Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Στο Μάλμε της Σουηδίας θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός

Written by on 8 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η Eurovision επιστρέφει για τρίτη φορά στο Μάλμε και για έβδομη φορά στη Σουηδία.

Στο Μάλμε της Σουηδίας θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2024.

Οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στο Malmö Arena την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2023 και ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision 2024 θα ακολουθήσει το Σάββατο 11 Μαΐου

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision επιστρέφει στη Σουηδία μετά την ιστορική νίκη της Loreen στη φετινή διοργάνωση στο Λίβερπουλ.

Διαφήμιση

Το Μάλμε επελέγη μετά από μία έντονη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων μεταξύ πολλών σουηδικών πόλεων, κατά την οποία εξετάστηκαν οι εγκαταστάσεις και οι χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων κάθε πόλης, η δυνατότητα φιλοξενίας χιλιάδων επισκεπτών, αποστολών, συνεργείων, θαυμαστών και δημοσιογράφων, οι υποδομές και άλλα κριτήρια.

Ο εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του Μάλμε.

«Η EBU είναι ενθουσιασμένη που το Μάλμε επελέγη ως διοργανώτρια πόλη για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Το Μάλμε κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Διαγωνισμού, αφού τον φιλοξένησε με επιτυχία αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 2013 – μετά την τελευταία νίκη της Loreen», δήλωσε.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη, η οποία έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και τις υποδομές που είναι ιδανικές για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης ζωντανής μουσικής στον κόσμο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Martin Österdahl, η δέσμευση του Μάλμε για ποικιλομορφία, συμπερίληψη και καινοτομία ταυτίζεται απόλυτα με το πνεύμα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Επιπλέον, το συμπαγές μέγεθός του και οι καλά αναπτυγμένες υποδομές μεταφορών σημαίνουν ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών, των μέσων ενημέρωσης και των θαυμαστών, θα μπορούν να κινηθούν εύκολα στην πόλη», σημείωσε.

«Η δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και τις πράσινες πρωτοβουλίες ταυτίζεται επίσης απόλυτα με τις δικές μας αξίες, αποτελώντας ιδανική διοργανώτρια πόλη του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision», πρόσθεσε.

Η Loreen με το τρόπαιο της Eurovision 2023.
Η Loreen με το τρόπαιο της Eurovision 2023 (Corinne Cumming/EBU)

«Το Μάλμε έδειξε τεράστιο πάθος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία που θα ενώσει θαυμαστές, καλλιτέχνες και θεατές σε όλο τον κόσμο», αποκάλυψε.

«Μαζί με τον οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT, θα δημιουργήσουμε μία εξαιρετική γιορτή της μουσικής, της ενότητας και της ποικιλομορφίας που θα μαγέψει τον κόσμο τον Μάιο του επόμενου έτους», κατέληξε.

Σύμφωνα με την Ebba Adielsson, εκτελεστική παραγωγός του SVT, όταν συγκεντρώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες, έγινε μία συνολική αξιολόγηση όλων των παραγόντων που σχετίζονται με τη διοργάνωση αυτού του τεράστιου γεγονότος.

Το Μάλμε επιλέχθηκε τελικά καθώς πληρούσε όλα τα κριτήρια και προσφέρει μία τοποθεσία με εξαιρετικούς χώρους και είναι μία πόλη όπου όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, όπως εξήγησε.

«Το Μάλμε είναι επίσης σταθερά προσηλωμένο στην παροχή τόσο σε όσους επισκέπτονται όσο και σε όσους ζουν στην πόλη, της δυνατότητας να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις», ανέφερε.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Μάλμε θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά τις διοργανώσεις του 1992 και του 2013 και είναι η πρώτη φορά που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα μίας χώρας για πέντε συνεχόμενους διαγωνισμούς.

Διαφήμιση

Η Σουηδία θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για έβδομη φορά το 2024, αφού προηγουμένως είχε φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στη Στοκχόλμη το 1975, το 2000 και το 2016, στο Γκέτεμποργκ το 1985, καθώς και τους δύο διαγωνισμούς στο Μάλμε.

«Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που υποδεχόμαστε και πάλι τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε», δήλωσε η Katrin Stjernfeldt Jammeh, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

«Το Μάλμε θα προσφέρει το ίδιο εκπληκτικό συναίσθημα όπως το 2013 – αλλά με νέες εμπειρίες το 2024. Διαθέτουμε σύγχρονες και βιώσιμες υποδομές και τη θέληση και την ικανότητα να διοργανώσουμε ένα κατάλληλο φεστιβάλ για όλες τις ηλικίες», τόνισε.

[ad_2]

Source link