Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Jack Savoretti συναντά τον Nile Rodgers στο φωτεινό «Who’s Hurting Who» και ανακοινώνει νέο άλμπουμ

Written by on 7 Μαΐου 2021

[ad_1]

Με ένα λαμπερό soul-pop τραγούδι ανοίγει ο Jack Savoretti τον κύκλο του νέου άλμπουμ του «Europiana».

Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jack Savoretti επιστρέφει με το ακαταμάχητο single «Who’s Hurting Who», ένα pop τραγούδι με disco επιρροές σε συνεργασία με τον θρυλικό Nile Rodgers.

Το «Who’s Hurting Who» είναι το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ του Jack Savoretti, με τίτλο «Europiana», που θα κυκλοφορήσει από την EMI Records / Universal Music στις 25 Ιουνίου.

Σε παραγωγή των Nile Rodgers και Mark Ralph (Tove Lo, MARINA), το «Who’s Hurting Who» είναι ένα λαμπερό κομμάτι soul-pop μουσικής που αναδεικνύει τέλεια τη σαγηνευτική ερμηνεία του Savoretti.

Με τον dance ρυθμό, τους αστραφτερούς ήχους τις κιθάρας και τα πλούσια έγχορδα, το τραγούδι αντιπροσωπεύει πλήρως τη διάθεση του «Europiana» να προσφέρει φυγή από την πραγματικότητα, ένα άλμπουμ που ο Savoretti περιγράφει ως «η μουσική των καλοκαιρινών της παιδικής ηλικίας μου, ανακατασκευασμένη για το σήμερα».

Ωστόσο, παρά το αδιαμφισβήτητα ευχάριστο πνεύμα του, το «Who’s Hurting Who» έχει επίσης έντονη συναισθηματική δύναμη.

«Είναι η δική μου προσέγγισε στο τραγούδι “Nobody Wins” του Kris Kristofferson, σχετικά με τη συμπεριφορά με την οποία είμαι πολύ εξοικειωμένος, αλλά ελπίζω ότι την έχω αφήσει πίσω μου. Είναι ένα σοβαρό τραγούδι σε μια λαμπερή συσκευασία», δηλώνει ο Jack Savoretti.

Στο επίσημο μουσικό βίντεο για το «Who’s Hurting Who», που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα, θα εμφανιστεί και ο Rodgers. «Ο Nile φέρνει ρυθμό, γοητεία και κομψότητα, όλα όσα είναι το “Europiana”», λέει ο Savoretti του για τον συνιδρυτή των Chic.

Το «Europiana», το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Jack Savoretti, θα διαδεχθεί το χρυσό δίσκο «Singing Τo Strangers» που κυκλοφόρησε το 2029 και χάρισε στον τραγουδιστή το πρώτο του No. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή τη φορά ο Savoretti έκανε ηχογραφήσεις στα φημισμένα Abbey Road Studios του Λονδίνου με κορυφαίους παραγωγούς όπως ο Cam Blackwood (London Grammar, Florence + the Machine) και προσέγγισε το άλμπουμ με περισσότερη αυτοπεποίθηση και φαντασία από ποτέ.

Ορισμένα τραγούδια ηχογραφήθηκαν επίσης στο σπίτι του Jack Savoretti, στο Oxfordshire της Αγγλίας και περιλαμβάνουν συμμετοχές από τη σύζυγό του, την ηθοποιό Jemma Powell και τα τρία παιδιά του.

«Για εβδομάδες ζούσαμε κυριολεκτικά στην “Europiana”. Η μπάντα έφτανε και κάναμε ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα, τρώγοντας φαγητό έξω με πολλά τριαντάφυλλα. Μετά μπαίναμε για να γράψουμε σε αυτό που είναι συνήθως το σαλόνι μου, αλλά έγινε στούντιο. Ο ήλιος και η διασκέδαση μπήκαν στα τραγούδια», περιγράφει ο ίδιος.

«Το “Singing To Strangers” ήταν το πρώτο μου άλμπουμ που δεν ήταν μιλούσε μόνο για εμένα, το οποίο μου άρεσε. Το “Europiana” το προχωρά περισσότερο. Υπάρχουν περισσότεροι χαρακτήρες και μεγαλύτερες ιδέες. Κοιτάζω τον κόσμο, όχι προς τα μέσα», εξηγεί.

«Το “Europiana” δεν είναι ένας ήχος. Είναι αναφορές και εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν. Είναι η μουσική των καλοκαιρινών παιδικών μου χρόνων, ανακατασκευασμένη για το σήμερα», τονίζει.

Το tracklist του «Europiana»

1. I Remember Us
2. Secret Life
3. Who’s Hurting Who
4. When You’re Lonely
5. More Than Ever
6. Too Much History
7. Dancing In The Living Room
8. Each And Every Moment
9. The Way You Said Goodbye
10. Calling Me Back To You
11. War Of Words

[ad_2]

Source link