Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Πώς ο πατέρας της διαμόρφωσε τις μουσικές επιρροές της

Written by on 17 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ο πατέρας της Olivia Rodrigo έχει μυήσει την τραγουδίστρια στα συγκροτήματα της εποχής του.

Η Olivia Rodrigo μπορεί να είναι μία από τις σύγχρονες πριγκίπισσες της pop, αλλά η 20χρονη τραγουδίστρια γεύτηκε τη δεκαετία του ’80 τον τελευταίο καιρό παρακολουθώντας συναυλίες των Depeche Mode και των The Cure μαζί με τον πατέρα της, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue.

Ενώ βρισκόταν στο δισκοπωλείο A-1 Record Shop στο East Village της Νέας Υόρκης με τη συντάκτρια Jia Tolentino της Vogue, η Olivia Rodrigo ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της στα ράφια με τους δίσκους ένα άλμπουμ των The Cure.

«Θα πάω να τους δω σε δύο εβδομάδες με τον πατέρα μου», είπε.

Διαφήμιση

«Μου συστήνει όλα τα συγκροτήματα που παρακολουθούσε όταν ήταν στην ηλικία μου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι Depeche Mode ήταν στη λίστα των κλασικών συγκροτημάτων που είχαν δει πρόσφατα επί σκηνής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Olivia Rodrigo αναφέρθηκε εκτενέστερα στον μεγάλο ρόλο που διαδραμάτισαν οι γονείς της στη διαμόρφωση των μουσικών επιρροών της.

Η Olivia Rodrigo γεννήθηκε στην κομητεία Riverside της Νότιας Καλιφόρνιας το 2003, τη χρονιά που η Taylor Swift μετακόμιζε στο Νάσβιλ για να γίνει αστέρας της country. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της θεραπεύτρια.

Οι γονείς της δεν ήταν μόνο οπαδοί του gothic new wave της δεκαετίας του ’80, καθώς στις προτιμήσεις τους υπήρχαν επίσης συγκρότημα του grunge της δεκαετίας του ’90 και του alternative rock των αρχών της δεκαετίας του 2000, όπως οι No Doubt, οι White Stripes και οι Weezer.

Olivia Rodrigo

Η Olivia Rodrigo θυμήθηκε ότι στην πρώτη συναυλία της ζωής της παρακολούθησε τους Weezer να εμφανίζονται στο φεστιβάλ της κομητείας τους.

Οι επιρροές της εκτείνονται όμως μέχρι τη δεκαετία του 1980. Στο YouTube υπάρχει ένα βίντεο όπου τραγουδάει το «Home Sweet Home» των Mötley Crüe σε έναν διαγωνισμό ταλέντων όταν ήταν οκτώ ετών.

«Έπαιρνα ένα μικρόφωνο από το Dollar Tree και έγραφα τραγούδια για το ότι χάθηκα στο σούπερ μάρκετ», περιέγραψε η Olivia Rodrigo.

«Πάντα τραγουδούσα. Είχα πάντα τεράστια κίνητρα για να κάνω πράγματα», πρόσθεσε.

Για ένα διάστημα, έλεγε ότι ήθελε να γίνει γυμνάστρια ολυμπιακού επιπέδου και είχε μία αφίσα της Gabby Douglas στον τοίχο της. Αλλά το Χόλιγουντ την καλούσε.

Η Olivia Rodrigo παρακαλούσε τους γονείς της να την πάνε στο Λος Άντζελες για να κάνει οντισιόν για διαφημίσεις, ρόλους, οτιδήποτε – ένα ταξίδι πέντε ωρών που έκαναν συχνά μετά το σχολείο.

«Η Olivia είχε μία ισχυρή αίσθηση επιμονής από παιδί, ειδικά όσον αφορά την υποκριτική. Για κάθε 50 οντισιόν στις οποίες πήγαινε, μπορεί να έπαιρνε έναν μικρό ρόλο», σημείωσε η μητέρας της Jennifer.

Διαφήμιση

«Ήμουν τόσο πεισματάρα. Δεν έχω ιδέα γιατί σκέφτηκα: “Αυτό θέλω να κάνω”», σχολίασε η Olivia Rodrigo.

[ad_2]

Source link