Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Tom Odell κυκλοφορεί το single «monster v.2»

Written by on 2 Απριλίου 2021

[ad_1]

«Έγραψα το “Monster” προσπαθώντας να ξεπεράσω τη μάχη μου με τα προβλήματα υγείας», εξομολογείται Tom Odell.

Ο βραβευμένος με BRIT Award και Ivor Novello τραγουδοποιός και πλατινένιος καλλιτέχνης Tom Odell παρουσιάζει το νέο single «monster v.2».

Μετά από μια δύσκολη περίοδο με την ψυχική υγεία του που κράτησε όλο το 2018 και σχεδόν όλο το 2019, ο Tom Odell κατάφερε να ξεφύγει γράφοντας καινούργια μουσική, βάζοντας όλα τα συναισθήματα του σε αυτά τα νέα τραγούδια που θα περιλαμβάνονται στο τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο «monsters», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου από την Columbia Records / Sony Music.

Η αναγέννηση και οι δυνατότητες του είναι φανερές σε αυτή τη δουλειά.

Το πρώτο single από το άλμπουμ ήταν το «numb». Αφού κυκλοφόρησε μια ακουστική εκδοχή του «monster», του ομότιτλου τραγουδιού του άλμπουμ, ο Tom Odell κυκλοφορεί την πρωτότυπη εκδοχή ως «monster v.2», η οποία είναι γεμάτη από συνθεσάιζερ και electro beats

Το νέο single συνεχίζει τη μελαγχολία του «numb» και ο στίχος του ρεφρέν «είσαι απλά ένα τέρας και δεν φοβάμαι» ήταν αρχικά εμπνευσμένος από την ομιλία της ακτιβίστριας Greta Thunberg κατά του Donald Trump στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ το 2019 για την κλιματική αλλαγή. Στη συνέχεια ο Tom Odell εξέλιξε το ρεφρέν και τελικά αναφέρεται στη συνεχιζόμενη μάχη του με το άγχος.

Το music video του «monster v.2.» αποτελείται από μικρότερα video στα οποία οι θαυμαστές του τραγουδιστής εκφράζουν τι σημαίνει για εκείνους η λέξη «τέρας».

Ο Tom Odell δήλωσε: «Το 2019 το άγχος μου αυξήθηκε και έπρεπε να σταματήσω να κάνω μουσική για λίγο καιρό. Υπήρχε μια περίοδος που ένιωθα ότι δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι χωρίς να έχω κρίση πανικού. Έγραψα το “Monster” προσπαθώντας να ξεπεράσω τη μάχη μου με τα προβλήματα υγείας. Όσο περισσότερο μιλούσα γι’ αυτό το θέμα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι πολλοί άνθρωποι περνούν το ίδιο πράγμα».

«Ζήτησα από τους θαυμαστές να μου δείξουν τι σημαίνει η λέξη “τέρας” για αυτούς και σκέφτηκα να κάνω ένα video 30 δευτερολέπτων για το Instagram ή κάτι παρόμοιο, αλλά την πρώτη φορά που έβαλα όλα τα clips μαζί, έκλαψα. Ήταν τόσο συγκινητικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους να είναι τόσο ευάλωτοι. Έτσι έσβησα όλο το υπόλοιπο video που έκανα για το τραγούδι και κατέληξα σε αυτό το μουσικό video, καθώς ήταν πολύ καλό. Νομίζω είναι ένα από τα πιο δυναμικά videos που έχω κάνει», περιέγραψε.

Ο Tom Odell παρουσίασε πρόσφατα για πρώτη φορά το «monster» σε μια ακουστική εμφάνιση στο «The Graham Norton Show».

Ο Tom Odell εργάζεται ως μουσικός από την ηλικία των 21 ετών και το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο «Long Way Down», ανέβηκε στο No. 1 των βρετανικών charts. Έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια streams, έχει τρία άλμπουμ του που ανέβηκαν στον Top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου και δύο singles που εμφανίστηκαν στο Top 10, βραβείο στην κατηγορία «Critic’s Choice» στα BRIT Awards του 2013 και επίσης έχει βραβευθεί με το σημαντικό Ivor Novello Award ως «Τραγουδοποιός της Χρονιάς».

Τώρα, σε ηλικία 30 ετών, είναι ξεκάθαρο για τον Tom Odell ότι ο θόρυβος που έγινε με το ντεμπούτο του, ξεκίνησε όμορφα αλλά τελικά έγινε εμμονή. Έφτασε στο αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν αμέσως μετά την περιοδεία του «Jubilee Road», πήγε στο Λος Άντζελες  για να αρχίσει να ηχογραφεί το επόμενο άλμπουμ του.

«Όλο αυτό το άγχος που είχα για χρόνια, εκείνη την περίοδο έγινε χειρότερο και ο ξύπνησα μια μέρα και δεν μπορούσα να γράψω άλλη μουσική», αποκαλύπτει ο Tom Odell.

Ήξερε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Στο τέλος γύρισε πίσω στη χώρα του και πήγε στο σπίτι των γονιών του και σιγά – σιγά βελτιώθηκε.

Αργά αλλά σταθερά, ο Tom Odell μετέφερε αυτή την εμπειρία στο νέο άλμπουμ. Επίσης συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε οι στίχοι που είχε στο μυαλό του να ταιριάζουν με τη μουσική του, γι’ αυτό πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ δημιουργήθηκαν με τον τραγουδοποιό Laurie Blundell και τον παραγωγό Miles James.

Έτσι οδηγήθηκε σε ηλεκτρονικό και bedroom pop ήχο, με τον οποίο έχει εμμονή τα τελευταία χρόνια. Αυτή η καινούργια αγάπη για την electro pop ήρθε με την άφιξη της πανδημίας και τα τραγούδια δημιουργήθηκαν με ένα πιο φυσιολογικό τρόπο. Ήταν μια κίνηση που έγινε από την επιθυμία του για την εξερεύνηση ενός νέου τρόπου ηχογράφησης. Και ενώ η νέα του μουσική είναι λίγο πιο μελαγχολική και πιο βαριά, υπάρχει πάντα μια χαρούμενη πινελιά, που σημαίνει ότι είναι πάντα σε θέση να κάνει υπέροχη pop, κρύβοντας τη θλίψη σε μελωδίες.

Σε αυτή την παράξενη εποχή, τα νέα τραγούδια του αντιπροσωπεύουν την αρχή του δεύτερου κεφαλαίου στο μουσικό ταξίδι του Tom Odell.

[ad_2]

Source link