Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Billy Idol επιστρέφει με το νέο single «Cage» και ανακοινώνει EP – Hit Channel

Written by on 18 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Ο Billy Idol παρουσιάζει το πρώτο τραγούδι από το νέο EP του.

Ο Billy Idol επιστρέφει με το EP «The Cage», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου από την Dark Horse Records.

Το «The Cage» ακολουθεί την κυκλοφορία του EP «The Roadside» το 2021, το οποίο περιλάμβανε την επιτυχία «Bitter Taste» που ανέβηκε στο Top 15 των ραδιοφώνων στις ΗΠΑ και απέσπασε επαίνους τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Όπως και στο «The Roadside», ο Billy Idol συνεργάζεται στο «The Cage» με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Steve Stevens.

Ο Billy Idol παρουσιάζει την πρώτη γεύση από το EP κυκλοφορώντας το punk rock τραγούδι «Cage», μαζί με ένα βίντεο που σκηνοθέτησε ο Steven Sebring (Patti Smith, Jack White).

«Βγαίνοντας από την περίοδο του lockdown, οι άνθρωποι είχαν αποθηκεύσει πολλή ενέργεια», αναφέρει ο συμπαραγωγός Tommy English (Kacey Musgraves, BØRNS), ο οποίος έγραψε επίσης τρία από τα κομμάτια του EP μαζί με τους Idol, Stevens και Joe Janiak (Ellie Goulding, Adam Lambert).

«Αυτή ήταν η έμπνευση για το “Cage”. Να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε τα πράγματα που μας έλειπαν. Και αυτό περιλαμβάνει το να μην φοβόμαστε να κάνουμε ένα τρανταχτό punk rock τραγούδι όπως το “Cage”. Και δεν ανησυχούσαμε για το αν ταιριάζει πουθενά, γιατί απλά ακούγεται τόσο πολύ σαν τον Billy», εξηγεί.

Ο Billy Idol ανακοίνωσε την κυκλοφορία του EP στο Variety μαζί με το σχέδιο για ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, σε σκηνοθεσία του Jonas Akerlund (Paul McCartney, Madonna). Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς η ταινία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της παραγωγής.

Βασιζόμενος στη δύναμη που συγκέντρωσε από την περσινή κυκλοφορία του EP «The Roadside», ο Billy Idol έδειξε για άλλη μια φορά το συνεργατικό πνεύμα του για να διευρύνει την ήδη τεράστια μουσική παλέτα του, παίρνοντας το καλύτερο από το παρελθόν για να το τυλίξει σε κάτι ολοκαίνουργιο.

«Στο τελευταίο EP προετοιμαζόμασταν κάπως γι’ αυτό. Αυτό το ΕΡ είναι πολύ περισσότερο επιθετικό. Πολλές περισσότερες κιθάρες. Και αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό», δηλώνει ο Billy Idol.

«Ήμασταν αρκετά ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι δεν είχαμε εμφανιστεί ζωντανά για δύο χρόνια, και ξαφνικά ξεσπάσαμε στη σκηνή, και αυτό μας έδωσε την ιδέα πώς θα μπορούσε να είναι το επόμενο EP: Ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο strum und drang, λίγο πιο επιθετικό, λίγο πιο rock’n’roll, λίγο πιο f*ck you! Λοιπόν, ένα μικρό κομμάτι από το f*ck you, όπως και να ‘χει. Η ουσία είναι ότι περάσαμε πολύ καλά στη δημιουργία του», συνέχισε.

Το EP «The Cage» περιέχει 4 τραγούδια και ηχογραφήθηκε στα Studio America και MDDN Studios στο Λος Άντζελες, ενώ στην παραγωγή συμμετείχαν οι English, Zakk Cervini (Blink 182, Machine Gun Kelly) και Butch Walker (Green Day, Weezer).

Ο Billy Idol σχεδιάζει μια νέα παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του EP. Η περιοδεία θα περιλαμβάνει εμφανίσεις στο «Rock In Rio» του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου, στο Mercedes Benz Arena του Βερολίνου, καθώς και πέντε παραστάσεις στο «The Cosmopolitan» του Λας Βέγκας από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Για 46 χρόνια, ο Billy Idol είναι ένα από τα πρόσωπα και τις φωνές του rock’n’roll, με ένα βιογραφικό που συμβαδίζει καλλιτεχνικά με το λαμπερό φως της εικόνας του.

Αναδείχθηκε πρώτα ως frontman των Generation X με τρία άλμπουμ που έκαναν τη θετικότητα, το συναισθηματικό βάθος και την ποιοτική pop συνώνυμα του punk rock. Το 1982 Billy ο Idol ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη σόλο καριέρα που συνδύασε τον παλμό της clubland, το βάθος και το δράμα της μεγάλης οθόνης, την απελπισία του rockabilly, τις τολμηρές και απλές γραμμές του punk και την παρακμή του rock’n’roll.

Το EP «The Cage» είναι η δεύτερη κυκλοφορία του Billy Idol από την ανανεωμένη Dark Horse Records, την εταιρεία που δημιουργήθηκε αρχικά το 1974 από τον George Harrison των Beatles και τώρα διευθύνεται από τον Dhani Harrison και τον David Zonshine. Στους άλλους καλλιτέχνες της Dark Horse περιλαμβάνονται ο ίδιος ο George Harrison, ο Joe Strummer και ο Ravi Shankar.



[ad_2]

Source link