Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Moby συναντά τον Gregory Porter και την Amythyst Kiah στο ανανεωμένο «Natural Blues»

Written by on 3 Μαΐου 2021

[ad_1]

Αυτή η νέα έκδοση του «Natural Blues» απογειώνεται με μια ανανεωμένη ενέργεια.

Ο Moby παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του τραγουδιού του «Natural Blues» με τη συμμετοχή του Gregory Porter και της Amythyst Kiah.

Αυτό είναι το τρίτο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ «Reprise» του Moby, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Deutsche Grammophon / Universal Music στις 28 Μαΐου και θα περιέχει διασκευασμένες εκδόσεις των πιο κλασικών και εμβληματικών τραγουδιών της προσωπικής δισκογραφίας του.

Το «Natural Blues» συμπεριλήφθηκε αρχικά στο πρωτοποριακό άλμπουμ «Play» του Αμερικανού DJ, τραγουδιστή, τραγουδοποιού και μουσικού που κυκλοφόρησε το 1999.

Πιστή στο πρωτότυπο κομμάτι αλλά εξαιρετικά σύγχρονη, αυτή η νέα έκδοση απογειώνεται με μια ανανεωμένη ενέργεια, ενώ οι εκφραστικές ερμηνείες του Gregory Porter και της Amythyst Kiah συναντούν την Καλλιτεχνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης για να συνθέσουν ένα δυναμικό  και συγκινητικό αποτέλεσμα.

Το μουσικό βίντεο για το «Natural Blues» περιλαμβάνει υλικό από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ «Moby Doc», το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Rob Bralver.

Ο Moby εμφανίζεται στην πλαγιά ενός βουνού στην έρημο, εικόνες στις  οποίες συνδυάζονται πλάνα του Gregory Porter και της Amythyst Kiah να τραγουδούν.

Ο Porter πρόσφατα βιντεοσκόπησε το μέρος του για το βίντεο υπό ασφαλείς συνθήκες για τον COVID στο σπίτι του Moby, με τους δύο καλλιτέχνες να συναντιούνται για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο από την αρχή της πανδημίας.

Moby

Ο Moby εξηγεί: «Είχα τραγούδια που είναι γεμάτα απελπισία και μερικά είναι εορταστικά, αλλά πιο συχνά από ό τι δεν υποθέτω, η μουσική μου ζει σε ένα γλυκόπικρο ενδιάμεσο».

«Οι ερμηνείες των Gregory Porter και Amythyst Kiah φέρνουν μια νέα αίσθηση λαχτάρας στο τραγούδι που περιλαμβάνει τόσο φωτεινές όσο και σκοτεινές αποχρώσεις. Οι προσεγμένες ερμηνείες τους φέρνουν βαθιές μικροδιαφορές στο κομμάτι μόνο που εκείνοι θα μπορούσαν να προσφέρουν με μοναδικό τρόπο», συνεχίζει.

Ο Gregory Porter σχολιάζει: «Όταν άκουσα για πρώτη φορά το “Natural Blues” του Moby, ένιωσα μια άμεση σύνδεση με το τραγούδι. Φαινόταν πολύ μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα πολύ παλιό. Οι διαφορετικές επιρροές που διαθέτει αυτή η μουσική έρχονται ξανά στην επιφάνεια σε αυτήν τη νέα έκδοση, δυναμώνοντας την ψυχή, το πνεύμα και τη φωνή μιας άλλης εποχής. Είναι χαρά μου να προσφέρω τη φωνή μου σε αυτήν την κλασική μελωδία, που έχει διασκευαστεί και ανανεωθεί».

Η Amythyst Kiah αναφέρει: «Ήταν τιμή που μου ζητήθηκε να τραγουδήσω σε αυτό το απίστευτο remix του “Natural Blues”. Θυμάμαι να ακούω το τραγούδι ως παιδί, αλλά μόλις άρχισα να μελετάω την παλαιότερη μουσική στο πανεπιστήμιο, συνειδητοποίησα ότι άκουγα τη φωνή της Vera Hall, η οποία είχε παρθεί από τη συλλογή του (εθνομουσικολόγου) Lomax».

«Παίζω το “Natural Blues” εδώ και χρόνια και είναι το παράδειγμα που δίνω όταν μιλάω σε ανθρώπους σχετικά με τη σημασία των εξωτερικών ηχογραφήσεων και των τόπων στους οποίους μας μεταφέρουν μουσικά. Είναι κάτι περισσότερο από ό,τι θα ήλπιζα που επιστρέφω στην αρχή με αυτόν τον τρόπο. Είναι απίστευτο που ακούω τη φωνή μου μαζί με τον Gregory Porter και χαίρομαι που μοιράζομαι αυτό το τραγούδι με έναν τόσο απίστευτο ερμηνευτή», προσθέτει.

Εκτός από το «Natural Blues», προάγγελοι του άλμπουμ «Reprise» είναι το «Porcelain» με τη συμμετοχή του Jim James (My Morning Jacket) και το «The Lonely Night» με τους θρυλικούς καλλιτέχνες Kris Kristofferson και Mark Lanegan.

[ad_2]

Source link