Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ολοκληρώθηκε η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του – Το συγκινητικό αντίο

Written by on 10 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Ο Elton John αποσύρθηκε από τις περιοδείας μετά από μία ένδοξη καριέρα 50 ετών.

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road Tour» του Elton John ολοκληρώθηκε με μία συναισθηματικά φορτισμένη συναυλία στο Tele2 Arena στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Αυτή η 330ή συναυλία αποτέλεσε το τέλος μίας πραγματικά ιστορικής περιοδείας, με τον Elton John να αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις μετά από 50 χρόνια.

Η περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road» ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 από τη Βόρεια Αμερική και στη συνέχεια ο Elton John τραγούδησε σε περισσότερους από 6,25 εκατομμύρια θαυμαστές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλασία.

Διαφήμιση

Μετά την αποχώρησή του από τη σκηνή στη Στοκχόλμη, ο Elton John δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε την τελευταία περιοδεία μου το 2018, δεν θα μπορούσα να προβλέψω ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα τις ανατροπές και τα σκαμπανεβάσματα που θα γνώριζε αυτή η περιοδεία – και όλος ο κόσμος – τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Και σε κάθε βήμα της διαδρομής, οι θαυμαστές μου ήταν εκεί. Έμειναν μαζί μου, με υποστήριξαν, έκαναν υπομονή και συνέχισαν να έρχονται σε κάθε συναυλία. Η αποψινή βραδιά ήταν μαγική», ανέφερε.

«Προσπαθώ να το επεξεργαστώ και δεν νομίζω ότι θα το συνειδητοποιήσω για λίγο ακόμα ότι τελικά τελείωσα τις περιοδείες. Δεν μπορώ να σας πω πόσο πολύ θα μου λείψουν οι θαυμαστές και πόσο πολύ ταπεινός νιώθω από την υποστήριξή τους – θα μου μείνει για πάντα», είπε.

Προσκαλώντας το κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι στην καριέρα του για τελευταία φορά, η τελευταία συναυλία του Elton John περιελάμβανε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια από τη θρυλική δισκογραφία του, όπως τα «Bennie and the Jets», «Rocket Man», «Tiny Dancer», «Philadelphia Freedom».

Το αποκορύφωμα ήταν ένα encore τριών τραγουδιών, με το «Cold Heart», το «Your Song» και το συγκλονιστικό φινάλε με το «Goodbye Yellow Brick Road».

Ο Elton John στο Glastonbury 2023.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι Coldplay, οι οποίοι έδιναν συναυλία στο Γκέτεμποργκ την ίδια στιγμή, έστειλαν μέσω ζωντανής σύνδεσης ένα ευχαριστήριο μήνυμα στον εμφανώς βαθιά συγκινημένο Elton John εκ μέρους των πολλών καλλιτεχνών και μουσικών που υποστήριξε και προώθησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του στις περιοδείες.

Ο Elton John αποχαιρέτησε επίσης με συγκίνηση την απίστευτη μπάντα του που τον συνόδευε στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας – και τα προηγούμενα 50 χρόνια – όπως ο μαέστρος και κιθαρίστας Davey Johnstone, ο Nigel Olsson στα ντραμς, ο Ray Cooper στα κρουστά, ο John Mahon στα κρουστά, ο Kim Bullard στα πλήκτρα και ο Matt Bissonette στο μπάσο.

Έχοντας κάνει ακατάπαυστα περιοδείες από το 1970, με σχεδόν 4.600 συναυλίες σε 80 χώρες στον μισό αιώνα που ακολούθησε, ο Elton John πήρε την απόφαση το 2017 ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να σταματήσει τις περιοδείες, ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με το επόμενο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Η περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road» έσπασε στη συνέχεια ρεκόρ και συνέτριψε τις προσδοκίες σε μία πενταετή περίοδο εορτασμών που εδραίωσε τον Elton John σε μία θέση στα πολύ υψηλά κλιμάκια της δημοφιλούς κουλτούρας για όλες τις γενιές.

Κάθε σκέλος της περιοδείας του Elton John συνοδεύτηκε από μεγάλη εμπορική επιτυχία και έτυχε θερμών κριτικών.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές συγκαταλέγονται οκτώ βραδιές στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, δέκα βραδιές στο O2 Arena του Λονδίνου, μία εμφάνιση σε ένα sold out κοινό στο BST Hyde Park του Λονδίνου και 46 συναυλίες σε όλη την Αυστραλία.

Διαφήμιση

Το αμερικανικό σκέλος της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του Elton John ολοκληρώθηκε με τρεις sold out συναυλίες στο Dodger Stadium του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο του 2022. Η τρίτη και τελευταία συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά στο Disney+ σε κάθε περιοχή στην οποία είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, σε μία παγκόσμια πρωτιά.



[ad_2]

Source link