Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Στενόμυαλη» η στάση της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες

Written by on 5 Ιουνίου 2023

[ad_1]

«Πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση».

Η Dua Lipa άσκησε κριτική στη «στενόμυαλη και κοντόφθαλμη» στάση της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες.

Τον Οκτώβριο, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Suella Braverman, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους «Αλβανούς εγκληματίες» και υποστήριξε ότι η Αγγλία ήταν αντιμέτωπη με μια «εισβολή» μεταναστών που διέσχιζαν τη Μάγχη με μικρές βάρκες.

Σε μία νέα συνέντευξή της στους Sunday Times η Dua Lipa, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κοσσοβάρους Αλβανούς γονείς, δήλωσε ότι την «πληγώνει» ο τρόπος με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση μιλά για τη μετανάστευση.

Διαφήμιση

«Όλες αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για τους μετανάστες; Πάντα ένιωθα ότι το Λονδίνο ήταν ένα αμάλγαμα πολιτισμών. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης», είπε.

«Έτσι, όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλάει για τους Αλβανούς, για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι, αλλά έτσι σκέφτονται πολλοί άνθρωποι», συνέχισε.

Η Dua Lipa τόνισε επίσης την ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες με μεγαλύτερη «ενσυναίσθηση».

«Όσο και αν προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή τη ρητορική, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι “οι μετανάστες έρχονται στη χώρα μας και παίρνουν τις δουλειές”», ανέφερε.

Dua Lipa - Romain Gavras

«Ωστόσο, οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ έχουν κερδίσει τα προς το ζην δουλεύοντας απίστευτα σκληρά», υπογράμμισε η 27χρονη τραγουδίστρια.

«Πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα τους, εκτός αν χρειαστεί από ανάγκη, από φόβο για την οικογένειά τους», πρόσθεσε.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Dua Lipa έλαβε την αλβανική υπηκοότητα κατά τη διάρκεια τελετής παρουσίας του προέδρου της χώρας Bajram Begaj (Μπαϊράμ Μπεγκάι).

Νωρίτερα φέτος, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama χαρακτήρισε «εγκληματικά» τα σχόλια της Suella Braverman για του Αλβανούς μετανάστες.

«Δυστυχώς, είδαμε να γίνονται διακρίσεις σε εμάς και την κοινότητά μας σε αυτή τη χώρα για λόγους πολιτικής. Ήταν μία πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τους Βρετανούς πολιτικούς», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Rishi Sunak τον Μάρτιο, ο Edi Rama χρησιμοποίησε την Dua Lipa ως παράδειγμα των θετικών που φέρνουν οι μετανάστες στη Βρετανία.

«Η Dua Lipa δεν είναι απλώς μία Βρετανίδα τραγουδίστρια, αλλά είναι μία Αλβανίδα μετανάστρια που ήρθε εδώ, όπως πολλοί άλλοι, για να χτίσει, να φροντίσει, να μαγειρέψει και να τραγουδήσει για εσάς, και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτή η κοινότητα αισθάνεται όχι μόνο ασφαλής αλλά και ότι αισθάνεται ότι τιμάται εδώ», είπε.

[ad_2]

Source link