Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Πώς ένα τραγούδι του Sting αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «Oppenheimer»

Written by on 25 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Το κλασικό τραγούδι του Sting για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον κίνδυνο της πυρηνικής καταστροφής έδωσε την αφορμή στον Christopher Nolan να γνωρίσει καλύτερα τον J. Robert Oppenheimer.

Ο Christopher Nolan εξηγεί πώς αποτέλεσε έμπνευση ένα τραγούδι του Sting για τη νέα ταινία του «Oppenheimer» για τον J. Robert Oppenheimer, τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό που συχνά αποκαλείται «πατέρας της ατομικής βόμβας».

Το Manhattan Project, η ατομική βόμβα και η παρατεταμένη απειλή του πυρηνικού ολοκαυτώματος αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ.

Με τη σειρά του, ένα από αυτά τα επίκαιρα τραγούδια, το «Russians» του Sting έβαλε στο μυαλό του σκηνοθέτη Christopher Nolan έναν σπόρο που τελικά θα κατέληγε στη νέα ταινία του «Oppenheimer».

Διαφήμιση

«Άκουσα για πρώτη φορά (για τον Oppenheimer) όταν ήμουν παιδί. Αυτό το τραγούδι, το “Russians” του Sting, αναφέρεται στα “θανατηφόρα παιχνίδια” του Oppenheimer», δήλωσε ο Christopher Nolan στο Entertainment Weekly.

Ο οραματιστής σκηνοθέτης αποκάλυψε στη συνέχεια ότι σκεφτόταν συχνά αυτά τα «θανατηφόρα παιχνίδια» όταν ήταν παιδί.

«Μεγάλωσα στη Βρετανία σε μία εποχή που οι άνθρωποι ανησυχούσαν πολύ για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς. Όταν ήμουν 12 ή 13 ετών, οι φίλοι μου και εγώ ήμασταν απολύτως πεπεισμένοι ότι θα γινόταν πυρηνικός πόλεμος κάποια στιγμή στη ζωή μας», εξήγησε.

«Και στη συνέχεια, καθώς περνούσε ο καιρός, αυτός ο φόβος υποχώρησε και ο Oppenheimer έμεινε μαζί μου ως προσωπικότητα», ανέφερε.

«Έμαθα περισσότερα γι’ αυτόν με τα χρόνια – συμπεριλαμβανομένης αυτής της πληροφορίας ότι ο ίδιος και οι βασικοί επιστήμονες του Προγράμματος Μανχάταν δεν μπορούσαν να αποκλείσουν εντελώς το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα κατέστρεφε τον κόσμο. Και αυτό με έκανε κολλήσω», πρόσθεσε.

 

Ο Sting ήταν ομοίως γοητευμένος από τον ρόλο του J. Robert Oppenheimer στο Πρόγραμμα Μανχάταν και την κλιμάκωση των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου της δεκαετίας του 1980.

Ο πρώην frontman των Police εξήγησε το 2010 ότι εμπνεύστηκε το «Russians», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πρώτο σόλο άλμπουμ του «The Dream of the Blue Turtles» το 1985, όταν παρακολούθησε σοβιετική τηλεόραση μέσω μίας παράνομης δορυφορικής μετάδοσης σήματος.

Το «Russians» εξέφραζε την ελπίδα ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση θα έβρισκαν μία κοινή ανθρωπιά πριν καταστρέψουν τον κόσμο μέσω ενός πυρηνικού πολέμου.

Η μελωδία του «Russians» βασίζεται στη δημιουργία «Lieutenant Kije Suite» του Ρώσου συνθέτη Προκόφιεφ. Ο Sting ήθελε αρχικά να κάνει την ηχογράφηση του τραγουδιού στη Ρωσία, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό εξαιτίας πολιτικών παραγόντων.

[ad_2]

Source link