Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Προς πώληση κομμάτι της ιστορίας των Led Zeppelin

Written by on 23 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η κόρη του μακροχρόνιου μάνατζερ των Led Zeppelin διαθέτει προς πώληση το 10% του μεριδίου της στο συγκρότημα

Αν θέλατε ποτέ να αποκτήσετε ένα κομμάτι των Led Zeppelin, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας του rock and roll είναι προς πώληση, καθώς η κόρη του μακροχρόνιου μάνατζερ των Led Zeppelin, Peter Grant, πουλάει το 10% του μεριδίου της στο θρυλικό συγκρότημα.

Η Helen Grant δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι αναμένει να εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το μερίδιό της στους Led Zeppelin.

Διαφήμιση

«Πρέπει να εξετάσω ποιος θα είναι το κατάλληλο πρόσωπο», δήλωσε.

Οι Led Zeppelin, το βρετανικό ροκ συγκρότημα γνωστό για επιτυχίες όπως το «Stairway to Heaven» και το «Whole Lotta Love», δημιουργήθηκαν το 1968 από τον τραγουδιστή Robert Plant, τον κιθαρίστα Jimmy Page, τον μπασίστα John Paul Jones και τον ντράμερ John Bonham.

Διαλύθηκαν το 1980 μετά το θάνατο του John Bonham σε ηλικία 32 ετών.

Ο Peter Grant διετέλεσε μάνατζέρ τους και ήταν γνωστός για τις αδίστακτες επιχειρηματικές τακτικές του, οι οποίες όμως συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία των Led Zeppelin.

Led Zeppelin - Peter Grant
Οι Led Zeppelin και ο Peter Grant (Tom Hanley / Alamy Stock Photo)

Οι διαπραγματεύσεις του για το συμβόλαιό του με την Atlantic Records, οι οποίες βοήθησαν το συγκρότημα να διατηρήσει το 90% των εσόδων από τις συναυλίες, ήταν πρωτοφανείς εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Guardian.

«Πάντα ακολουθούσα το ένστικτό μου, κάτι που έχω πάρει από τον μπαμπά. Ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποχωρήσω», είπε η Helen Grant για την πώληση του μεριδίου της στους Led Zeppelin.

«Έχω πέντε παιδιά, τέσσερα θετά παιδιά και επτά εγγόνια. Ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Και θα είναι απίστευτο που θα μπορέσω να κάνω κάτι με την κληρονομιά του μπαμπά – ίσως μία ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ», πρόσθεσε.

Η Helen Grant κληρονόμησε το μισό από το 20% των δικαιωμάτων του συγκροτήματος που κατείχε ο πατέρας της, όταν εκείνος πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1995 σε ηλικία 60 ετών. Το άλλο 10% πήγε στον γιο του Grant, τον Warren.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μερίδιο των Led Zeppelin προσφέρεται προς πώληση από κάποιον άλλον εκτός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος.

«Πάντα πίστευα ότι ο πατέρας μου ήταν το πέμπτο μέλος των Led Zeppelin, όλοι το έλεγαν», δήλωσε η Helen Grant στον Guardian.

«Έβαζε τους καλλιτέχνες του σε ένα βάθρο – οτιδήποτε ήθελαν ή χρειάζονταν, ο μπαμπάς το έκανε. Φρόντιζε τα πάντα. Δεν θα υπήρχαν οι Led Zeppelin όπως τους ξέρουμε χωρίς αυτόν. Ήταν η κινητήρια δύναμη», τόνισε.

[ad_2]

Source link