Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Πέθανε η Ντίνα Κώνστα (pics)

Written by on 3 Ιουλίου 2022

[ad_1]

Με ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια.

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε στη Σάμο το 1938. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Μάλιστα, για να πληρώνει τις σπουδές αυτές, εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων.

Οι γονείς της δεν ήθελαν να την δουν «θεατρίνα» κι έτσι σπούδαζε κρυφά. Μια από τις καθηγήτριες της ήταν η Μαίρη Αρώνη. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1965, στην Ελεύθερη Σκηνή.

Πρωταγωνίστησε σε πλήθος παραστάσεων και τηλεοπτικών σειρών, όπως «Τρεις Χάριτες», «Δις εξαμαρτείν» και «Το σόι μας».

Όμως, ο ρόλος που έκανε το κοινό να την λατρέψει και ταυτίστηκε μαζί του, ήταν αυτός της Ντένης Μαρκορά στο σήριαλ «Δύο ξένοι».

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο θέατρο, ήταν ο ρόλος της Σωτηρίας Μπέλου στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ρεμπέτισσα».

Ελεύθερο πνεύμα, δεν παντρεύτηκε ποτέ καθώς δεν ήθελε αυτού του είδους τη δέσμευση. Παλαιότερα είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή ήταν «αυτοκαταστροφικό» άτομο.

Ήταν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη από μικρή, μάλιστα το όνομά της βρισκόταν στην «μαύρη λίστα» της Χούντας.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε ίδρυμα καθώς υπέφερε από άνοια.

Σε συνέντευξή της είχε πει: « Ήθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτά που έκανα. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ σπουδαίες. Τι μετράει; Οι σπουδαίες στιγμές» .

Αντίο, Ντένη….

The post Πέθανε η Ντίνα Κώνστα (pics) appeared first on E-STAGE.

[ad_2]

Source link