά να είμαστε!

[ad_2]

Source link