Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Paul McCartney «κατηγορεί» τον Bruce Springsteen ότι «κατέστρεψε τις συναυλίες»

Written by on 29 Ιουνίου 2023

[ad_1]

«Του είπα “εσύ φταις φίλε”».

Ο Paul McCartney αστειεύτηκε ότι ο Bruce Springsteen «κατέστρεψε τις συναυλίες για τους πάντες», καθώς το κοινό περιμένει πλέον να παρακολουθήσει συναυλίες διάρκειας τριών έως τεσσάρων ωρών.

Ο 81χρονος θρύλος των Beatles κατηγόρησε τον Bruce Springsteen ότι ξεκίνησε την τάση των συναυλιών – μαμούθ που διαρκούν για ώρες, σε αντίθεση με την εποχή της ακμής του εμβληματικού συγκροτήματος από το Λίβερπουλ τη δεκαετία του ’60, όταν έδιναν συναυλίες μόλις και μετά βίας μίας ώρας, αν οι θαυμαστές τους ήταν τυχεροί.

«Αυτές τις ημέρες, λίγο πολύ, υπάρχει ο κεντρικός καλλιτέχνης και μπορεί να υπάρχει και ένας καλλιτέχνης για την προθέρμανση του κοινού», είπε ο Paul McCartney στο podcast «Conan O’Brien Needs A Friend ».

Διαφήμιση

«Τότε (τη δεκαετία του 1960), υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο πρόγραμμα μίας συναυλίας επειδή κανείς δεν τραγουδούσε πολύ, τώρα όμως οι άνθρωποι τραγουδούν τρεις ή τέσσερις ώρες», εξήγησε.

«Κατηγορώ τον Bruce Springsteen – του το έχω πει, του είπα “εσύ φταις φίλε”», αστειεύτηκε.

Ο Paul McCartney ανέφερε ότι προσπάθησε να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους, σε αντίθεση με το σημερινό φαινόμενο των πολύωρων συναυλιών, οι εμφανίσεις την εποχή των Beatles ήταν αρκετά σύντομες.

«Δεν μπορείς τώρα να εμφανιστείς για μία ώρα, παλιά εμφανιζόμασταν για μισή ώρα. Αυτό έκαναν οι Beatles – μισή ώρα και πληρωνόμασταν γι’ αυτό», σημείωσε.

Chris Martin - Coldplay

«Προσπάθησα να καταλάβω γιατί ήταν τόσο σύντομο. Λοιπόν, επειδή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο πρόγραμμα, και νομίζω ότι όταν πήγαινες σε μία εκδήλωση, αν ήσουν κωμικός, ο διοργανωτής έλεγε: “Πόση ώρα μπορείς να εμφανιστείς; Τέσσερα λεπτά;”», θυμήθηκε.

«Ο τύπος θα έλεγε ναι, οπότε θα εμφανιζόταν για τέσσερα λεπτά και έτσι σκεφτήκαμε: “Καλά, μισή ώρα είναι σαν έπος”. Δεν φαινόταν παράξενο», πρόσθεσε.

Φυσικά, τα σχόλια του Paul McCartney για τον Bruce Springsteen ήταν καθαρά χιουμοριστικά.

Πέρυσι, λίγες ημέρες πριν από τα 80α γενέθλιά του, ο Macca είχε ανεβάσει τον Bruce Springsteen στη σκηνή σε συναυλία του στην πατρίδα του 73χρονου τραγουδιστή, το Νιού Τζέρσεϊ, για να παίξουν ντουέτο μερικά τραγούδια ως «δώρο γενεθλίων στον εαυτό του».

Στη συνέχεια, ο Paul McCartney γιόρτασε τα 80α γενέθλιά του με μία τρίωρη συναυλία στο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ Glastonbury.

Ο Paul McCartney ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία καλλιτέχνης που έγινε επικεφαλής του Glastonbury και φέτος επέστρεψε στο φεστιβάλ, αλλά μόνο ως θεατής.

[ad_2]

Source link