Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Σε δημοπρασία τα σπάνια βιβλία του ντράμερ των Rolling Stones

Written by on 13 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ο Charlie Watts είχε στη συλλογή τις πρώτες εκδόσεις πολλών κλασικών βιβλίων.

Η συλλογή σύγχρονης λογοτεχνίας του Charlie Watts πρόκειται να βγει σε δημοπρασία και ένα από τα σπάνια βιβλία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις 300.000 λίρες.

Ο ντράμερ των Rolling Stones, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2021 σε ηλικία 80 ετών, ήταν μεγάλος βιβλιόφιλος και έχει συγκεντρώσει μία εντυπωσιακή συλλογή από πολλές πρώτες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και η πρώτη έκδοση του «The Great Gatsby», που διαθέτει μία χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα F. Scott Fitzgerald προς τον σεναριογράφο Harold Goldman της MGM.

Στην αφιέρωση αναφέρεται: «Για τον Harold Goldman, τον αυθεντικό “Gatsby” αυτής της ιστορίας, με τις ευχαριστίες μου που με άφησε να αποκαλύψω αυτά τα μυστικά του παρελθόντος του».

Διαφήμιση

Το βιβλίο, για το οποίο εκτιμάται ότι θα πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες, κατέχει περίοπτη θέση στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου Christie’s, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Τα βιβλία του Charlie Watts έχουν χαρακτηριστεί ως η «καλύτερη συλλογή σύγχρονων πρώτων εκδόσεων» που έχει βγει σε δημοπρασία τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Mark Wiltshire, ειδικός σε βιβλία και χειρόγραφα στον οίκο Christie’s, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι η συλλογή του Charlie Watts αντικατοπτρίζει «μια απίστευτα ευαίσθητη περιέργεια για τα καλύτερα της λογοτεχνίας».

Ο Charlie Watts συγκέντρωνε έργα κυρίως συγγραφέων του 20ού αιώνα, όπως οι James Joyce, Virginia Woolf, Graham Greene, George Orwell και Ernest Hemingway.

Charlie Watts - Rolling Stones

Μεταξύ των βιβλίων από τη συλλογή του ντράμερ των Rolling Stonεσ που πρόκειται να βγoυν σε δημοπρασία είναι ένα αντίτυπο της συλλογής «18 Ποιήματα» του Dylan Tomas που ανήκει στον ίδιο τον Ουαλό ποιητή.

Το βιβλίο φέρει τρεις σημειώσεις από τον Dylan Tomas: Μία στην οποία ο ποιητής αναφέρει ότι το αντίτυπο είναι δικό του, μία «όταν το παρουσιάζει στην πρώτη σοβαρή σχέση του και τη σβήνει» και «μετά το παρουσιάζει άλλη μία φορά σε μία επόμενη σύντροφο», εξηγεί ο Wiltshire.

Η περιέργεια του Charlie Watts «εκδηλώνεται στην αγάπη του για την αστυνομική λογοτεχνία», η οποία αποτελεί «σημαντικό μέρος» της συλλογής, σύμφωνα με τον Mark Wiltshire.

Η συλλογή του ντράμερ περιλαμβάνει τις πρώτες εκδόσεις βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι όπως «Τα Δεκατρία Προβλήματα» και «Φόνος Στο Πρεσβυτέριο», τα οποία εκτιμάται ότι θα πωληθούν προς 40.000 – 60.000 λίρες και 4.000 – 6.000 λίρες αντίστοιχα.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μία πρώτη έκδοση του βιβλίου «Το Κυνηγόσκυλο των Μπάσκερβιλ» της σειράς ιστοριών «Sherlock Holmes» του Arthur Conan Doyle με την εξής σημείωση: «Περιπλανήθηκα στο Dartmoor πριν γράψω αυτό το βιβλίο».

Οι σημειώσεις του Conan Doyle είναι «συχνά πολύ τυποποιημένες», οπότε αυτή είναι «πραγματικά πολύ ξεχωριστή», όπως τόνισε ο Mark Wiltshire.

Σε δημοπρασία βγαίνει επίσης και η jazz συλλογή του Charlie Watts, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία παρτιτούρα με σχόλια του «Porgy and Bess» του George Gershwin.

[ad_2]

Source link