Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Πού Πάω»: Νέο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου

Written by on 8 Οκτωβρίου 2020

[ad_1]

Η Μαρία Παπαγεωργίου μοιράζεται ένα νέο τραγούδι.

Το «Πού Πάω» είναι το τέταρτο τραγούδι από τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζει η Μαρία Παπαγεωργίου με τον ενορχηστρωτή και συνθέτη Σταύρο Ρουμελιώτη.

Η Μαρία Παπαγεωργίου ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής.

Έχει στο ενεργητικό της τέσσερις δίσκους σε πρωτογενείς συνθέσεις, έναν δίσκο που περιέχει ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών με αφορμή τις 80 και πλέον εμφανίσεις της στο «Σταυρό του Νότου», αλλά και την πιο πρόσφατη «Αλληλογραφία», μια δισκογραφική πρόταση που ήρθε από τον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη με επανεκτελέσεις κυρίως «κρυμμένων» τραγουδιών του, αλλά και πιο γνωστών, με τη δική της «ανάγνωση».

Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και ραδιοφωνικές εκπομπές, είναι performer στο χοροθέατρο Quasi Stellar της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη και μέλος της ομάδας «Κοπέρνικος» του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, κάνοντας παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο» και το Μέγαρο Μουσικής.

Την άνοιξη του 2020, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, η Μαρία Παπαγεωργίου κυκλοφόρησε ψηφιακά το δίσκο «ΕΣΟΡίΑ», που περιλαμβάνει επτά έργα διεθνούς ρεπερτορίου.

Παράλληλα βρίσκεται στην ολοκλήρωση του επόμενου δίσκου της, σε συνεργασία με τον συνθέτη και ενορχηστρωτή Σταύρο Ρουμελιώτη, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.

Το σημείωμα της Μαρίας Παπαγεωργίου

«Θα θέλω να πάω στο Πεκίνο. Εκείνο, όμως, φαντάζει μακριά. Το ίδιο και η Νουακσότ, αλλά και το Βαλπαραΐσο. Θα θέλω να είμαι στα εξώφυλλα των περιοδικών. Θα θέλω ίσως να είμαι γράμμα σκαλισμένο σε δέντρο. Θα θέλω να ‘μαι ο εξάχρονος Αχμέντ στην Πλατεία Βικτωρίας. Ή η κυρία Χρυσάνθη που μένει Ηπείρου και Πατησίων, στον 6ο.

Θέλω πολλά λες. Τα έχω όλα σου λέω. Τα έχω στον Ζέφυρο στα Πετράλωνα, στα Παναθήναια στη Μαυρομιχάλη και στο Πάλας στην Υμηττού.

Είναι πάνω στο τραπεζάκι στο δωμάτιο μου και περιμένουν να διαβαστούν. Τα βλέπω από την ταράτσα μου. Μέσα στα σπίτια και τις αυλές. Τα βλέπω συνέχεια στον τοίχο μου. Τον τοίχο με τις αφίσες, αλλά και αυτόν με το timeline.

Στα tabloids που κρέμονται απ’ τα περίπτερα. Στις ζακέτες με τις τρεις ρίγες που φοράνε τα δεκαεξάχρονα και χορεύουν γύρω απ’ τα Jbl.

Κάθε μέρα και κάθε νύχτα, άλλος θα γίνομαι και μ’ άλλων λόγια, για άλλες αγάπες θα μιλάω», αναφέρει για το νέο τραγούδι της.

[ad_2]

Source link