Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Lil Wayne φοβόταν να συνεργαστεί με τον Eminem

Written by on 25 Ιουλίου 2023

[ad_1]

«Γνωρίζω ήδη το χάρισμα και την κατάρα που έχει».

Ακόμη και ο Lil Wayne αγχώνεται πριν συνεργαστεί με έναν σούπερ σταρ όπως ο Eminem.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τα 50 χρόνια του hip-hop, ο Lil Wayne αποκάλυψε ότι «φοβόταν» στην ιδέα να ζητήσει από τον Eminem να συνεργαστεί μαζί του για πρώτη φορά.

«Πραγματικά φοβόμουν όταν τηλεφώνησα στον Eminem για να κάνουμε ένα τραγούδι. Είναι ένα τέρας», δήλωσε ο 40χρονος ράπερ.

Διαφήμιση

«Πρέπει να έχει το ίδιο πράγμα που έχω και εγώ με τις λέξεις. Σαν να μην μπορούμε να τις βγάλουμε από το κεφάλι μας. Κάθε έννοια, κάθε πτυχή τους. Πράγματα που κάνουν ρίμα, τα ακούμε», συνέχισε.

«Γνωρίζω ήδη το χάρισμα και την κατάρα που έχει. Και μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο τα συνδυάζει», ανέφερε.

Εκείνη την εποχή, ο Lil Wayne είχε ήδη συνεργαστεί με άλλους κορυφαίος ράπερ όπως οι Snoop Dogg, Rick Ross, Drake και Nicki Minaj, αλλά ως θαυμαστής του Eminem, η προσέγγισή του στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διαφορετική.

Ο Lil Wayne και ο Eminem συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο τραγούδι «Forever» του Drake το 2009, στο οποίο συμμετείχε και ο Kanye West.

Πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη συνεργασία στο «Drop The World» από το άλμπουμ «Rebirth» του Lil Wayne το 2010 και επανενώθηκαν στο «No Love» από το άλμπουμ «Recovery» του Eminem την ίδια χρονιά.

Lil Wayne

Το θαρραλέο τηλεφώνημα του Lil Wayne στον Eminem απέδωσε καρπούς, καθώς όλες οι συνεργασίες τους σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Το «Forever» έφτασε στο Νο. 8 του Billboard Hot 100, ενώ το «Drop The World» ανέβηκε στο Νο. 18 και το «No Love» στο Νο. 24 – και με τα τρία τραγούδια να γίνονται τελικά πολυπλατινένια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στους NYT, ο Lil Wayne μοιράστηκε τον θαυμασμό του για τον JAY-Z.

«Για εμένα, ο Shawn Carter, ο Jay-Z, ήταν ο θεός των λέξεων. Θα μπορούσε να γράψει ξανά τα βιβλία της αγγλικής γλώσσας», υποστήριξε ο ράπερ.

«Έμαθα τον Jay ακούγοντας τον Biggie. Έμαθα το “Lucky Me” από το “In My Lifetime, Vol. 1” από την αρχή μέχρι το τέλος. Το έβαλα σε τραγούδια και ακόμα ξεκινάω κάθε συναυλία λέγοντας λέξεις από αυτό το τραγούδι», εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο Lil Wayne παρέθεσε τους στίχους του «Lucky Me»: «’Και ορκίζομαι σε όλα όταν φύγω από αυτή τη γη / θα είμαι και με τα δύο πόδια, ποτέ με τα γόνατα στο χώμα / θα μπορούσες να με δοκιμάσεις / αλλά όταν πιέζω πονάει / καλά…»

Διαφήμιση

«Και αυτό που είναι τρελό είναι ότι σταματάμε τη μουσική σε αυτό το σημείο και το κοινό τραγουδάει το υπόλοιπο μαζί μου σαν να το έγραψα εγώ. Αλλά αυτό είναι όλο του Jay», είπε ο Lil Wayne.

[ad_2]

Source link