Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Στο μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου τα ρούχα του από το «8 Mile»

Written by on 26 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Το «8 Mile» θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί για την κουλτούρα του hip-hop.

Τα ρούχα που φόρεσε ο Eminem στην εμβληματική ταινία «8 Mile» (2002) παραχωρήθηκαν στην εκτεταμένη συλλογή της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει ετησίως τα Βραβεία Όσκαρ.

Η συλλογή στεγάζεται στο Μουσείο Κινηματογραφικών Ταινιών της Ακαδημίας, στη Βιβλιοθήκη Margaret Herrick και στο Αρχείο Κινηματογράφου της Ακαδημίας στο Λος Άντζελες.

Η ταινία «8 Mile» με πρωταγωνιστή των Eminem θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί για την κουλτούρα του hip-hop.

Διαφήμιση

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ράπερ ονόματι Jimmy «B-Rabbit» Smith Jr. (Eminem), ο οποίος προσπαθεί να γίνει γνωστός στον ανταγωνιστικό κόσμο των rap battles στο Ντιτρόιτ. Οι δυσκολίες και οι επιτυχίες ενός νεαρού καλλιτέχνη που προσπαθεί να μπει στη μουσική βιομηχανία είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Το θρυλικό πλέον τραγούδι «Lose Yourself» από το «8 Mile» αποτύπωσε τη δεινή θέση του πρωταγωνιστή της ταινίας και βοήθησε τον Eminem να σημειώσει επιτυχία σε μια κατεξοχήν μαύρη μορφή τέχνης.

Τον Μάρτιο του 2003, το «Lose Yourself» έγινε το πρώτο hip-hop τραγούδι που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Ο Eminem μοιράστηκε το βραβείο με τους Jeff Bass και Luis Resto, με τους οποίους έγραψε το τραγούδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Lose Yourself» κυριάρχησε στην κορυφή του Billboard Hot 100 για 12 συνεχόμενες εβδομάδες το 2002-03.

50 Cent - Eminem

Το «8 Mile» συνέβαλε επίσης στη διάδοση του battle rapping σε ένα ευρύτερο κοινό εκτός της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Τέλος, το γεγονός ότι η ταινία διαδραματίζεται στο Ντιτρόιτ, μια πόλη που αντιμετώπισε σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ενίσχυσε την πολιτιστική αξία της. Η προβολή των φτωχών γειτονιών της πόλης και των αγώνων των κατοίκων της για μια καλύτερη ζωή ανέδειξε τη σημασία των κοινοτήτων και τη δύναμη της τέχνης να εμπνέει την αλλαγή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και είναι τιμή μας που επεκτείνουμε τη συλλογή της Ακαδημίας με αυτά τα εξαιρετικά κομμάτια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Bill Kramer.

«Αυτά τα σημαντικά στοιχεία της κινηματογραφικής διαδικασίας, που θα στεγαστούν στο αρχείο, τη βιβλιοθήκη και το μουσείο μας, αναδεικνύουν τις συνεργατικές αρχές που δημιουργούν και παράγουν τις ταινίες που αγαπάμε», τόνισε.

«Επίσης, αποδεικνύουν τη μοναδική ικανότητα της Ακαδημίας να διαφυλάσσει όλο το φάσμα των μορφών της ιστορίας του κινηματογράφου. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους δωρητές μας για τις αξιοσημείωτες δωρεές τους προς την Ακαδημία και για τη δέσμευσή τους να αναδείξουν την κινηματογραφική μας ιστορία», κατέληξε.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών συλλέγει και συντηρεί κινηματογραφικό και σχετικό με τον κινηματογράφο υλικό από το 1927.

Η μόνιμη συλλογή της περιλαμβάνει περισσότερες από 13 εκατομμύρια φωτογραφίες, 8,3 εκατομμύρια αποκόμματα από τον τύπο, 95.000 σενάρια, 73.500 αφίσες, 145.000 σχέδια παραγωγής και ενδυματολογικού σχεδιασμού, 45.000 ηχογραφήσεις, 39.000 βιβλία, 1.900 ειδικές συλλογές, 242.000 κινηματογραφικά και βιντεοσκοπημένα αρχεία και 8.000 σκηνικά, αντικείμενα παραγωγής.

[ad_2]

Source link