Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Νίκος Μακρόπουλος ερμηνεύει ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς

Written by on 2 Μαρτίου 2021

[ad_1]

Ο Νίκος Μακρόπουλος δίνει συνέχεια στη μουσική παρακαταθήκη του Μάνου Ξυδούς.

Ο Νίκος Μακρόπουλος ερμηνεύει ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς με τίτλο «Πες Μου Τι Έκανα».

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο πολυσυλλεκτικό άλμπουμ «Μάνος Ξυδούς – Ο Πρίγκιπας Της Δυτικής Όχθης» που μόλις κυκλοφόρησε από την Minos EMI / Universal.

Η οικογένεια του αείμνηστου συνθέτη κάλεσε τον αγαπημένο καλλιτέχνη για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία σε ένα τραγούδι, το οποίο ο Μάνος Ξυδούς το είχε γράψει στη Θεσσαλονίκη, για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη απ’ όπου κατάγεται και ο Νίκος Μακρόπουλος.

«Ο Μάνος Ξυδούς για μένα πέρα από πρωτοπόρος, πολυτάλαντος και άνθρωπος που με την προσέγγιση και την ευφυία του “έπλασε” με νότες πολλές γενιές, ήταν και θα είναι πηγή έμπνευσης», δηλώνει ο Νίκος Μακρόπουλος.

«Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση της οικογένειας του Μάνου να ερμηνεύσω το ακυκλοφόρητο τραγούδι του αείμνηστου συνθέτη με τίτλο “Πες Μου Τι Έκανα” στο δίσκο “Ο Πρίγκιπας Της Δυτικής όχθης”», συνεχίζει.

«Ένα τραγούδι πολύ σημαντικό γιατί αφενός έχει τη φωνή του Μάνου Ξυδούς από όταν το είχε πρωτοτραγουδήσει σε μορφή demo και αφετέρου γιατί γράφτηκε στην πόλη μου, για την πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη!», εξηγεί ο Νίκος Μακρόπουλος.

Το άλμπουμ «Ο Πρίγκιπας Της Δυτικής Όχθης» είναι μια ιδιαίτερη συλλογή τραγουδιών με σκοπό να ακουστεί και να μαθευτεί και στο ευρύ κοινό αλλά και στους νεότερους, ένα μέρος του έργου του Μάνου Ξυδούς με ένα λαϊκό τρόπο, τον οποίο έχει υποστηρίξει πολύ και ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

[ad_2]

Source link